Flow wrapper

Wat is een flow wrapper?

Flow wrapper met geïntegreerde thermische transfer overprinter

Flow wrappers vormen de kern van het flow wrapproces. Verpakken door horizontale flow wrappers is een proces waarbij een groot aantal kleine producten via een transportband door een productielijn gaan. De flow wrapper wikkelt ieder product in doorzichtig of bedrukt plastic of gemetalliseerde folie voordat ze worden verpakt in multipack form fill-verpakkingen voor de verkoop. Zoiets gaat razendsnel.

Dit proces wordt veelal toegepast op snoepgoed, bakproducten en gezondheidsproducten zoals mueslirepen. Het is daarbij belangrijk dat zowel het merk als de vereiste codering op ieder individueel product staat, daar het product ter consumptie uit de hoofdverpakking wordt gehaald. Hoewel codes zoals houdbaarheidsdata ook na het flow wrappen aangebracht kunnen worden, is het veel eenvoudiger om vooraf de folie te bedrukken met de codes en verschillende gegevens over het merk. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van de print en codes die beter te lezen zijn.

Er kan een breed scala aan printers worden gebruikt om flow wrapfolie te markeren, waaronder thermo inkjet, continuous inkjet, thermo transfer overprinten en lasermarkeersystemen. Ieder type printer biedt mogelijkheden waarmee er aan de eisen van het flow wrapproces wordt voldaan.

Thermo transfer-printers werken op zeer hoge snelheid en printen duidelijke codes op glanzend plastic en gemetalliseerde folies. Ze kunnen tekens tot 12,7 mm hoog printen met snelheden tot 100 meter per minuut.

Continuous inkjetprinters voldoen aan de eisen van flow wrappen, waaronder het printen van vereiste codes voor of nadat het product is verpakt. Met printers die inktcartridges gebruiken, zoals het Smart Cartridge-vloeistofsysteem van Videojet, wordt afval en rotzooi die het afgebeelde merk op het verpakte product kunnen beschadigen, vrijwel helemaal voorkomen.

Thermo inkjetprinten biedt codes met een hoge resolutie op plastic substraten wanneer er solventinkten worden gebruikt. Deze systemen kunnen niet alleen data en numerieke codes printen, maar ook lineaire en 2D-barcodes.

Lasermarkeersystemen gebruiken geen inkten of solvents, waardoor de kans volledig uitgesloten is dat dergelijke producten de verpakking tijdens het printen aantasten. Lasermarkeersystemen zijn ideaal voor het printen op voorgeprinte polypropyleen folie waarop grote printvelden beschikbaar zijn, waardoor doorbranden wordt voorkomen.

Videojet biedt verschillende systemen voor flow wraptoepassingen, ongeacht de snelheid van de productielijn. Verpakkingsapparatuur wordt steeds moderner, waardoor flow wrappen alsmaar sneller kan. Profiteer van deze hoge doorvoer en verhoogde winstgevendheid met Videojet. We combineren onze ontwikkelingen met codeeropties, zodat uw volledige bericht op de juiste plek wordt gedrukt en uw lijn goed blijft draaien.

Aanbevolen artikelen

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.