Kartonneermachine

Wat is een kartonneermachine?

De term kartonneermachine verwijst naar een type machine dat voornamelijk ontworpen is om vorm te geven aan een kartonnen verpakking, het product in het karton te plaatsen en daarna het karton te sluiten met een klep of met lijm. Ze maakt deel uit van de grotere familie van vormgeving-vullen-sluiten machines en is een van de uiteenlopende machines die worden gebruikt voor de verpakking van producten. De machine kan worden geïmplementeerd in een volledig of gedeeltelijk automatisch proces.

Etiketteeroplossingen voor integratie met halfautomatische en automatische dozenverpakkingsmachines

Zodra een product in een afzonderlijke primaire verpakking is verzegeld, wordt het vaak met een aantal andere identieke producten in een kartonnen doos geplaatst. Deze dozen worden vervolgens, samen met andere verpakte producten, in een grotere verzenddoos geplaatst voor distributie. Tenslotte wordt een groep dozen samengevoegd tot een palletlading. Dit kan een eenheidslading van identieke producten zijn, of een gemengde lading van verschillende producten die naar dezelfde bestemming worden verzonden.

Dit is een complex proces en het is van essentieel belang dat primaire, kartonnen en dozenverpakkingen duidelijk worden gemarkeerd en gecodeerd om ze te identificeren. Dit is zowel belangrijk bij het volgen hoe zij worden samengevoegd tot een palletlading en daaropvolgende distributie, als bij het zorgen dat zij veilig op hun bestemming aankomen. Een kartonneermachine speelt hierbij een cruciale rol.

Gedrukte kartonnen etiketten kunnen zowel voor mensen leesbare informatie bevatten, zoals adressen en productbeschrijvingen, als gecodeerde identificatie- en traceerinformatie, meestal in lineair en 2D-barcodeformaat. Het is belangrijk dat de streepjescode op de dozen duidelijk en onmiddellijk leesbaar is, zodat scanners in het verpakkings- en distributiesysteem de dozen snel kunnen identificeren en kunnen samenvoegen, palletiseren en distribueren naar de plaats van bestemming

De kartonneermachine brengt het etiket aan op de doos, vaak terwijl het op snelheid langs de productielijn beweegt. Dit houdt vaak in dat de beschermstrook van een drukgevoelig etiket wordt verwijderd voordat deze op de doos wordt aangebracht. De kartonneermachine moet het proces voltooien en het etiket soepel aanbrengen, zodat er geen kreukels ontstaan die cruciale etiketinformatie kunnen bedekken. Dit alles dient te gebeuren zonder het productieproces te vertragen.

Kartonneermachines brengen etiketten aan op doeleinden van diverse afmetingen, van kleine dozen tot volle palletladingen. Daardoor beschikken ze over meerdere methoden om etiketten veilig aan te brengen. Deze zijn bijvoorbeeld het op hun plaats blazen of aandrukken van etiketten. Voor het etiketteren van pallets kunnen er armen aan de kartonneermachines worden gebruikt die uit de behuizing steken om het etiket op het palletoppervlak aan te brengen. Op dozen worden soms etiketten aangebracht op de rand van de doos, zodat ze vanuit twee richtingen kunnen worden gescand. Sommige kartonneermachines combineren de functies van het op aanvraag afdrukken van het etiket en het aanbrengen ervan.

Verpakkingsmachines maken deel uit van de grotere familie van vorm-, vul- en sluitmachines. Ze kunnen in een volledig of gedeeltelijk geautomatiseerd proces worden geïmplementeerd.

De dozenverzegelaar is een verpakkingsmachine die dozen half- of volautomatisch kan verzegelen. Hier sluit de dozenverzegelaar de doos niet alleen af door het omhulsel te vouwen, maar ook wanneer nodig met plakband.

Dankzij deze vele verschillende uitrustingsmogelijkheden kunnen bedrijven het systeem kiezen dat voor hun bedrijf het beste werkt.Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.