Printen op hout

Eenvoudig variabele data op hout printen

Specifieke eisen om hout te coderen

Een omgeving waarin hout geproduceerd wordt kan zeer uitdagend zijn. Vaak zijn dit hete productieomgevingen waar veel stof aanwezig is. Hierdoor is het lastig om te printen op hout. Daarnaast kan het hout onregelmatig zijn waardoor het nog lastiger wordt om een goed leesbare codering te waarborgen. Gelukkig kunnen deze problemen goed aangepakt worden door robuuste CIJ-, TIJ- en LCM-printers die ontworpen zijn om op hout te printen.  

Onjuiste codes op hout en andere houtproducten zijn moeilijk te repareren en kunnen tot schroot leiden. Hierdoor is het belangrijk om printers in gebruik te hebben die de tussenkomst van de operator beperken en fouten bij het invoeren van gegevens voorkomen.


Waarom een Videojet printer om op hout te printen?

Om op hout te printen biedt Videojet drie print/markeertechnologieën aan. Samen met onze speciaal geformuleerde inkten wordt hiermee voldaan aan unieke toepassingsbehoeften. Om ervoor te zorgen dat de juiste code keer op keer op hout geprint wordt, bevatten Videojet-printers Code Assurance-mogelijkheden. Iedere code wordt hiermee gecontroleerd en u ontvangt een signaal wanneer een afwijking geconstateerd wordt.


Welke oplossing om te printen op hout is voor uw organisatie geschikt?

Continuous inkjet

 • Door middel van inkt contactloos afdrukken. Er kunnen maximaal vijf regels tekst, lineaire codes, 2D-streepjescodes of grafische afbeeldingen geprint worden.
 • Variabele afstand vermindert de schade die door ongelijke oppervlakken aan de printkop toegebracht kan worden.
 • Hoge resolutie inkten, zowel wit als gekleurde inkten zijn beschikbaar. Om een sterk contrast te waarborgen zijn onze gepigmenteerde inkten in zwart, blauw, rood en geel en beschikbaar.


Thermische inkjet

 • Op inkt gebaseerd contactloos afdrukken. Dit type printer maakt gebruik van warmte en oppervlaktespanning om codes op hout aan te brengen.
 • Ideaal voor het afdrukken van 2D-codes, andere barcodes en logo’s met een hoge resolutie.
 • Cartridges kunnen gemakkelijk vervangen worden.


Markering met grote tekens

 • Geschikt om grote alfanumerieke codes, streepjescodes en logo’s te printen.
 • Coderingen worden met inkt aangebracht.
 • Micro-purge-technologie helpt het onderhoud te verminderen en voorkomt schade aan de printer.


Lasermarkeersystemen

 • Naast inkt kan hout ook gecodeerd worden met een lasermarkeersysteem.
 • Lasers kunnen eraan bijdragen om de ecologische voetafdruk te verminderen.
 • De complete lijn CO2-, fiber- en UV-lasermarkeersystemen omvatten een breed scala aan opties voor vermogen en lenzen.


Direct contact

Informatie en Verkoop Codeersystemen
+31-85-8882-468

Service helpdesk
0345 – 636 500

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.

Aanbevolen oplossingen


Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Zo kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 24 68 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.