Nieuwe Videojet advies voormaligDe farmaceutische sector maakt grote stappenFarmaceutica: een van de meest verbazingwekkende ondernemingen. Duizenden geleerden beïnvloeden het volledige begrip van life sciences en bieden steeds meer inzicht in de werking van het lichaam. Tegelijkertijd maakt de farmaceutische industrie met miljarden geïnvesteerde dollars producten die wereldwijd levens verbeteren en redden.

Tijdens de productie en distributie worden deze geweldige ideeën en inzichten producten die we veilig, nauwkeurig en op gepaste wijze leveren aan miljoenen patiënten over de hele wereld, allemaal even efficiënt en met minimale kosten. Geen eenvoudige taak!

Om de uitdaging nog complexer te maken, bevindt de farmaceutische industrie zich midden in ingrijpende veranderingen.


PDF downloaden

Vooruit na het penicillinetijdperk met toegepaste geneesmiddelen en massale verkoop

De ‘grote slagmannen’ van het penicillinetijdperk remmen de stroom van producten – en winsten – nu patentbescherming verloopt en nieuwe belangrijke en gevarieerde producten steeds moeilijker te vinden en te ontwikkelen zijn.

Wanneer patenten op ‘blockbusters’ zoals Lipitor verstrijken, zorgen generieke concurrenten ervoor dat prijzen snel dalen – soms tot slechts een tiende van hun oorspronkelijke niveau

injection-image


Bij 66% van de productielijnen die niet klaar zijn voor serialisatie, staat voor de komende 12 maanden geen actie gepland
‘Wat u moet weten’
Serialisatie
Videojet beschikt over een reeks aan producten en service ondersteuning om traceability codes van hoge kwaliteit te leveren op allerlei soorten farmaceutische verpakkingen. Innovatieve printers in combinatie met diverse soorten inkt zorgen voor Datamatrixcodes van een hoge kwaliteit.

Dankzij langdurige relaties met farmaceutische OEM’s kan Videojet ervoor zorgen dat de printers op de juiste manier binnen complete lijnen worden geïntegreerd.

Bekijk de producten

De complexiteit van individuele medicijnen – de nieuwe uitdaging voor de ontwikkeling en productie van farmaceutica

De nadruk verschuift naar individuele geneesmiddelen. Nu de kennis van de aard en de rol van genen en eiwitten, genomen en proteosen sterk toeneemt, ontwikkelen we een duidelijk begrip en inzicht van waar geneesmiddelen ‘op maat’ beschikbaar zijn om specifieke individuele problemen op te lossen.

Dit betekent dat de complexiteit van productie, verpakking en levering explosief toeneemt… en dat de geografische focus verschuift

De ‘slapende reuzen’- China, India, Indonesië, Rusland, Brazilië – worden langzaam wakker en bieden toegang tot een enorme nieuwe populatie potentiële consumenten en een nieuwe geolocatie vol belangrijke nieuwe spelers en producenten. Vanwege de uitgebreide reeks van geneesmiddelen, vooral generiek van aard, wordt het identificeren en traceren van iedere verpakking ongekend belangrijk.

Zorgen dat de juiste patiënt het juiste medicijn krijgt toegediend zonder het principe van Hippocrates te vergeten – ‘Doe geen kwaad!

We zijn specialist in markeren en coderen en kunnen een unieke bijdrage leveren

In ons onderdeel van deze opwindende wereld: Videojet levert codeertechnologieën en producten die u kunnen helpen om aan de strenge eisen op het gebied van risicobeheersing, nauwkeurigheid, traceerbaarheid en veiligheid te voldoen, terwijl ze bovendien uw kosten verlagen.

PDF downloaden
BIJVOORBEELD:

De 2D-markering voor het coderen en traceren van flessen en flacons

Op grond van de nieuwe Europese richtlijn tegen vervalste medicijnen moeten vanaf februari 2019 vrijwel alle geneesmiddelen op recept worden voorzien van een “uniek codenummer”. De digitale 2D-code kan snel en nauwkeurig wezenlijke informatie [hoeveel?] aanbrengen, zodat elke verpakking volledig kan worden herleid tot de bron.

Het is essentieel dat deze complexe code in de hoogste kwaliteit wordt aangebracht. Vaak kan de beschikbare codeerruimte erg klein zijn en moet er niet alleen een nauwkeurige code worden geprint, maar is ook de positie van de code zelf ook uiterst belangrijk.

Vanwege de vorm van de flessen en flacons is vaak een speciale material handling, en dus nauwe integratie met de codeersystemen, nodig. Bovendien kunnen de flacons of flesjes natuurlijk nog geautoclaveerd worden na het codeerstation. Dat vraagt van zichzelf veel van de veerkracht van de markering.

