Recente persberichten

Tabaksfabrikanten en Codentify

Videojet introduceert nieuwe technologie die tabaksfabrikanten helpt Codentify® te implementeren

De speciaal ontworpen ‘Codentify® Interface’ verbetert de integratie van Codentify®-oplossingen

Leerdam – 15 juni 2015 – de EU Tabaksproductenrichtlijn 2014 en de trackingvereisten uit de Framework Convention on Tobacco Control van de Wereldgezondheidsorganisatie zorgen voor veranderingen in het productieproces van tabak. De tabaksindustrie kiest daarom steeds vaker, net als veel andere branches waarin illegale handel en vervalsing van producten een probleem is, voor Codentify® als oplossing voor track and trace, productauthenticatie en digitale belastingverificatie. De implementatie kan nu worden vereenvoudigd met behulp van de nieuwe Videojet Codentify® Interface, ontworpen om integratie en connectiviteit te verbeteren tussen digitale printtechnologie en de vereiste Codentify® Code Generator.

De implementatie van Codentify® vereist geavanceerde digitale printtechnologie die voldoet aan de prestatievereisten binnen de hogesnelheidsomgevingen van tabaksfabrikanten. Tegelijkertijd moeten er door machines leesbare serialisatiecodes geproduceerd worden. Net zo belangrijk is de mogelijkheid voor integratie met de OEM-uitrusting voor tabak en een interface die moeiteloos samenwerkt met de Code Generator-software van de klant. Anthony Blencowe, Business Unit Director bij Videojet Technologies legt uit: “We hebben nauw samengewerkt met een aantal grote tabaksproducenten, evenals grote OEM’s, om de uitdagingen te begrijpen die de implementatie van dit nieuwe proces in bestaande lijnen kan opleveren. Het resultaat van deze nauwe samenwerking, is dat we een product hebben ontwikkeld dat een eenvoudigere en efficiëntere Codentify®-printoplossing levert.

De Videojet Codentify® Interface biedt fabrikanten meer flexibiliteit voor fysieke verbinding van apparaten en voor toekomstige vereisten voor software-upgrades. De interface fungeert als stand-alonemodule die de lijnprinter verbindt met de Codentify® Code Generator en bevat alle gerelateerde hardware en software. De interface biedt tevens aanvullende connectiviteitsopties om controlesysteemcamera’s aan te sluiten als cruciale extra stap voor codeverificatie. Bovendien zorgt deze voor verdere vereenvoudiging van integratie voor de gebruiker. Blencowe gaat verder: “Tot nu toe werden fabrikanten gedwongen te werken met oplossingen waarbij de Codentify® Interface Protocol-software was geïntegreerd in de printer zelf. Dit maakt het ingewikkelder om veranderingen of updates door te voeren in Codentify®-gerelateerde software, omdat de leverancier van de printer daarbij betrokken moet zijn.”

Videojet kan complete codeer- en serialisatieoplossingen bieden voor de gehele tabakslijn, zodat fabrikanten kunnen voldoen aan de track and trace-vereisten van de branche en vervalsing helpen tegengaan. Het Videojet CO2-laseraanbod biedt markering rechtstreeks op de verpakking door middel van kleurverandering of ablatiemethoden, voor een gegarandeerde niet-verwijderbare, unieke verpakkingsidentificatie. De Videojet Ultra-High-Speed continuous inkjet printers zijn uitgerust met Precision Ink DropTM Technology voor het afdrukken van kwalitatief hoogwaardige Codentify®-codes met hoog contrast op verpakkingen of gebundelde verpakkingen. Ook 2D-codes voor verbeterde traceerbaarheid behoren tot de mogelijkheden. De Videojet 9550-labelapparatuur met Intelligent MotionTM-technologie, vervult de laatste stap in het aggregatieproces met kwalitatief hoogwaardige, door machines leesbare barcodes voor omdozen.

Mario Bock, Global Strategic Director of Tobacco bij Videojet concludeert: “Vrijwel elke branche wordt beïnvloed door de vereiste om producten van een track and trace-methode te voorzien in de gehele supply chain. Videojet Codentify®-oplossingen zijn niet alleen geschikt voor de tabaksindustrie, maar ook voor de drank, farmaceutische en voedselindustrie. De mogelijkheid om consistente prestaties te bieden in hogesnelheidsomgevingen, terwijl meerdere apparaten verbonden zijn om eenvoudige aggregatie van individuele producten of pallets mogelijk te maken, zorgt dat al onze klanten een oplossing kunnen verkrijgen die aan de regelgeving voldoet.”

Voor meer informatie over Videojet Codentify®-oplossingen, gaat u naar www.videojet.nl of belt u 0345-636 522

Codentify is a trademark of the Digital Coding & Tracking Association.

###

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is samenwerken met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederenbranches om hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends en voorschriften binnen de branche voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 3.000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.

©2015 Videojet Technologies Inc. All rights reserved.