Printen op Flessen

Plastic flessen bedrukken met variabele data

Videojet heeft al ruim 45 jaar ervaring met het printen op flessen en blijft voortdurend ontwikkelen. Met de markeer- en codeersysteme van Videojet kunt u plastic flessen bedrukken met data, batchnummers, LOT-nummers, EAM-codes, barcodes, logo’s, teksten en meer. Polyethyleentereftalaat (PET) is al geruime tijd een favoriet als verpakkingsmateriaal voor frisdranken, gebotteld water, energiedranken en fruitdranken, dankzij de indrukwekkende combinatie van sterkte, flexibiliteit en transparantie die dit materiaal biedt. Wat het nog aantrekkelijker maakt, is de groeiende populariteit van PET vanwege duurzaamheid. Bij de productie van PET zijn namelijk minder grondstoffen nodig in vergelijking met traditionele plastics. Gelukkig biedt Videojet voor elk materiaal de ideale oplossing! Vraag een gratis sample aan uit ons eigen samplelab om de kwaliteit van onze codes te ervaren.

Er zijn twee belangrijke codeertechnologieën voor het printen op flessen van PET: Continuous Inkjet printers en Lasermarkeersystemen.

Printen op flessen met Continuous Inkjet

Met de Videojet Continuous Inkjet (CIJ) printers kunt u contactloos printen op flessen, waaronder die van PET. Snelheideenvoudige integratie en betrouwbaarheid zijn de voornaamste redenen waarom fabrikanten kiezen voor Videojet’s Continuous Inkjet printers. CIJ-printers zijn geschikt is voor het printen op zowel vlakke als gebogen oppervlakken op productielijnen met hoge snelheden. Daarnaast biedt Videojet een assortiment van meer dan 340 verschillende inkten die garant staan voor hoog contrast, voedselveiligheid en hechting PET-flessen. 

Printen op flessen met Laser

Met de Videojet Lasermarkeersystemen kunt u plastic flessen bedrukken met een duurzame, permanente coderingen in hoge resolutie. Dit voorkomt niet alleen slijtage en hermarkering van de code, maar biedt ook bescherming tegen namaak. Bovendien voegt de laser geen extra stoffen toe aan het materiaal, waardoor de recyclebaarheid van PET wordt vergroot. In tegenstelling tot inkjet-codering verbruikt een laser weliswaar meer energie, maar heeft het geen verbruiksmaterialen zoals inkt en make-up nodig. Daarom wordt een laser vaak beschouwd als de ideale en meest duurzame oplossing. Videojet biedt een uiteenlopend assortiment lasermarkeersystemen aan, waaronder CO2fiber en UV, waarmee de lasergolflengte optimaal kan worden afgestemd op de PET-ondergrond. Bovendien omvat het assortiment diverse koppen en lenzen om meer flexibiliteit in codering mogelijk te maken. Zelfs met de meest uitdagende materialen kunt u zo nauwkeurig coderen.

Aanbevolen oplossingen

Documentatie

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Zo kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 24 68 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.