Printen op metaal

Nummering op metalen onderdelen

Eenvoudig variabele data op metaal printen

Machinaal bewerkte of gevormde metalen onderdelen kunnen een reeks codes vereisen voor interne of externe traceerbaarheid. De samenwerking met een partner die een brede variëteit aan codeeroplossingen en integratie-expertise biedt, kan voordelig zijn voor het productieproces. Printen op metaal vereist coderingen die goed zichtbaar blijven, ook na intensief gebruik. Met de printers van Videojet kunt u eenvoudig op metaal printen en een duidelijke, scherpe codering aanbrengen.

Waar kan metaal mee gecodeerd worden?

Om op metaal te printen zijn laser en Continuous Inkjet (CIJ) twee van de meest gebruikte markeertechnologieën. De laserprinters van Videojet bieden lasergolflengteopties die meer flexibiliteit voor afstemming op het betreffende materiaal biedt. Daarnaast brandt de laser de coderingen in het oppervlak, waardoor er een onuitwisbare codering ontstaat. De coderingen van onze laserprinters zijn haarscherp, en hiermee is een laser een uitstekende oplossing voor printen op metaal.

Praktijkvoorbeelden

De CIJ-printers van Videojet zijn daarentegen eenvoudig te integreren en kunnen op verschillende soorten metaal printen. Ze zijn de ideale oplossing om ronde of getande oppervlakken te markeren. Videojet heeft een breed scala aan soorten inkten, waardoor ook de CIJ printers uitermate geschikt zijn om te printen op metaal. Videojet levert daarnaast ook inkten volgens militaire specificaties voor specifieke militaire en luchtvaarttoepassingen.

Neem contact met ons op voor verkoop: +31-85-8882-468

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.

Lasermarkeeroplossing voor RVS en metaal

DataMatrix code op RVS buis

Lasermarkeren op RVS

Ook op materialen zoals RVS kan met een lasermarkeeroplossing de juiste codering aangebracht worden. Een lasermarkering kan niet verwijderd worden, tenzij het oppervlakte beschadigd wordt. Dit is een uitstekende wijze om merkvervalsing tegen te gaan, en is lasermarkeren de meest geschikte methode voor RVS of metaal als productidentificatie het uitgangspunt is.

Lasermarkeren op metaal

Lasermarkering is geschikt voor verschillende materialen, waaronder metaal. Ieder type metaal reageert anders op de laserstraal, dus het is belangrijk om samples vooraf te maken. Op uw eigen materiaal maken wij samples voor u en selecteren wij het juiste wattage, het juiste type en de juiste kop.

Codering van elektrisch vermogen op een lamp

Aanbevolen oplossingen

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerkoplossingen, maar kunnen uiteraard ook stand alone oplossingen aanbieden. Onze codeeroplossingen kunnen aangestuurd worden met software zoals Clarisoft, Clarinet, Nicelabel, Bartender. Benieuwd of onze oplossingen ook met uw aansturingssoftware werken? Neem contact met ons op en wij zoeken dit graag voor u uit!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Zo kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 24 68 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Direct contact

Informatie en Verkoop Codeersystemen
+31-85-8882-468

Service helpdesk
0345 – 636 500

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.