Track and TraceTrack and Trace – Vertrouwen aan patiënten geven, kosten beheersen en vervalsingen bestrijden.

In de farmaceutische supply chain wordt traceerbaarheid vanaf het moment van de productie tot de plaats van zorg uiterst belangrijk gevonden. Alleen zo kan worden gewaarborgd dat elke patiënt het juiste aantal van het juiste medicijn van de juiste leverancier krijgt.

Traceerbaarheid draagt niet alleen bij aan de productveiligheid, maar is ook een essentieel onderdeel voor het verbeteren van de productiviteit en winstgevendheid en voor het verminderen van productvervalsingen. Volg nu de EU-richtlijn 2011/62/EU ‘Falsified Medicines Directive’.

(Een belangrijke bijdrage van track en trace is het bestrijden van vervalste geneesmiddelen. De omzet uit vervalste medicijnen bedroeg wereldwijd in 2010 al meer dan $75 miljard en inmiddels overschrijdt dit de grens van $100 miljard.)

Meer informatie


Wereldwijd introduceren overheden nieuwe wetgeving op het gebied van Track & Trace …

Wereldwijd werken overheden aan wetgeving die het mogelijk moet maken om elke afzonderlijke medicijnverpakking naadloos te volgen en te traceren vanaf de fabrikant tot het moment van toediening aan een patiënt. Dat is mogelijk dankzij serialisatie van elke afzonderlijke verpakking.

Uiteindelijk moeten consumenten of farmaceuten de mogelijkheid hebben om een losse medicijnverpakking te scannen om te bepalen of de verpakking echt is.

In de Verenigde Staten moeten apotheken transactiegegevens (TI), de transactiegeschiedenis (TH) en een transactie-instructie (TS) – soms aangeduid als “de drie T’s”, tot zes jaar na de datum van de transactie voor elk product kunnen registreren en bewaren.

Video bekijken

pie-chart

66% van de ondervraagde farmaceutische fabrikanten is niet klaar voor serialisatie

Meer informatie

Alles begint met wereldwijde serialisatie

Wereldwijde serialisatie en compliancy bieden de sleutel tot totale transparantie, logistiek beheer en waarmerking voor zelfs de meest complexe supply chain. Serialisatie wordt als de basis gezien om aan nieuwe wereldwijde regelgevingseisen te voldoen.

De Amerikaanse federale regelgeving is leidend en heeft de deadline voor serialisatie op 2017 gesteld. In dat jaar moeten alle apotheken in de VS de digitale stambomen van alle verpakkingen die ze ontvangen kunnen verifiëren.

In de rest van de Verenigde Staten wordt de DSCSA uitgerold. In Europa wordt serialisatie gezien als de eerste stap naar volledige traceerbaarheid. Het proces moet in 2019 zijn gerealiseerd overeenkomstig de Europese richtlijn 2011/62/EU ‘Falsified Medicines Directive’

Andere landen hebben ook serialisatie-eisen bekendgemaakt. India, China (SFDA DMF), Argentinië, Brazilië (Anvisa RDC-54), Turkije en Zuid-Korea …

Hoe compliant bent u?

Meer informatie
2D DataMatrix-codes blijken zowel effectief als goedkoop te zijn

bottle-label

De sector geeft de voorkeur aan het printen of coderen binnen de verpakkingslijn. De techniek biedt meer controlemogelijkheden – dat is vooral belangrijk bij uiterst snelle processen.

Als het om de kosten gaat, blijken geprinte 2D DataMatrix-codes het meest kosteneffectief.

Serialisatie, het beginpunt van het track en trace-proces, houdt in dat elk product uniek wordt gemaakt door middel van een ID (serienummer) op elk product. Het product kan vervolgens aan de hand van deze ID direct in de gehele supply chain worden getraceerd. 2D DataMatrix-codes worden op elk item in de productielijn aangebracht, waardoor alle volgende productgebeurtenissen in de gehele supply chain, zoals “geproduceerd”, “verzonden”, “ontvangen” en “uitgedeeld”, kunnen worden geregistreerd door de DataMatrix-ID te scannen. Deze geregistreerde informatie wordt vervolgens opgeslagen in een database en samengevoegd met productinformatie – waar en waarom het product werd voorbereid.

PDF downloaden

Videojet biedt serialisatieoplossingen die in uw productieomgeving passen

Videojet biedt een unieke reeks met innovatieve codeeroplossingen voor een breed scala aan verpakkingsafmetingen in de farmaceutische industrie.

medicine-in-hand

Coderen op flacons is vanwege het kleine formaat en de ingewikkelde volgorde van verpakkingsbewerkingen een uitstekend voorbeeld van deze uitdaging.Videojet-inkjetmarkeren voorziet in een duidelijke en robuuste flacontraceringscode om de integriteit van de gegevens gedurende het verpakkingsproces te garanderen.

Videojet-fiberlasermarkeersystemen bieden ook een ideale oplossing voor high speed markeren op verpakkingsmaterialen van kunststof en metaal.

Video bekijken

Flessen van High Density Polyethylene (HDPE) blijven één van de belangrijkste verpakkingsoplossingen voor farmaceutische producten. Hoewel veel HDPE-flessen worden gelabeld, biedt Videojet technologie om codes rechtstreeks op de fles zelf aan te brengen, in plaats van op het label. Daardoor kan betrouwbare en permanente traceerbaarheid worden gegarandeerd

Een DataMatrix-code op de onderkant van een fles kan machinezicht vereenvoudigen doordat de fles niet langer op een bepaalde manier hoeft te worden gepositioneerd.

Met behulp van de UV-laser van Videojet op een gerichte golflengte wordt een donkere en permanente DataMatrix-code in hoge resolutie op het lichtgekleurde HDPE-substraat aangebracht.


Videojet beschikt over een reeks aan producten en service ondersteuning om traceability codes van hoge kwaliteit te leveren op allerlei soorten farmaceutische verpakkingen. Innovatieve printers in combinatie met diverse soorten inkt zorgen voor Datamatrixcodes van een hoge kwaliteit.

Dankzij langdurige relaties met farmaceutische OEM’s kan Videojet ervoor zorgen dat de printers op de juiste manier binnen complete lijnen worden geïntegreerd.

Bekijk de producten

Het medicijn voor uw hoge R&D-kosten:
Lage gebruikskosten

De Videojet 1000-lijn met kleinkarakter inkjetprinters biedt een beschikbaarheid van 99, 8%, waardoor een hogere klantproductiviteit en lagere onderhoudskosten kunnen worden gerealiseerd.

Meer informatie