Veelgestelde vragen – Industriële inkjetinkt

Hieronder wordt de volgende informatie gegeven:


Hoe kan ik hulp krijgen voor mijn toepassing?

Een team van chemici bepaalt aan de hand van de vereisten van de klant welke inkt er het best kan worden gebruikt. Deze professionals werken met product samples, proberen de codeer- en productie-omstandigheden van u en uw klant te doorgronden, en passen deze variabelen vervolgens toe in onze laboratoria om tot de beste inkt te komen.
Bovenkant pagina

Hoeveel verschillende inktsoorten heeft Videojet?

Videojet is toonaangevend op het gebied van inktsoorten. Het begon met een paar in 1972 en dit is uitgegroeid tot 340 verschillende unieke inktsoorten uniek voor diverse toepassingen en printers. Deze inktsoorten bevatten alle relevante industriële inkjettechnologieën voor kleine en grote karakters. Iedere kleur heeft zijn eigen prestatiemogelijkheden, duurzaamheid van de code, omgevingsomstandigheden en printertypen, en ze bevatten milieuvriendelijke alternatieven.
Bovenkant pagina

Voor welke toepassingen zijn deze inktsoorten geschikt?

Videojet heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van inkt- en vloeistoftechnologie en het ontwikkelen van inkt voor het oplossen van codeeruitdagingen. Verder hebben we ook ervaring met uitdagingen specifiek voor de luchtvaart, auto-industrie, drankindustrie, bouwmaterialen, zuivelindustrie, vers en ingevroren voedsel, farmaceutische industrie, persoonlijke verzorging en de bekabelings- en bedradingsindustrie.

Inkt penetreert vuil zoals vocht op drankflessen, losmaakmiddelen voor mallen op geblazen plastic flessen en olie op metalen stempels en geperste voorwerpen. We hebben speciale inktsoorten ontworpen die bestand zijn tegen oplosmiddelen die men tegenkomt in toepassingen met elektronische componenten of militaire producten, of om het morsen van product te voorkomen tijdens het productieproces of tijdens het dagelijkse consumentengebruik. Sommige inktsoorten drogen snel en zijn compatibel met productielijnen waarbij met snelle web- of folieverpakkingen wordt gewerkt. Sommige inktsoorten worden samengesteld en geproduceerd in onze voor voedingsproducten geschikte fabriek, zodat ze rechtstreeks op voedingsartikelen kunnen worden toegepast. Weer andere inktsoorten zijn gemaakt voor productdecoratie en zijn geoptimaliseerd voor lineaire en 2D-streepjescodes. Sommige inktsoorten zijn ontwikkeld om licht te verdragen, zodat ze lang blootgesteld kunnen worden aan zonlicht, en anderen veranderen van kleur om het sterilisatieproces aan te geven.

Dit is maar een voorbeeld van hoe onze inkt gebruikt wordt. Videojet heeft wereldwijd oplossingen geboden aan duizenden klanten in honderden verschillende industrieën.
Bovenkant pagina

Welke inkt moet ik gebruiken voor mijn specifieke toepassing?

Het raadplegen van onze chemici is een van de beste manieren om de juiste inkt te vinden die voldoet aan de eisen voor uw specifieke applicatie en die van uw klanten. Daarom moeten we u eerst een aantal vragen stellen om de beste inkt voor u te selecteren:

  • Waar is uw product van gemaakt? Glas, metaal, plastic, etc.? Als het van plastic is, welk soort plastic? HDPE, LDPE, PE, PP, etc.?
  • Hoe snel moet de inkt drogen? Oftewel, wat komt er als eerste in aanraking met de code en onder hoeveel druk en warmte?
  • In wat voor staat is het product voordat het gecodeerd wordt? Is het nat, olie-achtig, warm, koud, etc.?
  • Waar moet de inktcode tegen bestand zijn als deze eenmaal op het product is geprint? Welke vloeistoffen of oplosmiddelen worden er gebruikt tijdens uw productieproces of die van uw klant (water, reinigingsmiddel, olie, alcohol, warmte, zonlicht, stoom, etc.)?
  • Welke hechtingseigenschappen heeft u nodig, oftewel hoe lang en hoe goed moet de code op uw product blijven zitten gedurende de hele levenscyclus van de code? Moet de code te verwijderen zijn, etc.?

Bovenkant pagina

Welke inktkleuren worden er aangeboden?

Ons kleurenaanbod bestaat onder andere uit zwart en wit, geel, blauw en rood met hoog contrast. We bieden tevens oranje, groen, bruin, paars, roze, grijs en magenta aan. We bieden ook onzichtbare inktsoorten aan die zichtbaar worden onder UV-licht en inktsoorten die van kleur veranderen tijdens een sterilisatieproces.
Bovenkant pagina

Waar vind ik Safety Data Sheets voor mijn Videojet InkSource™-vloeistoffen?

U kunt eenvoudig Safety Data Sheets voor Videojet-vloeistoffen in pdf-formaat downloaden door hier te klikken.
Bovenkant pagina

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.