Printen op Rubber

Variabele data op ruber printen aan de productielijn

Data op rubber printen in een productieomgeving wordt gedaan voor interne tracking, het aanduiden van belangrijke punten of voor kwaliteitsmarkering om te voldoen aan de eisen van OEM-compliance. Voor elke toepassing van rubber printen heeft Videojet een passende codeeroplossing. Het is uitdagend om goed hechtende coderingen op rubber te printen in hete en stoffige omstandigheden, bij 24/7 operaties. Daarom is het cruciaal om printers te kiezen die sterk genoeg zijn voor jouw productieomgeving en die hoge-kwaliteitcodes met veel contrast kunnen printen op rubber, zelfs wanneer je ondersteboven print.

Rubberen onderdelen variëren in samenstelling, kleur en flexibiliteit. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen zoals polypropyleen, polyurethanen, acrylonitril-butadieen-styreen en bevatten soms gladde weekmakers en andere lastige componenten. Met ruim 45 jaar ervaring in inktontwikkeling biedt Videojet een assortiment aan inkten met sterke hechting, zelfs voor de moeilijkste materialen. Gekleurde en gepigmenteerde inkten zorgen voor duidelijke codes op donkere oppervlakken, wat belangrijk is voor zowel interne controle als externe traceerbaarheid.

Rubber printen met een Laser

Videojet Laser Markeersystemen bieden permanente markeringen voor traceerbaarheid gedurende de gehele levenscyclus van het product. Het volledige assortiment laseraccessoires omvat lenzen en straalomvormingsunits om de integratie in de productielijn te vereenvoudigen en de prestaties van de laser te maximaliseren. Printen op rubber met een laser kan worden bereikt met bepaalde Videojet CO2-lasers, fiberlasers en UV-lasers, afhankelijk van de materiaaleigenschappen, de snelheid van de productielijn en de golflengte van de laser. Videojet-laserexperts staan klaar om substraten te beoordelen, kosteloze samples te verstrekken en aanbevelingen te doen om te voldoen aan de vereisten rubber printen te voldoen.

Rubber printen met een Continuous Inkjet

De Continuous Inkjet printers van Videojet zijn daarentegen eenvoudig te integreren en zorgen voor nauwkeurig contactloos printen op rubber, zowel op vlakke als gebogen onderdelen. Het assortiment hoog hechtende continue inkjet-inkten van Videojet omvat speciale inkten die snel drogen en hitte- en oliebestendig zijn. Gekleurde en gepigmenteerde inkten produceren hoog-contrastcodes op donkere oppervlakken, wat de leesbaarheid bevordert.

Aanbevolen oplossingen

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Zo kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 24 68 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen
Kies 2 voor Helpdesk, Planning en Service
Kies 3 voor Administratie en Bestellen van Verbruiksgoederen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.