LPA Technology

Meer informatie over onze technologie


Technologie selecteren

        

9550-pd-image

Videojet 9550 (LPA)

De 9550 met Intelligent MotionTM-technologie is een print and apply labeler voor het printen en aanbrengen van labels, speciaal ontworpen om ongeplance downtime te vermijden en om kosten en fouten bij dooscoderen te beperken. Het nieuwe etiketteersysteem stelt zichzelf automatisch in en positioneert de etiketten op de juiste manier, wat de 9550 tot een uiterst efficiënt en betrouwbaar print & apply systeem maakt.
2300-pd-image

Videojet 2300 (LCM)

De Videojet 2300-serie bestaat uit drie hoge resolutie, grootkarakterinkjetprinters die een toonaangevende, consistente printkwaliteit bieden op poreuze en secundaire verpakkingsmaterialen. Deze printsystemen zijn ontworpen en gefabriceerd voor het betrouwbaar printen van hoogwaardige, realtime alfanumerieke codes, barcodes en afbeeldingen. De Videojet 2300-serie is verkrijgbaar met verschillende printkophoogtes en vervangt voorgedrukte dozen en labels met een zeer flexibele, kostenefficiënte printoplossing.De ontwikkeling van Print en Apply labeling voor huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten

Vervalsing is een groeiend probleem voor fabrikanten van huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten. Dit probleem leidt tot de aanpassing van uitgebreide codeeroplossingen voor productverpakkingen. Sommige fabrikanten in de detailhandel brengen barcode-etiketten aan op al hun huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten, alsmede hun respectievelijke secundaire verpakkingen.

In het verleden brachten fabrikanten vooraf offline etiketten aan op secundaire verpakkingen in een printkamer en brachten deze vervolgens met de hand of een traditionele etiketteermachine aan. Om de vereiste arbeidstijd voor etiketteren met de hand te verminderen, gebruiken sommige fabrikanten speciale applicatorsystemen. Deze gebruikten etiketten van een desktopprinter en brachten deze automatisch aan op verpakkingen.

De evolutie van handmatig tot automatisch aanbrengen van etiketten resulteerde in de ontwikkeling van complexe machines. Naast de etiketteermachine met afwikkelen en terugspoelen werden er een afzonderlijke print engine in de basis van het systeem en een etiketapplicator geplaatst. Zo werd het eerste print and apply labeling (LPA)-systeem opgericht. Hoewel dit een verbetering was, hadden LPA-systemen nog steeds problemen omdat de technologie handmatige aanpassingen vereiste. Regelmatige aanpassingen waren nodig als gevolg van defecte onderdelen en foutieve uitlijning van etiketten of etiketten die vast kwamen te zitten in de machine. Dit veroorzaakte uiteindelijk een hoge mate van ongeplande downtime, frustratie onder operators, verlies aan productietijd, etiketafval en extra kosten.

Er zijn meer dan twee decennia verstreken sinds de uitvinding van de eerste LPA-machine en productiemanagers worden meer dan ooit geconfronteerd met druk om operationele kosten te verlagen en productiviteit en efficiëntie te verbeteren. En nu moeten fabrikanten niet alleen voldoen aan de eisen van hun supply chainpartners, maar ook aan de toenemende lokale en internationale normen en voorschriften voor coderen, labelen en productveiligheid. Zo moeten in de behuizingsbranche leesbare informatie en unieke codes worden geprint op elke verpakking voor traceerbaarheidsdoeleinden.

De basis van het LPA-ontwerp is niet veranderd sinds de ontwikkeling, maar door recente innovaties kunnen codeermachines nu veel meer dan alleen lotnummers printen. Met geavanceerde LPA-software kunnen fabrikanten producten volgen door de distributieketen: binnen hun fabrieken tot aan de winkelier. Dit gebeurt door de lotnummers van elk product op te slaan terwijl het elk toegewezen controlepunt in de productielijn passeert. Deze gegevensverzameling helpt bij het bevestigen van de codekwaliteit en in de strijd tegen namaak, waardoor uiteindelijk het merk wordt beschermd.

Afgezien van het bereiken van naadloze traceerbaarheid willen fabrikanten van huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten ook printtechnologieën die eenvoudige productwissels mogelijk maken. Deze eenvoud minimaliseert productiedowntime en voldoet aan de eisen van fabrikanten voor flexibiliteit van de productielijn. Fabrikanten met één productielijn voor meerdere en korte cycli van verschillende producten (bijv. Limited editions en seizoensgebonden producten) vinden eenvoudig te gebruiken en flexibele codeersystemen aantrekkelijk. Deze functionaliteit helpt productiviteit te optimaliseren, zodat fabrikanten beter kunnen voldoen aan de wisselende vraag van de markt zonder kostbare extra productielijnen te hoeven gebruiken.

Met zoveel druk om de productiviteit te maximaliseren, de operationele kosten te verlagen en merkintegriteit te handhaven, zal de druk op fabrikanten van huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten naar alle waarschijnlijkheid alleen maar groter worden. In het volgende artikel worden de specifieke behoeften van deze fabrikanten onderzocht.