Recente persberichten

Videojet introduceert een nieuwe inkjetprinter voor het coderen van grote karakters op dozen en verpakkingen

Videojet 2380 printer drukt variabele codes met hoge resolutie
en informatie voor productidentificatie af

CHICAGO, IL – 21 maart 2024 – Met meer dan 45 jaar aan expertise in de inkjetprinttechnologie lanceert Videojet met genoegen de nieuwe Videojet 2380, een inkjetprinter met grote karakters en hoge resolutie. Deze printer is speciaal ontworpen voor fabrikanten en distributeurs die behoeften hebben aan on-demand codering van verpakkingen.

De Videojet 2380 biedt een allesomvattende oplossing voor het bedrukken van golfkartonnen dozen, verzendcontainers en andere poreuze materialen. Het systeem is modulair, makkelijk te integreren en zo ontworpen dat iedere gebruiker, ongeacht ervaring of training, het onderhoud en de bediening op zich kan nemen. Dankzij de zelfreinigende technologie worden de printkoppen automatisch gereinigd, wat zorgt voor een constante printkwaliteit met minder onderhoud en rompslomp. De Videojet 2380 start snel op en print duurzame, hoogwaardige teksten, logo’s en barcodes die voldoen aan de strenge eisen van de distributieketen.

Deze flexibele printer voor kartonnen dozen en verpakkingen kan worden aangepast aan de specifieke markerings- en coderingsbehoeften van de gebruiker. De printer kan variabele productiegegevens zoals batchcodes, productiedata en inhoudsinformatie on-demand coderen. Twee printkoppen kunnen moeiteloos worden geïntegreerd zonder extra hardware, waardoor codering mogelijk is tot een hoogte van 140 mm of op beide zijden van een verpakking. Beide printkoppen worden bediend via één gebruikersinterface, die losstaat van de printmotor en dus optimaal gepositioneerd kan worden voor de bediener.

De Videojet 2380 is een gebruiksvriendelijke markeeroplossing met een intuïtief touchscreen en de SIMPLICiTY™-gebruikersinterface. Deze interface biedt mogelijkheden voor het bewerken van taken en begeleiding voor de operator, wat de interactie met de printer vermindert en de kans op fouten door gebruikers minimaliseert. Dankzij ingebouwde protocollen voor connectiviteit en compatibiliteit ondersteunt het systeem USB, VideojetConnect™ en ZPL-emulatie. Ook Wi-Fi is ingebouwd voor externe toegang en analysefuncties. De HMI laat zich eenvoudig koppelen aan een barcodescanner voor snelle taakselectie en gegevensinvoer. De Scan2Run™-functionaliteit in de 2380 zorgt ervoor dat de juiste code wordt gekozen en naar de printer wordt verzonden, wat codeerfouten en de noodzaak voor herwerk vermindert.

Het systeem is voorzien van een luchtmes dat helpt bij het reinigen van de spuitmondplaat. Een automatisch micro-purgeproces kan worden ingesteld om de spuitmondjes van de printkop op vaste tijdstippen te reinigen, waardoor verstoppingen door stof worden voorkomen zonder de productielijn te hoeven stoppen.

De inkt die gebruikt wordt in het auto-purgeproces wordt teruggeleid naar het systeem, wat zorgt voor een schonere werking en een geoptimaliseerd inktverbruik met lagere kosten tot gevolg. Daarnaast kan de compacte inktcartridge van de printer snel en eenvoudig worden verwisseld zonder de productie te verstoren. De 2380 biedt een keuze uit zeven inktkleuren om bij te dragen aan productdifferentiatie en de esthetiek van de verpakking.

Het robuuste ontwerp van de Videojet 2380 biedt uptime dankzij bewezen printertechnologie. De printer is gemaakt van duurzaam roestvrij staal van 304-kwaliteit, ideaal voor productieomgevingen voor verpakkings- en verzenddozen. Een unieke gyroscopische sensor houdt de monteerhoek van de printer in real-time in de gaten om inktlekkages te voorkomen en externe impacts te detecteren en registreren.

Print-on-demand en direct-to-box printen helpen gebruikers de inkoopvereisten te stroomlijnen en de voorraad van voorbedrukte verpakkingen te verminderen. Dit vermindert de kosten, de benodigde opslagruimte en de kans op verspilling. Tegelijkertijd biedt het de flexibiliteit om snel in te spelen op wijzigingen in gedrukte content en productvraag.

De onderhoudsvriendelijkheid van de printer en minimale noodzaak voor interventie door de operator worden verder versterkt door de Videojet LifeCycle Advantage™-service. Dit exclusieve aanbod maakt gebruik van dynamische printergegevens, externe connectiviteit en Videojet-expertise om ervoor te zorgen dat printers tijdens hun operationele levensduur zo efficiënt mogelijk blijven werken. De optionele VideojetConnect™ Remote Service stelt zowel Videojet-technici als interne technici in staat de status van een printer te monitoren, problemen op te lossen en de langetermijnprestaties te verbeteren.

Ga voor meer informatie over de Videojet 2380 inkjetprinter met grote karakters naar: www.videojet.nl.

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en productlevenscyclus-diensten. Het bedrijf streeft ernaar samen met klanten in de consumentengoederen-, farmaceutische- en industriële goederensector hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te bouwen, en voorop te lopen in markttrends en regelgeving. Dankzij onze experts en toonaangevende positie op het gebied van Continuous Inkjet (CIJ), Thermische Inkjet (TIJ), lasermarkering, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscodering en etikettering, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 400.000 printers geïnstalleerd. Dagelijks vertrouwen klanten op Videojet-producten om meer dan tien miljard producten te bedrukken. Ondersteuning voor klantenverkoop, toepassing, service en opleiding wordt rechtstreeks voorzien door meer dan 4000 teamleden in 26 landen. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.

© 2024 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet is een geregistreerd handelsmerk van Videojet Technologies Inc.