Codeer- en markeeroplossingen van Videojet voor verpakkingslijnen

Wat zijn verpakkingslijnen?

Een verpakkingslijn is een productielijn waarop afgewerkte producten worden verpakt om ze te beschermen tijdens verzending en behandeling voor gebruik. Het verpakkingsmateriaal biedt ook een handig oppervlak voor het aanbrengen van opschriften en codes die het product identificeren en waarmee regelgevende instanties en kopers de voortgang van het transport naar de winkelier of klant kunnen volgen. Naast verpakkingssystemen zoals vulmachines, dozenverpakkingsmachines en palletiseermachines zijn de meeste verpakkingslijnen ook uitgerust met codeer- en markeerapparatuur om de essentiële codes aan te brengen die voldoen aan de wettelijke vereisten en die een nauwkeurige traceerbaarheid mogelijk maken.

In verpakkingslijnen is ruimte vaak een probleem. Daarom passen de meeste markeersystemen boven of naast de primaire lijn, in plaats dat ze in de lijn zelf moeten worden geplaatst. Vanuit deze posities kunnen de markeersystemen, door de lijn compact en efficiënt te houden, effectief functioneren en bijdragen aan de lijnproductiviteit.

De inkjet- en lasercoderingsmachines die de benodigde codes aanbrengen, verzamelen ook waardevolle productiegegevens die een overzicht geven van het aantal en het type producten en verpakkingen die zijn gecodeerd. Sommige codeersystemen zijn ook uitgerust met controlesystemen die visuele afbeeldingen van de codes op de verpakkingen vastleggen en opslaan, om de leesbaarheid te garanderen.

Deze markeersystemen worden gekenmerkt door een aantal essentiële onderdelen, waaronder snelheid, efficiënte bediening en weinig onderhoud. Elke vertraging die hierdoor optreedt, beïnvloedt de productiviteit van het gehele productie-/verpakkingsproces. Daarom ontwerpen fabrikanten van codeer- en markeersystemen zoals Videojet hun apparatuur om codes snel en efficiënt aan te brengen en om codes te produceren die duidelijk en leesbaar zijn.

Verpakkingslijnen gebruiken een breed scala aan materialen om een grote verscheidenheid aan producten te verpakken, van zacht tot hard, van groot tot klein en van stevig tot soepel. Om deze verpakkingsmaterialen met succes te markeren, hebben fabrikanten een breed assortiment aan codeer- en markeermachines ontwikkeld, van laserprinters en graveermachines tot continuous- en thermische inkjetprinters. Zo kunnen bedrijven markeersystemen kiezen die zo efficiënt mogelijk werken met hun unieke verpakking.

Aanbevolen artikelen

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen
Kies 2 voor Helpdesk, Planning en Service
Kies 3 voor Administratie en Bestellen van Verbruiksgoederen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.