Recente persberichten

De nieuwe Videojet 1580 C is a speciale soft pigmented contrastprinter Die net zo eenvoudig te onderhouden is als een standaard inkjetprinter

Contrastprinter die presteert en zich gedraagt als een op kleurstof gebaseerde printer

CHICAGO, IL – March 23, 2023 — Videojet Technologies, een wereldleider in codeer-, markeer- en printoplossingen met meer dan 45 jaar ervaring in vooraanstaand inkjetontwerp, is verheugd om de wereldwijde lancering van een nieuwe continuous inkjet (CIJ) printer, de Videojet 1580 C, aan te kondigen. Als de eerste speciale soft pigmented printer in de branche, gebruikt de 1580 C uitsluitend soft pigmented contrastinkten om hoogwaardige codes af te drukken met een superieure uptime.

Door innovaties op het gebied van hydrauliek en nieuwe gepatenteerde ontwerpen voor inkt- en make-upvloeistofcartridges, brengen de productietijd en onderhoudsintervallen van de 1580 C op hetzelfde niveau als dat van de standaard Videojet 1580 CIJ-printer. De 1580 C is gebaseerd op het beproefde en vertrouwde Videojet 1580-inkjetprinterplatform en biedt vergelijkbare functies en ontwerp.

De 1580 C is eenvoudig te bedienen en te onderhouden, met dezelfde reinigingscycli en preventieve onderhoudsvereisten als op kleurstof gebaseerde printers. Het ontwerp van de vloeistofcartridge helpt om inktverstoppingen in de printkoppen te verminderen, iets dat vaak voorkomt bij printers met gepigmenteerde inkt. Bovendien verhoogt een nieuw printkopontwerp de uptime doordat er meer tijd tussen de reinigingen zit.

De 1580 C-printer is ontworpen om codes af te drukken met een consistente kwaliteit, uitstekend contrast en sterke duurzaamheid om degradatie en vervaging tijdens productieruns te voorkomen. De conische mengtank helpt de inkt circuleren, waardoor pigmentophoping wordt verminderd en de consistentie van de inkt toeneemt. Videojet Dynamic Calibration zorgt voor een constante printkwaliteit voor optimale uptime zelfs onder veranderende omgevingsomstandigheden.

De Videojet gebruikersinterface van SIMPLiCITYTM levert code-assurance dat door middel van foutcontroleregels onder andere bewerkbare velden kan bepalen, toegestane gegevenstypen en beperkingen voor datumbereik, waardoor printerinteracties en mogelijke gebruikersfouten verminderd worden. De Videojet OPTIMiZE-tool helpt bij het beheren van het inkt- en make-upgebruik, het berekenen van toekomstige vloeistoffenprognoses en het bepalen van stroomverspilling.

“De 1580 C is klaar om de huidige printuitdagingen aan te gaan. De printer kan ook voldoen aan de toekomstige behoeften van Industrie 4.0,” zegt Xavier Chaveton, Business Unit Director bij Videojet. “Dankzij een geïntegreerde wifi-antenne kan de printer verbinding maken met een intern netwerk en meer mobiliteit hebben, zonder dat er netwerk-kabels of vaste bedrading voor nodig zijn.” Dankzij webservermogelijkheden hebben operators toegang tot printers via ondersteunde webbrowsers op hostcomputers, met maximaal vijf webserversessies toegestaan voor elke printer.

De soft pigmented inkten van Videojet zijn speciaal ontwikkeld voor de 1580 C, drogen snel, en zijn goed bestand tegen afgeven/overdracht, licht, hitte en oplosmiddelen. Er worden drie nieuwe gele inkten en een zwarte inkt gelanceerd met de 1580 C-printer. Elk met een nieuwe formule die de ophoopsnelheid vermindert, zijn onze soft pigmented inkten ontworpen om meer uptime te leveren, met een hoogwaardig contrast dat niet vervaagt.

Ga voor meer informatie over de Videojet 1580 continuous inkjet-printer naar: www.videojet.nl/1580c

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassing specifieke vloeistoffen en productlevenscyclus-diensten. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze expertise op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis van continuous inkjet (CIJ), Thermal Inkjet (TIJ), Lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscodering en -labeling en wide array printen, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 400.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-producten dagelijks meer dan tien miljard eenheden kunnen bedrukken. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 4000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Daarnaast bestaat het distributienetwerk van Videojet uit meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.

© 2023 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet is een geregistreerd handelsmerk van Videojet Technologies Inc.