Lasermarkeermachines

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 2 voor Helpdesk, Planning en Service
Kies 3 voor Administratie en Bestellen van Verbruiksgoederen
Kies 4 voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.

Lasermarkeermachines

Lasermarkeermachines worden gebruikt om producten en verpakkingen te markeren met de vereiste codes en andere identificatiemarkeringen. Lasermarkeren is een contactloze technologie die tal van voordelen biedt ten opzichte van andere markeermethoden. Het produceert permanentere markeringen van hogere kwaliteit en gebruikt minder verbruiksmaterialen, wat de totale bedrijfskosten van de machine verlaagt.

Deze machines maken gebruik van verschillende soorten lasertechnologieën, waaronder CO2, fiber- en UV-laserbronnen met verschillende uitgangsvoedingen. Door de keuze uit deze verschillende lasers kunnen de lasermarkeermachines een breed scala aan substraten markeren, waaronder metaal, plastic met een lage en hoge dichtheid, rubber, hout en karton. Lasermarkeringstoepassingen omvatten het plaatsen van productiemarkeringen en datumcodes op plastic en glazen flessen en andere verpakkingssubstraten, evenals het markeren van individuele metalen en plastic producten en onderdelen.

Veel lasermarkeersystemen bevatten ook specifieke lenzen en beam-turning units die de prestaties van de laser maximaliseren, waardoor ze bewegende producten en verpakkingen effectief kunnen markeren, wat een hogere productiviteit ondersteunt.

CO2-lasers (kooldioxide) zijn lasers met het hoogste vermogen dat momenteel verkrijgbaar is en worden gebruikt in een groot aantal markeersituaties. De CO2-laserstraal van infraroodlicht kan zowel graveertechnologie toepassen als grote velden markeren.

UV-lasermarkeermachines zijn uitermate geschikt voor het markeren van producten en verpakkingen in de farmaceutische, medische en cosmetische industrie om onleesbare codes en vervalsing te voorkomen, waardoor duurzame merkbescherming en traceerbaarheid via de distributiekanalen worden verzekerd.

Fiberlasermarkeersystemen worden meestal gebruikt om robuuste materialen met een hoge dichtheid te markeren. Deze veelzijdige lasers kunnen op hoge snelheid complexe gegevens markeren, zijn eenvoudig te bedienen en kunnen eenvoudig in productielijnen geïntegreerd worden.

Lasermachines creëren markeringen op oppervlakken op drie basismanieren: markeren, etsen of graveren. Markering vindt plaats wanneer een laser met hoge temperatuur het oppervlak van een product of verpakkingsmateriaal verandert, materiaal van specifieke gebieden verwijdert (of wegneemt) of de kleur van het oppervlak verandert om alfanumerieke codes of 1D- en 2D-codes op het materiaaloppervlak achter te laten. Deze codes zijn permanent en kunnen niet worden opgelost door vocht of chemicaliën voor spoelbeurten zoals vaak het geval is bij inktcodes.

Etsen is een proces dat wordt gebruikt om harde materialen zoals glas en steen te markeren. De extreme hitte van de laserstraal zorgt ervoor dat het oppervlak dat het aanraakt snel uitzet, waardoor het materiaal scheurt en afbladdert. Het besturen van de positie van de laserstraal op het oppervlak zorgt voor chips die de codes maken.

Graveren vindt plaats wanneer de hitte van de gerichte laserstraal het materiaaloppervlak van een product verandert of zelfs verdampt, waardoor een markering op het oppervlak ontstaat, of door een geverfd oppervlak heen brandt om een code bloot te leggen met het materiaal eronder. Het type en de kracht van de lasers die op deze manieren worden gebruikt, worden bepaald door het te markeren materiaal.