Printen op metaal

Inkjet- en laseroplossingen voor het printen op metaal, staal en aluminium

Inkjet- en laseroplossingen worden veel gebruikt om producten en onderdelen van metaal, staal en aluminium te markeren en zijn daarom cruciaal geworden in veel industrieën. Zo is het markeren van metalen onderdelen en componenten essentieel in sectoren zoals de auto-industrie, luchtvaart, elektronica, farmaceutische industrie en drankenindustrie. Door te printen op metaal kunnen codes worden gebruikt voor traceerbaarheid, het verstrekken van productiedata en ter verdediging tegen piraterij en vervalsing. Op metaal printen biedt dus een betrouwbare manier om producten te identificeren en te beschermen tegen namaak..

 • Overzicht
 • Aanbevolen Oplossingen
 • Documenten
 • Video’s

Printen op metaal met Fiberlaser of Continuous inkjet

Videojet biedt fiber laser markeersystemen en continuous inkjet (CIJ) printers voor het printen op metalen oppervlakken zoals nikkeltubes, roestvrijstalen platen, aluminium blikjes en deksels, en andere bewerkte of gevormde metalen onderdelen. Producenten kunnen variabele data op metaal printen zoals, numeriekcodes, alfanumeriekecodes, 2D of conventionele barcodes zijn.

Videojet fiberlasers zijn bijzonder geschikt voor markeringen op metaal, omdat hun golflengte beter wordt geabsorbeerd door metalen in vergelijking met CO2- of UV-lasers. Hierdoor kunnen ze efficiënt permanente codes en andere productidentificaties op metaal printen. Laser-golflengteopties bieden meer flexibiliteit in het afstemmen op het gegeven materiaal. Continous inkjet printers zijn ook een uitstekende oplossing. Videojet biedt MIL SPEC inkten aan om te voldoen aan specifieke militaire en lucht- en ruimtevaartvereisten.

Industrietrends

 • Directe markering van onderdelen is een voorkeursmethode voor traceerbaarheid geworden in de auto- en lucht- en ruimtevaartindustrie.
 • Sterke groei in de productie van micro-elektronische componenten stuwt de vraag naar microcodes om onderdelen te volgen en elektronicavervalsing tegen te gaan.
 • Verschillende landen, waaronder Nederland, hebben track-and-trace regelgeving voor farmaceutica ontwikkeld en/of ingevoerd. Deze vereisen doorgaans unieke productidentificatoren.
Hoe kan Videojet helpen?
 • Markeer permanente codes op onderdelen van metaal met hoge snelheid zonder verbruiksmaterialen via fiberlasermarkering.
 • Unieke codes produceren om de traceerbaarheid van onderdelen gedurende het productieproces en de distributieketen te waarborgen.
 • Markeer complexe, hoogwaardige microcodes op metaal die bestand zijn tegen chemische processen.
 • Codes op bolle, holle, onregelmatige en andere uitdagende oppervlakken met behulp van onze continous inkjetprinters.
Vidyard Thumbnail
Printen op metaal met Laser
Vidyard Thumbnail
Op metaal printen met Inkjet

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.

Sluit je aan bij Duizenden Vakmensen!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste trends in de codering- en markeringsindustrie.