Op PET-flessen printen

Industriële oplossingen om op PET-flessen te printen

Polyethyleenterefthalaat (PET) wordt al heel lang gebruikt als verpakkingsmateriaal voor frisdranken, gebotteld water, energiedranken en fruitdranken, vanwege de sterkte, flexibiliteit en transparantie van dit materiaal. Bovendien wint PET steeds meer terrein door duurzaamheid. Er zijn minder grondstoffen nodig om PET te produceren dan bij traditionele plastics.

Wat is de beste oplossing om PET te coderen?

Videojet heeft al meer dan 40 jaar ervaring met het coderen van PET en blijft voortdurend ontwikkelen. PET-flessen worden meestal gemarkeerd met Continuous Inkjet (CIJ) en lasermarkeeroplossingen. Videojet biedt een aantal unieke inktformules die hoogwaardige inkjetcodes op PET geven en biedt lasersystemen voor permanente codes in hoge resolutie. De beste oplossing om coderingen op PET aan te brengen is voornamelijk afhankelijk van de ondergrond en uw wensen. Wij maken graag gratis samples om samen met u tot de beste oplossing te komen.

De verschillen tussen inkjet en laser op PET

Laser is een mooie oplossing om op PET te coderen, dit geeft niet alleen een hoogwaardige codering, maar verkleint bovendien de CO2-voetafdruk. Daarnaast voegt een laser geen andere stof toe aan het materiaal, en verhoogt dit de recyclebaarheid van PET. In tegenstelling tot coderen met een inkjet verbruikt een laser meer energie, maar gebruikt een laser geen verbruiksmaterialen zoals inkt en make-up. Laser is daarom vaak de ideale oplossing en de meest duurzame.

Aanbevolen oplossingen

Documentatie

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Zo kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 24 68 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Direct contact

Informatie en Verkoop Codeersystemen
+31-85-8882-468

Service helpdesk
0345 – 636 500

×

Direct contact