Recente persberichten

De nieuwe Videojet 1880 Serie Continue Inkjet Printers leveren microcodes op hoge-snelheid met geavanceerde digitale connectiviteit

Drie nieuwe modellen ontworpen voor hoge snelheid, kwaliteit en precisie met
 gemaximaliseerde uptime en productiviteit

CHICAGO, IL – 19 september 2023 – Met meer dan 45 jaar expertise in Continuous Inkjet (CIJ) printtechnologie, is Videojet verheugd om de nieuwe Videojet 1880 +, 1880 UHS en 1880 HR CIJ-printers te introduceren. Met de bewezen basis van de Videojet 1880 tillen onze machines het printen van codes, data en andere variabele informatie op producten en verpakkingen naar een hoger niveau. Ze combineren geavanceerde functies met geavanceerde digitale connectiviteit

De gebruiksvriendelijke 1880+, 1880 UHS (ultrahoge snelheid) en 1880 HR (hoge resolutie) modellen zijn ontworpen om de doorvoer te helpen verhogen, uitvaltijd te minimaliseren en de kosten gedurende de levensduur van de printer te verlagen. Ze bieden efficiëntie, prestaties en productiviteit aan snel bewegende productielijnen. De printers uit de 1880-serie zijn ontworpen voor optimale kwaliteit en betrouwbaarheid en brengen scherpe, duidelijke codes aan op een breed scala aan materialen, zoals plastic, glas en metaal, in de moderne productieomgevingen van vandaag.

De Videojet 1880+ is voorzien van ingebouwde Wi-Fi en mobiele connectiviteit om gebruikers te ondersteunen bij het bereiken van hun huidige en toekomstige Industry 4.0-doelen. De 1880+ levert het vermogen tot naadloos, contactloos industrieel printen op bijna elk substraat, inclusief vlakke en gebogen oppervlakken. Deze printer maakt proactieve analyses en intelligente fabrieksactiviteiten mogelijk, zoals het monitoren van vitale functies, slimme waarschuwingen, ondersteuning op afstand en geavanceerde probleemoplossing.

De Videojet 1880 UHS is een ideale oplossing voor ultrasnelle productielijnen in de conservenindustrie, de drankenindustrie en de draad- en kabelindustrie. Door het ontwerp van geprinte karakters te verfijnen en de printkop te verbeteren, heeft Videojet deze nieuwe printer ontwikkeld om consistente prestaties en printkwaliteit te leveren, zelfs bij snelheden van meer dan 500 m/min. De 1880 UHS biedt een transformatieve oplossing, waarbij prestaties en snelheid samenkomen om een revolutie teweeg te brengen in producties met een hoge doorvoer.

De Videojet 1880 HR is ontworpen om consistent hoge resolutie microkarakters, QR-codes en andere 2D-codes te produceren met precisie en duidelijkheid. Deze printer maakt gebruik van geoptimaliseerde lettertypen en een herontworpen printkop om op micro-niveau te printen, wat ideaal is voor de elektronica-, farmaceutische, cosmetica- en zoetwarenindustrie. Tegelijkertijd voldoet het aan de groeiende vraag naar producttraceerbaarheid.

“Met de lancering van deze nieuwe printermodellen kunnen we nu een oplossing bieden voor vrijwel elke codeer- en markeertoepassing, van ultrahoge snelheden tot microscopisch kleine codes,” aldus Marcy Vanderbei, Global Product Manager bij Videojet “De geavanceerde digitale connectiviteit van deze printers biedt klanten een gemakkelijke en veilige manier om hun markeer- en codeerapparatuur te koppelen aan hun productiesystemen en digitale fabrieken.”

De printers uit de 1880-serie bieden een verbeterde gebruikerservaring dankzij een 10-inch SIMPLICiTYTM touchscreeninterface die de bediening vereenvoudigt. Het kan ook intelligente berichten opstellen en bevat ingebouwde wizards om gebruikersfouten te minimaliseren. De geïntegreerde Videojet MAXIMiZETM diagnostische toolset kan proactief potentiële fouten identificeren, ook worden de prestaties, het gedrag van de gebruiker en de omgevingsomstandigheden geanalyseerd om ongeplande uitvaltijd en algehele eigendomskosten te verminderen.

“De 1880-serie is ontworpen om milieubewuste praktijken te promoten door het gebruik van recyclebare verpakkingen te ondersteunen en veiligere, niet-CMR-inkten te gebruiken”, aldus Vanderbei. “Bovendien heeft de 1880-serie een laag make-upverbruik en minimale VOS-emissies, in lijn met de heersende duurzaamheidstrends in de huidige markt.”

De 1880-serie is ontworpen voor eenvoudig onderhoud en biedt kortere en vereenvoudigde reinigingsintervallen waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op het behoud van topprestaties en optimale afdrukkwaliteit. De printers zijn uitgerust met een unieke sensor die ophoping in de printkop detecteert en gebruikers proactief waarschuwt voor mogelijke problemen met de afdrukkwaliteit. Met de functie voor automatisch spoelen kan overlap van code worden voorkomen, omdat de ophoping van inkt met één druk op de knop kan worden gereinigd. Kleurgecodeerde, eenvoudig te vervangen Videojet SmartCell™-componenten helpen het onderhoud te vereenvoudigen en vereisen slechts één jaarlijkse vervanging van vijf minuten.

Ga voor meer informatie over de Videojet 1880 CIJ-printer naar: www.videojet.nl

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is een wereldleider in de markt voor productidentificatie, en biedt producten voor in-line printen, coderen en markeren, toepassingsspecifieke vloeistoffen, en diensten voor de levenscyclus van producten. Het doel van het bedrijf is om samen te werken met klanten in de sectoren van consumentenverpakte goederen, farmaceutica en industriële producten, om hun productiviteit te verbeteren, hun merken te beschermen en te laten groeien, en voorop te blijven lopen in de trends en regelgeving binnen de branche. Dankzij experts en technologisch leiderschap in Continue Inkjet (CIJ), Thermische Inkjet (TIJ), Lasermarkering, Thermische Transfer Overprinting (TTO), verpakkingcodering en etikettering, en breedbeeldprinten, heeft Videojet meer dan 400.000 printers wereldwijd geïnstalleerd. Dagelijks vertrouwen klanten op Videojet-producten om meer dan tien miljard producten te bedrukken. Wereldwijde klantenservice, applicatieondersteuning, service en training worden verzorgd door directe vestigingen met meer dan 4.000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.

© 2023 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet is een geregistreerd handelsmerk van Videojet Technologies Inc.