Veelgestelde vragen – Kleinkarakter en Continuous inkjetprinters

Hieronder wordt de volgende informatie gegeven:


Wat betekent CIJ?

CIJ staat voor Continuous inkjet. De printer maakt een stroom kleine inktdruppels en selecteert een aantal druppels om mee te printen, om zo het karakter op het product te vormen. De ongebruikte druppels gaan terug naar de printer om uiteindelijk weer te worden opgenomen in het printproces.
Bovenkant pagina

Wat is het idee achter CIJ?

De CIJ-printers laden de individuele inktdruppels die samen een bericht vormen. Iedere druppel gaat met zijn eigen lading door een hoogspanningsveld in de printkop. De lading op de druppel bepaalt de mate van afbuiging die het in dit veld ondervindt. De druppels die het meest afbuigen vormen de bovenkant van de code, of de bovenste druppels van een 1 regel hoge code. De druppels die een beetje afbuigen vormen de onderkant van de code, of de onderste druppels van een 1 regel hoog karakter. De druppels die niet geladen zijn komen in de gutter terecht en gaan weer terug naar het inktsysteem.
Bovenkant pagina

Voor welke toepassingen wordt CIJ aanbevolen?

CIJ-printers kunnen worden gebruikt voor het printen van papier, plastic, metaal, glas, etc. Ze worden veel gebruikt voor het printen van melkpakken, blikjes frisdrank, farmaceutische producten, kleine kartonnen dozen, kabels, en voor het markeren van kleine voorwerpen.
Bovenkant pagina

Wat is het verschil tussen CIJ en andere codeersystemen?

CIJ-printers komen nooit in contact met het product. CIJ-printers spuiten de inkt per druppel door de lucht in een patroon dat, als er een bewegend product voorbijkomt, de code print zoals dat in de printer is geprogrammeerd. De gebruikelijke afstand van de printkop tot het product is 5 mm.
Bovenkant pagina

Wat is het verschil tussen CIJ en DOD-systemen?

Het verschil tussen CIJ en DOD is dat bij CIJ de inkt continu door de printer circuleert, van het vloeistofsysteem door de printkop en weer terug naar het vloeistofsysteem. Bij DOD-systemen wordt de inkt alleen verspreid als de printer aan het printen is.
Bovenkant pagina

Wat is het verschil tussen CIJ en LCM-systemen?

LCM of grootkarakter markeren wordt ook wel DOD of drop-on-demand technologie genoemd. LCM-printers worden vooral gebruikt voor secundaire verpakkingen waar grotere teksten en/of afbeeldingen gewenst zijn. Er zijn CIJ-lettertypen van 3 tot 13 mm groot, terwijl LCM-karakters 51 mm groot kunnen zijn.
Bovenkant pagina

Op welke afstand van het product kunnen Videojet CIJ-printers coderen?

Voor de meeste Videojet CIJ-printers is de aanbevolen afstand van het uiteinde van de CIJ-printkop tot aan het te printen product 4 mm. Als de printkop zich minder dan 4 mm van het product bevindt, wordt de code kleiner en zijn de geprinte druppels compacter. Als de printkop zich meer dan 4 mm van het product bevindt neemt de printhoogte toe, zijn de geprinte druppels verder van elkaar verwijderd en worden de druppels minder nauwkeurig geplaatst.
Bovenkant pagina

Waar vind ik Safety Data Sheets voor mijn Videojet InkSource™-vloeistoffen?

U kunt eenvoudig Safety Data Sheets voor Videojet-vloeistoffen in pdf-formaat downloaden door hier te klikken.
Bovenkant pagina

Welke productdetectoren biedt Videojet aan?

Videojet biedt verscheidene productdetectoren voor verschillende productsoorten aan. De meest gebruikte detectoren zijn fotocellen die infraroodstralen gebruiken om te bepalen wanneer er een product aankomt. Tevens bieden we fotocellen voor het detecteren van metaalproducten en fotocellen om registratieblokken op producten te detecteren. Neem voor meer informatie over productdetectoren contact op met de klantenservice van Videojet via: 0345 – 636 500.
Bovenkant pagina

Hoe neem ik contact op met Videojet?

Bel met 0345 – 636 513 voor Inside Sales en 0345 – 636 500 voor de Klantenservice.
Bovenkant pagina

Direct contact

Voor Advies en Aanschaf van Nieuwe Systemen bel ons op: +31-85-8882-468

Voor een keuzemenu, belt u alstublieft: 0345 – 636 500

Kies 1 voor advies en aanschaf van nieuwe systemen
Kies 2 voor technische vragen of storingen
Kies 3 voor serviceplanning
Kies 4 voor administratie en bestellingen

×

Binnen 1 werkdag bespreken we uw perfecte oplossing.