Aluminium blikjes coderen

Eenvoudig variabele data op aluminium blikjes aanbrengen

Als er op aluminium gecodeerd moet worden, gaat het vaak om aluminium blikjes. Verpakkingslijnen met aluminium blikken behoren tot de snelste verpakkingslijnen ter wereld, en alleen speciale codeersystemen kunnen dit aan. Zo heeft Videojet een Lightfoot lasercodeeroplossing voor conserven ontwikkeld, dit is een compacte fiberlaser die gemakkelijk in de lijn geïntegreerd kan worden. Metalen blikken worden veel gebruikt voor houdbare producten, zoals koolzuurhoudende dranken. Maar voor producten die bijvoorbeeld gepasteuriseerd moeten worden, zijn speciale kleurveranderende inkten nodig. Als de inkt van kleur veranderd is, kan vastgesteld worden dat het proces voltooid is. Een eenvoudige kwaliteitscheck dus! Maar ook hiervoor zijn specifieke printers nodig.

Ook PepsiCo gebruikt Videojet om aluminium blikjes te coderen

Het Britse Britvic heeft gekozen voor de Videojet 1620 Ultra High Speed printers. Britvic is waarschijnlijk een onbekende voor u, maar de dranken die zij produceren niet. Britvic heeft namelijk een overeenkomst met PepsiCo om in het Verenigd Koninkrijk exclusief Pepsi colaproducten voor hen te produceren. Om die grote volumes te kunnen produceren, wordt er 24/7 gecodeerd op aluminium blikjes. Om aan wetgeving te voldoen en hun producten te kunnen traceren, wordt de houdbaarheidsdatum, partijnummer, lijnnummer en plaatsnummer gecodeerd. Door te kiezen voor de 1620 kon de bandsnelheid met 25% verhoogd worden tot wel 150 meter per minuut, en is de grootte van de printtekens verhoogd van 7 x 4 naar 7 x 5, zonder in te leveren op de printkwaliteit.

Onze verschillende codeersystemen om aluminium te coderen

Videojet heeft verschillende codeeroplossingen om aluminium te coderen. De meest gebruikte oplossingen om aluminium te coderen zijn onze continuous inkjetprinters (CIJ), waaronder Ultra High Speed printers, en lasercodeersystemen, zoals de Videojet Lightfoot fiberlaser voor conserven. Videojet combineert dit met een breed assortiment aan hoge snelheids- en thermochromische inkten en biedt haar klanten ruim 40 jaar ervaring met het printen op aluminium, zoals blikverpakkingen. Bovendien zorgen krachtige fiberlasers voor unieke markeringen op metalen verpakkingen. Op aluminium printen was nog nooit zo eenvoudig!

Vidyard Thumbnail
Ontdek hier onze Lightfoot fiberlaser, speciaal ontwikkeld om conserven op hoge snelheid te coderen!

Aanbevolen oplossingen

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Zo kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 24 68 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Direct contact

Informatie en Verkoop Codeersystemen
+31-85-8882-468

Service helpdesk
0345 – 636 500

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.