Aluminium verpakkingen en blikjes coderen

Variabele data op aluminium coderen

Videojet biedt een breed scala aan geavanceerde codeer- en markeersystemen voor aluminium coderen, ideaal voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Deze systemen zijn ontworpen voor het moeiteloos aanbrengen van variabele data, zoals barcodes, QR-codes, logo’s en tekst, waarbij ze weerstand bieden tegen vocht, temperatuurwisselingen en licht. In productieomgevingen waar snelheid van essentieel belang is, kunnen onze printers snel en efficiënt op aluminium verpakkingen en blikjes coderen. Dit draagt bij aan een vlotte doorstroom van de productielijn zonder vertragingen. Vraag een gratis sample aan uit ons eigen samplelab om de kwaliteit van onze codes te ervaren.

De meest gebruikte oplossingen voor aluminium coderen zijn onze Continuous Inkjet printers en Lasermarkeersystemen.

PepsiCo blikjes coderen met Videojet

Het Britse Britvic heeft gekozen om Videojet 1620 Ultra High Speed (CIJ) printers voor het coderen van de PepsiCo blikjes. Britvic is waarschijnlijk een onbekende voor u, maar de dranken die zij produceren niet. Britvic heeft namelijk een overeenkomst met PepsiCo om in het Verenigd Koninkrijk exclusief Pepsi colaproducten voor hen te produceren. Om die grote volumes te kunnen produceren, wordt er 24/7 gecodeerd op aluminium blikjes. Om aan wetgeving te voldoen en hun producten te kunnen traceren, wordt de houdbaarheidsdatum, partijnummer, lijnnummer en plaatsnummer gecodeerd. Door te kiezen voor de 1620 kon de bandsnelheid met 25% verhoogd worden tot wel 150 meter per minuut, en is de grootte van de printtekens verhoogd van 7 x 4 naar 7 x 5, zonder in te leveren op de printkwaliteit.

Conserven blikjes coderen met laser

Verpakkingslijnen die aluminium blikjes coderen behoren tot de snelste verpakkingslijnen ter wereld, en alleen speciale codeersystemen kunnen dit aan. Daarom kunnen producenten hun blikjes coderen met de Videojet Lightfoot Laseroplossing speciaal ontwikkeld voor conserven op hoge snelheid. De Videojet Lightfoot is een compacte fiberlaser die gemakkelijk in de lijn geïntegreerd kan worden. Daarnaast heeft Videojet een breed assortiment aan  CO2-lasersfiberlasers en UV-lasers. De verschillende lasergolflengteopties bieden meer flexibiliteit voor het afstemmen op specifieke materialen. Producenten kunnen aluminium coderen met een laser voor duurzame en permanente codes die niet verwijderd kunnen worden, een ideale oplossing om namaak tegen te gaan dus! Bovendien maken de markeringen van hoge kwaliteit duidelijke codeertechnieken mogelijk en versterken ze het vertrouwen dat klanten in het merk hebben.

Ontdek onze Videojet Lightfoot Laser voor het coderen van conservenblikjes. Bekijk de video!

Vidyard Thumbnail
Aluminium coderen met Continuous Inkjet

Daarnaast kunt u aluminium verpakkingen en blikjes coderen met de Continuous Inkjet (CIJ) printers van Videojet. Snelheideenvoudige integratie en betrouwbaarheid zijn de voornaamste redenen waarom fabrikanten kiezen voor Videojet’s Continuous Inkjet printers. Deze printers zijn geschikt voor het printen op zowel vlakke als gebogen oppervlakken op productielijnen met hoge snelheden. Met een assortiment van 340+ inkten biedt Videojet op maat gemaakte oplossingen voor elke productiebehoeften. Voor producten die bijvoorbeeld gepasteuriseerd moeten worden, zijn speciale kleurveranderende inkten nodig. Zodra de inkt van kleur verandert, geeft dit aan dat het proces is voltooid, wat een eenvoudige kwaliteitscheck mogelijk maakt.

Aanbevolen oplossingen

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Zo kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 24 68 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.