Continuous inktjetinkten

Ons ervaren team van CIJ-inktchemici houdt de verpakkingstrends en regelgeving continu bij om ervoor te zorgen dat onze inktoplossingen naadloos aansluiten op de veranderende behoeften van onze klanten. Onze ontwikkelingsprocessen eindigen niet in het inktlaboratorium. Naast de ontwikkeling van onze inkten, worden ook regelmatig trials bij klanten gedaan. We nodigen klanten zelfs uit om deel te nemen aan onze testfasen, om de vereiste inktprestaties in de gewenste toepassing te verifiëren. Dankzij deze aanpak van Videojet kunnen ook de moeilijkste print- en codeeruitdagingen worden aangegaan. Met een portfolio van meer dan 340 inktsoorten is Videojet de juiste partner voor u om de ideale inkt voor uw toepassing te vinden.

Hechting en leesbaarheid
Fabrikanten begrijpen doorgaans dat het gecodeerde materiaal de inktprestaties beïnvloedt. Hoewel papierproducten over het algemeen erg goed werken met de meeste inkttypen, verschijnen er constant nieuwe kunststoffen met hoge prestaties op de markt die gebruik maken van speciale weekmakers en die complexe uitdagingen kunnen vormen voor de hechting van de inktcode.

Bovendien kunnen factoren zoals vocht, temperatuur en luchtvochtigheid de hechting en duurzaamheid van de inktcode beïnvloeden. Ook moeten de tijden voor het drogen en uitharden die mogelijk zijn in de productieprocessen en fabricage-omgevingen (bijv. koken/steriliseren, wassen) zorgvuldig gekozen worden.

Daarnaast kan de tijd tussen het printen van de code en het eerste contact met een materiaalverwerkend onderdeel, zoals een riem of mechanische geleiding, of met een ander product tot een afwijking in de hechting en leesbaarheid leiden. Deze procesomstandigheden kunnen leiden tot problemen, zoals het vervagen of afgeven van de codering.


Om vele verschillende factoren te begrijpen, zijn er een paar vragen die u moet stellen te voorbereiding op de bespreking van de inktkeuze met experts:

1. Op welk materiaal (bijv. HDPE, PP, PE, PEX) codeer ik?

2. Zijn er coatings of verontreinigingen van het product afkomstig van het fabricageproces, van voor of na de coderen?

3. Welke componenten komen na het coderen in contact met de inktcode, op welk moment, en hoe beïnvloedt dit de droogtijd van de inkt?

4. Hoe ziet de printeromgeving eruit en welke temperatuurextremen zal het product zelf ervaren en moet de code weerstaan?

5. Welke componenten komen in contact met de inktcode na het coderen, op welk moment, en hoe beïnvloedt dit de droogtijd van de inkt?

Gezamenlijk zal dit alles u helpen om de inktselectie terug te brengen tot een handvol geschikte opties.

Professionals uit de verpakkingsindustrie hebben baat bij een samenwerking met een leverancier van codeer- en markeeroplossingen die hen kan begeleiden bij hun inktkeuze. Videojet staat voor u klaar om de beste codeeroplossing voor uw toepassing te bepalen.consumable-page-2

Thermo inkjet-inkten

Videojet biedt verschillende inktsoorten voor thermo inkjetprinters voor het bedrukken van primaire producten, dooscoderen en toepassingen met commerciële afbeeldingen. Met opties voor poreuze en niet-poreuze toepassingen, kunnen Videojet TIJ-inkten prints met hoge resolutie bieden via een betrouwbare, onderhoudsvriendelijke printer voor tal van toepassingen. De inkt wordt afgeleverd door cartridges die aangepast zijn aan printkoppen van Videojet en Wolke.

consumable-page-3

Thermo transferlinten

Ons assortiment linten voor Thermo Transfer Overprinters (TTO) is speciaal ontworpen om aan de vereisten van flexibele verpakkingsoplossingen te voldoen. Videojet-linten bevatten backcoat-technologie en zijn geoptimaliseerd voor gebruik met Videojet-printers. Als ze samen gebruikt worden, zorgt de combinatie voor minder lintbreuken, een betere printkwaliteit, optimale hechting en de uptimeprestaties die uw werkzaamheden vereisen.

Videojet TTO-oplossingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en specificaties en bieden hoge resolutie en duurzame codes die uw merk ontwikkelen.