Printen op plastic

Eenvoudig data op plastic printen

Polyethyleen (PE) en polyethyleen met een hoge dichtheid (HDPE) behoren tot de meest gebruikte plastics voor kunststof verpakkingen. Printen op plastic of kunststof met relatief weinig oppervlakte-energie kan erg lastig zijn. Daarnaast moet er bij de keuze voor de juiste markeeroplossing mogelijk ook rekening gehouden worden met losmaakmiddelen. 


Welke codeeroplossing om op plastic te printen is voor uw organisatie geschikt?

Plastic coderen met inkt

Er zijn verschillende Videojet-oplossingen mogelijk om te printen op plastic, afhankelijk van het gewenste markeereffect. Met onze speciale inktselectie voor Continuous Inkjetsystemen (CIJ), waaronder sterk hechtende inkten en oliepenetrerende inkten, kunt u een scherpe code printen op kunststof.


Laseren op plastic

Ook laserprinters zijn geschikt om op plastic te printen. Hiermee worden permanente, maar minder opvallende markeringen aangebracht. Deze codering kan niet afgeschuurd en opnieuw aangebracht worden. Zo voorkomt u namaak en beschermt u uw producten. Videojet biedt een uiteenlopend assortiment laserprinters aan, CO2fiber en UV, om de lasergolflengte zo goed mogelijk af te stemmen op de plastic ondergrond. Daarnaast heeft Videojet ook een compleet assortiment met koppen en lenzen om nog meer combinaties te kunnen maken. Zelfs de meest lastige materialen kunnen zo gecodeerd worden.


Bekijk een van onze lasers op HDPE in actie!

Printen op plastic met lint

Afhankelijk van het product, is het ook mogelijk om plastic te coderen met een Thermo Transfer Overprinter. Deze printers beschikken ook over iAssurance™-technologie. Met deze technologie wordt iedere code gecheckt. Is er toch een afwijking aangetroffen? Dan krijgt u direct een signaal. Zo bent u verzekerd van een perfecte codering, keer op keer. Ook gebruiken TTO-printers geen inkt, maar lint om de codering aan te brengen. Hierdoor is een TTO-printer niet alleen een slimme keuze, maar ook een milieubewuste keuze!


Ook benieuwd geworden naar de beste oplossing voor uw bedrijf? Neem dan via e-mail contact met ons op, of telefonisch via 085 – 888 2468.


Voorbeelden uit de praktijk


Neem contact met ons op

Informatie en verkoop codeeroplossingen
085 – 888 2468

 

Aanbevolen oplossingen


Op zoek naar een oplossing op maat?

Wij denken graag met u mee om tot de ideale oplossing te komen. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van coderen gaan wij uitdagingen niet uit de weg. Vaak is er zelfs meer mogelijk dan u van tevoren gedacht had!

Een demonstratie op locatie is ook mogelijk. Onze printers kunnen namelijk direct bij u aan de lijn gezet worden. Op deze manier kunt u de kwaliteit van de coderingen zelf beoordelen.

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 888 2468 of per e-mail via verkoop.nl@videojet.com.


Brochures