Printen op karton

“Door de oude codeertechnologie te vervangen door Videojet 3320 lasersystemen bespaart Diageo Baileys per jaar circa €90.000 aan kosten vanwege uitvaltijd en onderhoud, naast €20.000 aan kwaliteitsproblemen. Bovendien is de Overall Equipment Effectiveness (OEE) verhoogd.”

Ross Phelan, Packaging Engineer bij Diageo Baileys

Coderingen op kartonnen dozen aanbrengen

Dozen worden vaak gemaakt van golfkarton. Golfkartonnen verpakkingen zijn namelijk een veelzijdige verpakkingsoplossing voor verzending, opslag, distributie en logistiek. De hoge sterkte-gewichtsverhouding maakt golfkarton een ideale oplossing voor deze toepassingen. Om traceerbaar te zijn, is het belangrijk om verpakkingen van een duidelijke code te voorzien. Videojet biedt verschillende codeeroplossingen om te printen op dozen en dit proces zodoende te vereenvoudigen.

Met de grootkarakter inkjetprinters van Videojet kunt u zowel in lage resolutie, als in hoge resolutie op dozen printen. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende soorten karakterhoogten, zodat u altijd een duidelijke code op uw dozen kan aanbrengen. Met de dozenprinters van Videojet kunt u er ook voor kiezen om met gekleurde inkt op dozen te printen. Kleuren kunnen worden gebruikt om specifieke submerken te identificeren, onderscheid te maken tussen verschillende kwaliteiten producten, of om productcompliance met specifieke bouwvoorschriften of regelgeving te benadrukken. Op dozen printen was nog nooit zo eenvoudig!

Labelen van kartonnen dozen

Naast het rechtstreeks bedrukken van dozen, kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van labels. Videojet heeft verschillende soorten labelprinters om eenvoudig een label op uw dozen aan te brengen. Met een labelprinter kunt u eenvoudig 2D-codes, barcodes, houdbaarheidsdata, teksten en logo’s op etiketten printen.

Lees meer over de grootkarakter inkjetprinters & labelaars en ontdek hoe Videojet u kan helpen om een duidelijke codering op dozen te printen of een label aan te brengen.

Premium coderingen op kartonnen dozen aanbrengen

Bent u op zoek naar een codeeroplossing om premium coderingen op dozen aan te brengen? Vaak kiezen klanten, die een hoogwaardige print op dozen willen aanbrengen, voor een laseroplossing. Het vermogen dat we met een laseroplossing kunnen bieden loopt uiteen van 4 Watt tot 100 Watt, en door ons uitgebreide assortiment aan koppen en lenzen kunnen we een oplossing op maat bieden. Daarnaast ondersteunen we ook in de afzuiging en afscherming, zodat eventuele schadelijke stoffen worden afgezogen en de veiligheid van uw personeel wordt gewaarborgd. Bovendien kunnen wij samples leveren op uw eigen verpakkingen. Ons sample-lab in Duitsland maakt speciaal voor u een rapport op wat de beste laserconfiguratie is, en u ziet direct de kwaliteit van onze prints op uw eigen verpakking.

Zo heeft Baileys gekozen voor een CO2-laser gekozen om onder andere THT-data, partijnummers en traceerbaarheidsinformatie op hun kartonnen dozen aan te brengen. Jaarlijks bespaart hen dit €90.000 aan stilstand en onderhoud en €20.000 op codeerfouten. Bent u ook benieuwd hoeveel we u kunnen besparen? Neem contact met ons op en we berekenen graag uw besparing en terugverdientijd.

Aanbevolen oplossingen

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Zo kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 24 68 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Direct contact

Informatie en Verkoop Codeersystemen
+31-85-8882-468

Service helpdesk
0345 – 636 500

×

Direct contact