Productetikettering

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.

Als een product eenmaal is verpakt, hebben consumenten er niet langer rechtstreeks toegang toe. Ze kunnen het niet behandelen of nauwkeurig onderzoeken. De informatie die op de etikettering van de verpakking wordt verstrekt is bedoeld om het product te identificeren en te beschrijven, zodat consumenten overwogen aankopen kunnen doen. Hierdoor is etikettering niet alleen een noodzakelijk onderdeel van de presentatie van een product, maar ook een belangrijk marketing- en verkoopinstrument voor de productfabrikant.

Labels zijn belangrijk voor productfabrikanten die producten verpakken, aangezien het label de directe verbinding tussen de merkeigenaar en de consument is, waardoor het label het product en de voordelen ervan kan beschrijven. Duidelijke foto’s en kleurrijke afbeeldingen spelen vaak een belangrijke rol op voorgedrukte labels om het product op een positieve manier te presenteren.

Naast de merknaam kunnen de labels informatie bevatten over waar het product is gemaakt en door wie, en bevatten vaak aanwijzingen over hoe het product effectief moet worden gebruikt. Etikettering van voedselproducten identificeert de individuele ingrediënten van het product, het precieze gewicht en de datum waarna het mogelijk niet langer veilig geconsumeerd kan worden. Labels bevatten vaak ook informatie over hoe voedsel het beste veilig kan worden opgeslagen en bereid.

Farmaceutische producten moeten voorzien zijn van unieke, individuele identificatiecodes waarmee medicijnen in het gehele distributiesysteem kunnen worden getraceerd. In Europa moeten mogelijk giftige chemicaliën een UFI (unique formula identifier) dragen, zodat de anti-gifcentra de juiste behandeling kunnen adviseren in geval van een crisis. Deze codes worden online op verpakte producten afgedrukt. Vanwege hun belang worden ze meestal geprint en vervolgens onmiddellijk geïnspecteerd door een visueel inspectiesysteem om hun volledigheid en leesbaarheid te garanderen. Deze vereiste codevoorschriften zijn onderhevig aan verandering, inclusief gebruik op nieuwe locaties, dus degenen die ze gebruiken, moeten op de hoogte blijven van die wijzigingen om aan de vereisten te blijven voldoen

De labelinformatie kan rechtstreeks op de verpakking worden afgedrukt of voorbedrukt op aparte papieren of plastic labels die vervolgens automatisch online op het verpakkingsoppervlak worden aangebracht. Deze labels kunnen op een andere locatie of online worden geprint voorafgaand aan de toepassing, hoewel dergelijke labels meestal beperkt zijn tot alfanumerieke tekst, barcodes en enkele eenvoudige afbeeldingen. Labels worden meestal op (kartonnen) dozen, blikken en bussen geprint en worden meestal toegepast op flessen, potten en sommige voedselblikken. Flexibele verpakkingen kunnen op beide manieren worden geëtiketteerd.

Of het nu op de verpakking of op een aangebracht label wordt afgedrukt: bij het verpakken van producten is het vooral belangrijk dat de afgedrukte labelinformatie volledig, duidelijk en leesbaar is. Wazige afdrukken, scheuren of vouwen in een aangebracht label waardoor gevaarlijke ingrediënten zoals allergenen of vervaldata onleesbaar worden, kunnen rechtstreeks van invloed zijn op de gezondheid en veiligheid van de consument. Bij het verpakken en labelen van producten weerspiegelen wazige of slecht geregistreerde afdrukken van afbeeldingen ook het merkimago van de fabrikant.