Printen op plastic

Eenvoudig data op plastic printen

Polyethyleen (PE) en polyethyleen met een hoge dichtheid (HDPE) behoren tot de meest gebruikte plastics voor kunststof verpakkingen. Printen op plastic of kunststof met relatief weinig oppervlakte-energie kan erg lastig zijn. Daarnaast moet er bij de keuze voor de juiste markeeroplossing mogelijk ook rekening gehouden worden met oplosmiddelen die codes kunnen verwijderen. Gelukkig hebben wij voor iedere ondergrond de juiste oplossing! We maken graag voorbeelden van het materiaal dat u gebruikt. Zo kunnen wij u de kwaliteit van onze codes verzekeren.

Welke codeeroplossing om op plastic te printen is geschikt?

Plastic coderen met een inkjetprinter

Er zijn verschillende Videojet-oplossingen mogelijk om te printen op plastic, afhankelijk van het gewenste markeereffect. Met onze speciale inktselectie voor Continuous Inkjetsystemen (CIJ), waaronder sterk hechtende en olie penetrerende inkten, print u haarscherpe codes op kunststof. Bij het selecteren van de juiste inkt houden we dan ook rekening met verschillende zaken, zoals:

  • De recyclebaarheid van een product;
  • Of de inkt bestand moet zijn tegen chemicaliën;
  • De productieomstandigheden;
  • Of de inkt voedselveilig dient te zijn;
  • Of de inkt van kleur dient te veranderen bij het uitvoeren van een specifiek proces, en ga zo maar door.

Laseren op plastic

Ook lasermarkeersystemen zijn geschikt om codes op plastic aan te brengen. Hiermee worden permanente, maar minder opvallende markeringen aangebracht. Deze codering kan niet afgeschuurd en opnieuw aangebracht worden. Zo voorkomt u namaak en beschermt u uw producten. Videojet biedt een uiteenlopend assortiment lasermarkeersystemen aan, CO2, fiber en UV, om de lasergolflengte zo goed mogelijk af te stemmen op de plastic ondergrond. Daarnaast heeft Videojet ook een compleet assortiment met koppen en lenzen om nog meer combinaties te kunnen maken. Zelfs de meest lastige materialen kunnen zo gecodeerd worden. Codes die met een laser op plastic of kunststof verpakkingen aangebracht worden zijn niet verwijderbaar, tenzij het product beschadigd wordt of de code wordt afgeschuurd.

Bekijk een van onze lasers op HDPE in actie!

Vidyard Thumbnail

Ook benieuwd geworden naar de beste oplossing voor uw bedrijf? Neem dan via e-mail contact met ons op, of telefonisch via 085 – 888 2468.

Aanbevolen oplossingen

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Op deze manier kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 2468 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Brochures

Direct contact

Informatie en Verkoop Codeersystemen
+31-85-8882-468

Service helpdesk
0345 – 636 500

×

Direct contact