Recente persberichten

Videojet lanceert nieuwe lasermarkeersystemen die zijn ontworpen voor nauwkeurige, permanente markering en eenvoudige integratie

De nieuwe Videojet 3350 30 watt CO2-laserserie biedt next-level flexibiliteit om snel wijzigingen door te voeren.

Leerdam – 14 juni 2023 – Als antwoord op de toenemende vraag van fabrikanten naar hoogwaardige lasermarkeersystemen heeft Videojet Technologies, wereldleider op het gebied van codeer-, markeer- en printoplossingen, nieuwe CO2-lasers aangekondigd met de introductie van de nieuwe Videojet 3350- en Videojet 3350 Smart Focus 30 watt CO2-lasermarkeersystemen. De lasers zijn ontworpen om met hoge snelheden scherpe, complexe codes te markeren in de voedingsmiddelen-, drank, extrusie-, verpakkings-, cosmetische en farmaceutische industrie. Beide systemen bieden vrijwel onbeperkte lettertype-, code- en grafische opties.

Fabrikanten die markeren op producten en verpakkingen van verschillende afmetingen en die frequente productwisselingen uitvoeren, hebben flexibele codeer- en markeersystemen nodig om de productielijnen efficiënt te laten werken. De flexibele markeerkop van de nieuwe Videojet 3350-laser bevat 32 standaard straalafgifte-opties, terwijl de markeerkop van de 3350 Smart Focus-laser een rotatie van 0° tot 90° mogelijk maakt zonder dat er extra onderdelen nodig zijn.

De geavanceerde 3350 Smart Focus-laser is uitgerust met geavanceerde automatische scherpstelling en dynamische markeermogelijkheden om eenvoudige productwisselingen door te voeren, zonder de laser te verplaatsen. De Smart Focus-optie maakt markering op meerdere hoogtes mogelijk met het voordeel van een automatisch instelbare brandpuntsafstand, vlakke markeerveldcorrectie, een pilotstraal focus-finder en een flexibel bereik- en formaatmodus. Deze functies helpen om tussenkomst door de operator te verminderen, de markeringskwaliteit te verbeteren en de uptime te verhogen.

“We weten dat fabrikanten worden geconfronteerd met nieuwe en steeds veranderende productie-uitdagingen en dat ze hoogwaardige lasers nodig hebben om aan hun toenemende productie-eisen te voldoen”, aldus Letizia Caselle, Business Unit Director voor Videojet. “Met de innovatieve kenmerken van het nieuwe 3350 CO2 Smart Focus-lasersysteem kunnen gebruikers nu producten van verschillende afmetingen of op meerdere niveaus op hetzelfde product markeren zonder de laser aan te passen. Minder handmatige aanpassingen resulteren in meer uptime en hogere doorvoer voor de huidige productieomgevingen.”

De nieuwe lasers van de Videojet 3350-serie bieden ultra-snelle markeermogelijkheden om tekst, streepjescodes, afbeeldingen en andere informatie aan te brengen met snelheden tot 2.000 tekens per seconde. De markeerkop met hoge resolutie levert hoogwaardige en permanente codes om de traceerbaarheid van producten te verhogen en te beschermen tegen vervalsing.

De verschillende lenzen die bij de 3350-laser worden aangeboden, zorgen voor een van de grootste markeergebieden in de branche. De verschillende markeerkoppen en golflengtes bieden de flexibiliteit om een breed scala aan materialen te coderen, inclusief plastic, hout, glas, keramiek en gecoate metalen.

De lasersystemen zijn ontworpen om gebruikers te helpen hun Industrie 4.0-doelen te bereiken met ingebouwde wifi- en mobiele verbindingen die de IT-werkbelasting helpen minimaliseren en de kosten voor het aansluiten van apparatuur op een netwerk verlagen. Deze wifi- en mobiele verbindingen bevinden zich in een toegangsvenster en maken eenvoudige software-updates en minder service-interacties mogelijk, terwijl de algehele efficiëntie van de apparatuur wordt verbeterd door de beschikbaarheid van meer productie-informatie.

“De geïntegreerde wifi- en mobiele verbindingen bieden gebruikers eenvoudige en veilige manieren om te communiceren en gegevens te verzamelen van de 3350 lasermarkeersystemen”, zegt Caselle. “Videojet heeft deze ‘digitaal ontwikkelde’ lasers met ingebouwde connectiviteitsopties ontworpen om krachtige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke markeeroplossingen te leveren die zeer geschikt zijn voor consumentenverpakkingen en industriële productielijnen.”

Een externe interfacebesturing maakt gebruik van een webserver waarmee gebruikers toegang hebben tot de lasers via ondersteunde webbrowsers op hostcomputers. Met de optionele VideojetConnect™ Remote Service kunnen zowel Videojet- als interne technici de status van een laser in de gaten houden, problemen oplossen en de prestaties op lange termijn verbeteren.

Voor meer informatie over de nieuwe 3350 en 3350 Smart Focus 30 watt CO2-lasermarkeersystemen belt u naar 0345-636 522 of gaat u naar www.videojet.nl.

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en productlevenscyclus-diensten. Het doel van het bedrijf is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze expertise op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis van continuous inkjet (CIJ), Thermal Inkjet (TIJ), Lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscodering en -labeling en wide array printen, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 400.000 printers geïnstalleerd. Klanten vertrouwen erop dat Videojet-producten dagelijks meer dan tien miljard eenheden kunnen bedrukken. Direct Operations biedt ondersteuning aan klanten voor verkoop, toepassing, service en training met wereldwijd meer dan 4.000 teamleden in 26 landen. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.

© 2023 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet is een geregistreerd handelsmerk van Videojet Technologies Inc.