Video bekijken

Effectieve markeringen op materialen die zijn gekozen voor hun verbeterde verpakkingskenmerken

Nieuwe verpakkingstechnologieën leveren een bijdrage aan nieuwe materialen zoals polyolefinen met minimale achteruitgang en biochemische producten. Bovendien bieden ze veiligheid bij hantering en vereenvoudigde toediening. De uitdaging is: hoe kun je effectief en duurzaam coderen? HDPE, een materiaalsoort dat normaliter bestand is tegen inkjetmarkeringen, kan bijvoorbeeld wel eenvoudig worden voorzien van een UV-Lasermarkering. De UV laser van 355 nanometer zorgt voor een reactie op het HDPE-substraat en laat een donkere, permanente, DataMatrix-code in hoge resolutie op de lichtgekleurde achtergrond achter.

PDF downloaden

Markeren en coderen – Eigendomskosten minimaliseren

We beseffen dat u uw productielijnen volledig en tegen minimale kosten wilt gebruiken. We streven er altijd naar om producten te ontwikkelen waarmee u een maximale doorvoer kunt realiseren.

Hier kunnen we immers het grootste verschil voor u maken, zodat u maximaal productief kunt zijn en uiterst betrouwbaar en flexibel kunt opereren. Elk Videojet-apparaat is ontworpen om zijn eigen totale eigendomskosten te minimaliseren en tegelijkertijd maximale productiviteit voor de hele lijn te garanderen.

Optimale TCO

Efficiënter, flexibeler en alert produceren

Continuprocessen worden steeds belangrijker. Er komt steeds meer nadruk op de implementatie van apparaten en technologieën waarmee hogere productieopbrengsten, minder reiniging en een snellere schaalvergroting en commercialisering kunnen worden gerealiseerd. De codeertechnologie van Videojet is uitermate geschikt om aan deze eisen te voldoen. De codeertechnologie is universeel toepasbaar, eenvoudig te installeren, zeer flexibel voor veranderende eisen en standaard geschikt voor schaalvergroting. Videojet-technologie maakt markeren en coderen onmiddellijk toegankelijk, compatibel en aanpasbaar, geschikt voor gebruik in een eigen productiesysteem. Timing is uiterst belangrijk om opdrachten in de wacht te slepen en om aan de verwachtingen van klanten te voldoen. Daarom kan Videojet installaties snel implementeren zodat u aan al uw contractuele verplichtingen kunt voldoen.

PDF downloaden

Een nieuw soort patiënt – Aankopen via internet en zelfstandige toediening vereisen nog meer informatie in de toch al kleine ruimtes.

De snelgroeiende cultuur waarin patiënten medicijnen zelf toedienen brengt nog meer verantwoordelijkheid en duidelijkere communicatie met patiënten met zich mee. Medicijnleveranciers moeten extra informatie, in de toch al overvolle ruimte, integreren . Bovendien moeten ze tegelijkertijd hun kosten zien te beheersen.

Markeren, coderen en labelen moet steeds vaker op steeds meer oppervlakken, vaak op complexe substraten. Voor ons, codeerspecialisten, vraagt dit om meer flexibiliteit en om efficiëntere printtechnologieën die aan deze eisen kunnen voldoen, zonder de verwerkingstijd te verhogen; alleen zo kunnen de kosten van maatwerkcodes worden teruggedrongen.

Laser 2D-codes voorzien in een ononderbroken keten van traceerbaarheid waarmee vervalsingen kunnen worden tegengegaan

Nu het aantal markten en producten groeit, wordt vervalsing een steeds grotere bedreiging voor onze sector. 2D DataMatrix is de standaard voor internationale codes geworden met daarin de artikelcode van de fabrikant, een uniek serienummer, de uiterste gebruiksdatum en het lotnummer.

wrap-print

De aanbevolen ‘Boekensteun’-strategie en de toegang tot PILL-informatie garandeert de naleving die is vereist om ervoor te zorgen dat de patiënt de juiste dosering van het juiste medicijn van de vastgestelde bron ontvangt.

Video bekijken

Markeren en coderen – Een belangrijk stukje van de puzzel

De uitdaging is intimiderend! De grote verscheidenheid en de complexiteit van gerichte medicatie en de enorme nieuwe markten met hun nieuwe en niet bewezen deelnemers in generieke medicijnen verdrijven het marktaandeel van de oude ‘blockbusters’.

In deze nieuwe omgeving erkent de sector zijn verantwoordelijkheid om veilig, nauwkeurig en gepast geneesmiddelen te leveren aan de honderden miljoenen patiënten over de hele wereld en tegelijkertijd efficiënt en tegen minimale kosten te opereren. Wij begrijpen de uitdaging en zetten onze expertise op het gebied van markeren en coderen in om dit verschil te maken.

PDF downloaden

Kwaliteitsproducten verdienen
codes van de hoogste kwaliteit.

Onze CO2 laseroplossingen bieden u een
superieure codekwaliteit voor een breed scala aan uitdagende substraten.

Meer informatie