Lasermarkeren op RVS

Logo's aangebracht met een laser op RVS
Markering met fiberlaser aangebracht

Fiberlasermarkeermachines worden bij voorkeur gebruikt om essentiële markeringen op roestvrijstalen oppervlakken aan te brengen. Met deze systemen kunnen identificatiecodes direct op roestvrijstalen onderdelen en -platen worden gemarkeerd, die dan weer op grotere producten worden bevestigd. Deze codes kunnen numeriek, alfanumeriek, 2D of traditionele barcodes zijn.

Het lasermarkeerproces verandert nauwkeurig bepaalde materiaalgebieden op het roestvrijstalen oppervlak om een goed zichtbare code te creëren. Fiberlasers zijn compact in vergelijking met solid state- of gaslasers met een vergelijkbaar vermogen, en hun hoge piekvermogen en nanosecondepulsen produceren superieure gegraveerde resultaten. Het hogere vermogen en de betere straalkwaliteit zorgen voor zuiverdere snijkanten en hogere snelheden. Het lasermarkeerproces voorkomt dat belangrijke identificatie-informatie tijdens of na het aanbrengen vaag, onduidelijk of onleesbaar wordt, omdat dit een permanent onderdeel van het product is. Lasermarkering van roestvrij staal is steeds belangrijker geworden in industrieën waar de authenticatie en traceerbaarheid van afzonderlijke onderdelen nog crucialer is geworden, zoals in de lucht- en ruimtevaart en de automobielsector, maar ook bij de productie van medische apparatuur.

Neem contact met ons op voor verkoop: +31-85-8882-468

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.

Lasermarkeringen van roestvrij staal graveren codes op onderdelen en producten op de hoge snelheden die vereist zijn voor industriële productie. Veel lasers zijn in staat om tot 900 markeringen per minuut te graveren. De lasers kunnen hun stralen ook richten op het markeren van doelen terwijl ze zich verplaatsen langs productielijnen. Hierdoor wordt er een hogere productiviteit ondersteund. Het proces maakt permanente codes aan die ervoor zorgen dat identificatie gedurende de hele levensduur van het product mogelijk is.

Lasermarkering is de enige codeertechnologie waarmee roestvrij staal met succes permanent kan worden gemarkeerd. Bedrijven die inkjet- en thermische transfercodes hebben gebruikt, kwamen erachter dat die codes snel kunnen worden gewist. De vraag naar duurzaamheid is onder producenten steeds groter geworden, omdat de mogelijkheid om onderdelen en producten te kunnen traceren voor steeds belangrijker voor hen geworden is.

Aanbevolen oplossingen

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.