Cosmetic Hub Infographic

Evolutie van verpakkingen, revolutie in coderen

Reis door de tijd met onze evolutie-infographic van verpakkingen om te zien wat tot de innovaties en codeeroplossingen bij cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten heeft geleid en hoe huidige trends invloed hebben op de toekomst van de industrie.
evolution-2

Transparantie van etiketten: Coderen in een notendop

Labeling van cosmetische ingrediënten werd volledig werkzaam in 1977 en sindsdien zijn de behoeften van consumenten veranderd, met een wens voor meer transparantie van de inhoud van de producten die ze kopen. Bijgevolg heeft de Food and Drug Administration (FDA) voorschriften vastgesteld om te zorgen dat ingrediënten nauwkeurig en duidelijk worden gelabeld en claims goed en naar waarheid worden vermeld. Samen met de vermelding van waarschuwingen, materiaalinformatie en gegevens van herkomst, is dit veel van de verplichte inhoud. In een industrie waar het ontwerp van de branding en verpakking het belangrijkste is maar etiketteervereisten verpakkingsruimte blijven innemen, kunnen fabrikanten profiteren van codeeroplossingen die de benodigde ruimte voor het printen van de belangrijkste variabele gegevens verminderen en waardoor de hoogste kwaliteit om het merk te beschermen wordt verzekerd.

Het aantal mannelijke consumenten neemt toe

De laatste jaren heeft de markt van mannelijke verzorgingsproducten een snelle groei gezien in reactie op een verandering in de houding van mannen ten opzichte van persoonlijke verzorgingsproducten. Volgens Datamonitor, vind 52% van de wereldwijde mannelijke consumenten hun uiterlijk niet alleen belangrijk of zeer belangrijk, maar 29% werkt het uiterlijk gedurende de dag bij. De baardtrend heeft hierin een grote rol gespeeld. Omdat gezichtshaar inmiddels de norm is, is het aantal verzorgingsproducten voor baarden en snorren aanzienlijk toegenomen. Door dit streven naar meer geavanceerde producten worden traditionele verpakkingsmaterialen zoals metalen blikken en glazen flessen steeds vaker gebruikt. De verschillende verpakkingsformaten en -materialen kunnen producenten voor uitdagingen stellen als het gaat om het coderen en markeren.Een duidelijk beeld voor de schoonheidsindustrie

Aangezien steeds meer consumenten bewust worden van hun gezondheid en de markt reageert op de toenemende overheidsinitiatieven om het milieu schoon en zonder vervuiling te houden, zal het aantal duurzame verpakkingen naar verwachting stijgen met 6,2% tussen 2015 en 2021. Verpakkingen krijgen veel aandacht als onderdeel van deze initiatieven, vanwege de hoge ecologische voetafdruk. Veel bedrijven zijn op zoek naar een manier om verpakkingen te beperken en/of alternatieve verpakkingsmaterialen te vinden zoals PET-plastic. Groen zijn vergt meer dan het verminderen van verpakkingen en bedrijven die een totaalaanpak hanteren zullen grotere verbeteringen waarnemen. Ontdek een andere manier om bij te dragen door rekening te houden met het printproces als onderdeel van de oplossing.
Trends Environmental Sustainability