Dozen coderen

“Door de oude codeertechnologie te vervangen door Videojet 3320 lasersystemen bespaart Diageo Baileys per jaar circa €90.000 aan kosten vanwege uitvaltijd en onderhoud, naast €20.000 aan kwaliteitsproblemen. Bovendien is de Overall Equipment Effectiveness (OEE) verhoogd.”

Ross Phelan, Packaging Engineer bij Diageo Baileys

Industriële oplossingen voor het printen op omdozen

Videojet biedt een scala aan printers waarmee dozen printen gemakkelijk gaat. Print data, barcodes, QR-codes, logo’s, tekst en meer. Deze codering van informatie op dozen speelt een essentiële rol bij de identificatie en traceerbaarheid in diverse productieomgevingen. Bovendien worden dozen vaak vervaardigd uit golfkarton, dat bekend staat als een veelzijdige verpakkingsoplossing voor verzending, opslag, distributie en logistiek. Met zijn hoge sterkte-gewichtsverhouding is golfkarton een ideale keuze voor deze toepassingen.

Videojet biedt verschillende essentiële codeertechnologieën voor het printen op karton, waaronder Lasermarkeersystemen, Dozenprinters en Print & Apply-labelaars.

Dozen coderen met een Dozenprinter

Om te beginnen kunt u printen op omdozen met een Dozenprinter. De dozenprinters van Videojet kunt u moeiteloos en contactloos printen op omdozen met inkt, zowel in lage resolutie, als in hoge resolutie. Kies uit verschillende karakterhoogten, zodat u altijd een heldere code op uw dozen kunt aanbrengen. Bovendien biedt Videojet een uitgebreide assortiment inkt, waaronder gekleurde inkt. Kleuren kunnen worden gebruikt om specifieke submerken te identificeren, onderscheid te maken tussen verschillende kwaliteiten producten, of om productcompliance met specifieke bouwvoorschriften of regelgeving te benadrukken.

Dozen coderen met een Laser

Daarnaast kunt u printen op omdozen met een Lasermarkeersystemen. De laserprinters van Videojet zijn uitstekend geschikt voor duurzame, permanente markering met een hoge resolutie. Daarnaast bieden de verschillende golflengteopties van een laserprinter flexibiliteit bij het afstemmen op het specifieke materiaal tijdens het printen op omdozen. Als voorbeeld heeft Baileys ervoor gekozen om een CO2-laser te gebruiken voor het aanbrengen van THT-data, partijnummers en traceerbaarheidsinformatie op hun kartonnen dozen. Deze keuze levert hen jaarlijks een besparing op van €90.000 aan stilstand en onderhoud, evenals €20.000 op codeerfouten. Bent u benieuwd naar de mogelijke besparingen voor uw bedrijf? Neem contact met ons op, en wij berekenen graag uw besparing en terugverdientijd.

Dozen coderen met de Videojet CO2 lasermarkeersysteem bij Baileys.

Dozen coderen met een Print & Apply Labelaar

Tot slot kunt u naast het rechtstreeks bedrukken van dozen er ook voor kiezen om labels te gebruiken. De Videojet Print & Apply-labelaars zijn perfect voor het afdrukken van tekst, barcodes en afbeeldingen met hoge resolutie. Ze zorgen voor contrastrijke afdrukken voor uitstekende leesbaarheid van de afdrukken. Onze labelers maken gebruik van de zeer innovatieve Direct Apply™ directe etiketteeroplossing. Dankzij deze mogelijkheid kunnen producenten etiketteren wanneer dat nodig is, zonder vooraf bedrukte labels te hoeven bestellen. Druk alleen af wat u werkelijk nodig heeft!

Aanbevolen oplossingen

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Zo kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 24 68 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Direct contact

Informatie en Verkoop Codeersystemen
+31-85-8882-468

Service helpdesk
0345 – 636 500

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.