Printen op Plastic

Eenvoudig variabele data op plastic printen

Polyethyleen (PE) en hoogwaardig polyethyleen (HDPE) zijn veelgebruikte kunststoffen voor verpakkingen. Videojet heeft een uitgebreid assortiment markeer- en codeersystemen dat printen op plastic mogelijk maakt. Zo kunt u op vrijwel elk type plastic printen met data, barcodes, QR-codes, logo’s, tekst en meer. Plastic printen in een productieomgeving kan uitdagend zijn, vooral op kunststoffen met een lage oppervlakte-energie. Bij het kiezen van de juiste markeeroplossing moet ook rekening worden gehouden met oplosmiddelen die codes kunnen verwijderen. Gelukkig biedt Videojet voor elk materiaal de ideale oplossing! Vraag een gratis sample aan uit ons eigen samplelab om de kwaliteit van onze codes te ervaren.

Er zijn twee belangrijke codeertechnologieën voor het printen op plastic verpakkingen: Continuous Inkjet printers en Lasermarkeersystemen.

Printen op plastic met een Laser

Er zijn diverse Videojet-oplossingen beschikbaar om plastic printen mogelijk te maken, afhankelijk van het gewenste markeereffect. Met de Videojet lasermarkeersystemen kunt u permanente coderingen in hoge resolutie printen, wat voorkomt dat de code wordt afgeschuurd en opnieuw aangebracht. Hiermee wordt namaak voorkomen en uw producten beschermd. Videojet biedt een uiteenlopend assortiment lasermarkeersystemen aan, waaronder CO2, fiber en UV, zodat de lasergolflengte optimaal wordt afgestemd op de plastic ondergrond. Bovendien omvat het assortiment van Videojet diverse koppen en lenzen om meer flexibiliteit in codering mogelijk te maken. Zelfs met de meest uitdagende materialen kunt u zo nauwkeurig coderen.

Printen op plastic met een Continuous Inkjet

De Continuous Inkjetsystemen (CIJ) zijn daarentegen eenvoudig te intergreren en kunnen op verschillende soorten plastic printen. Ze zijn de ideale oplossing om vlakke of gebogen plastic oppervlakken te markeren. Profiteer van ons uitgebreide assortiment inkt, waaronder sterk hechtende en oliepenetrerende inkten, en creëer moeiteloos haarscherpe codes op plastic. Bij het kiezen van de juiste inkt houden we rekening met verschillende factoren, zoals:

  • De recyclebaarheid van het product;
  • Of de inkt bestand moet zijn tegen chemicaliën;
  • De productieomstandigheden;
  • Of de inkt voedselveilig moet zijn;
  • Of de inkt van kleur moet veranderen bij het uitvoeren van een specifiek proces, enzovoort.

Aanbevolen oplossingen

Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Op deze manier kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 2468 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.

Brochures

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.