Recente persberichten

Nieuwe Videojet 9560 PL-palletlabelaar levert betrouwbare, geautomatiseerde palletlabeling die magazijnkosten en fouten helpt verminderen

De Videojet 9560 PL is een volledig geautomatiseerde palletlabelaar die speciaal is ontwikkeld om onder veeleisende omstandigheden te functioneren.

CHICAGO, IL – 19 maart 2024 Met meer dan 45 jaar ervaring in oplossingen voor markeren, coderen en productidentificatie, is Videojet verheugd om het nieuwe Videojet 9560 PL-palletlabelsysteem te lanceren. De 9560 PL kan tot drie zijden van een pallet bedekken en tegelijkertijd vier labels aanbrengen. Bovendien verwerkt deze labelaar tot 120 pallets per uur voor diverse toepassingen. De 9560 PL vergemakkelijkt ook veilig magazijnbeheer en naleving van brancheregels.

Met de 9560 PL kunt u de nauwkeurigheid van labels verifiëren en indien nodig onjuiste labels opnieuw afdrukken om ervoor te zorgen dat de bedrijfsactiviteiten foutloos verlopen en de productiviteit en winstgevendheid verbeteren. Er kan een geïntegreerde barcodescanner worden gebruikt om de leesbaarheid van barcodes op bedrukte labels te controleren. Als een streepjescode onleesbaar is vanwege een dode punt, drukt de 9560 PL automatisch het label opnieuw af in een liggende positie en plaatst het geavanceerde roterende etiketkussen het label over het onleesbare exemplaar. Het systeem maakt vervolgens een nieuwe scan om ervoor te zorgen dat de code leesbaar is.

De 9560 PL voldoet aan de GS1-specificaties door identieke labels van 6 x 4 inch (A6) of 6 x 8 inch (A5) aan te brengen op maximaal drie zijden. Etiketten die worden blootgesteld aan ruwe productieomgevingen kunnen kromtrekken en vervormen. Dit kan leiden tot slechte hechting aan de pallet, onnodige verspilling van etiketrollen en handmatige interventies. De volledig afgesloten behuizing van de 9560 PL beschermt labels tegen zware omstandigheden, zoals kou, vochtigheid, wind en stof.

Nauwkeurige, betrouwbare en automatische controle van het printen en aanbrengen van labels op pallets wordt mogelijk gemaakt door de intelligente MotionTM-koppelingloze en instelvrije technologie in de 9560 PL, waardoor gebruikers logistieke vertragingen kunnen voorkomen. Het tamp-pad met een polsgewricht hecht stevig tot vier labels per pallet op zowel gladde als oneffen oppervlakken. Daarnaast heeft de tamp-arm een bereik tot 700 mm en biedt deze een 90-graden draaipunt, waardoor labels op wel drie zijden (voor-, zij- en achterkant) van een pallet kunnen worden geplaatst. Een overhangoptie vergroot het bereik van de arm met 150 mm.

De gebruiksvriendelijke touchscreen in de 9560 PL vermindert fouten en ondersteunt bij het oplossen van problemen. De toonaangevende CLARiTY -gebruikersinterfacetechnologie biedt intuïtieve taakselectie, codeborging en ingebouwde productiviteitstools. De Videojet 9560 PL-palletlabelaar beschrikt over instructievideo’s om gebruikers door procedures te leiden, zodat problemen worden verlicht en training wordt vereenvoudigd. De mogelijkheid van een tweede grafische gebruikersinterface is handig wanneer het systeem wordt gebruikt in beveiligde gebieden, zodat operators de 9560 PL op afstand kunnen bedienen zonder toegang te moeten krijgen tot afgesloten of beveiligde zones.

Met zijn kleine formaat kan de 9560 PL op een groot aantal locaties dicht bij het einde van een productielijn worden geïnstalleerd. Hij meet slechts 900 mm (35,4”) x 800 mm (31,5”), waardoor het een van de meest compacte palletoplossingen voor printen en aanbrengen op de markt is. Het systeem is ook verkrijgbaar in drie hoogte-opties en biedt de keuze uit kastdeuren links of rechts.

De Videojet 1880+ is voorzien van ingebouwde Wi-Fi en mobiele connectiviteit om gebruikers te ondersteunen bij het bereiken van hun huidige en toekomstige Industry 4.0-doelen. De intelligente I/O-mogelijkheden van het systeem zijn ontworpen voor naadloze integratie in productie- en magazijnbeheersystemen en omvatten standaard industriële protocollen; EtherNet/IPTM en PROFINET® zijn standaard. Onze softwareoplossingen kunnen ook helpen bij het waarborgen van gegevensintegriteit, centraal codebeheer en eenvoudige verbinding met de printers in uw hele fabriek.

Ga voor meer informatie over de Videojet 1880 CIJ-printer naar: www.videojet.nl

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en productlevenscyclus-diensten. Het doel van het bedrijf is om samen te werken met klanten in de consumentenverpakte goederen, farmaceutische en industriële goederenindustrie om hun productiviteit te verbeteren, hun merken te beschermen en te laten groeien, en voorop te blijven lopen op het gebied van trends en voorschriften in de industrie. Dankzij experts en onze vooruitstrevende positie op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscoderen en -etikettering, en printen op brede verpakkingen, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 400,000 printers geïnstalleerd. Dagelijks vertrouwen klanten op Videojet-producten om meer dan tien miljard producten te bedrukken. Ondersteuning voor klantenverkoop, toepassing, service en opleiding wordt rechtstreeks voorzien door meer dan 4000 teamleden in 26 landen. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.

© 2024 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden.. Videojet is een geregistreerd handelsmerk van Videojet Technologies Inc.