Recente persberichten

Introductie van een nieuwe inkt voor het coderen van Extrusieproducten

Videojet lanceert inkt voor het coderen van kabels, bedrading en geëxtrudeerde producten

WOOD DALE, Ill. — 29 juni 2012 — Videojet Technologies Inc., wereldleider op het gebied van coderen, printen en lasermarkeerproducten, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie, lanceerde vandaag de gele inkt V491-C voor het 1710-printermodel in de 1000-lijn van continuous inkjetprinters. De nieuwe gele inkt V491-C van Videojet is speciaal ontwikkeld om inktcodetransfer te voorkomen bij het printen op geëxtrudeerde en gespoelde kabels en draden. De inkt V491-C is bovendien ideaal voor het printen van kabels en coderen van verschillende rubberen producten voordat zij onder hoge temperatuur uitgehard (gevulkaniseerd) worden.

“Onze klanten in de draad- en kabelmarkeringsindustrie zullen beschikken over een kwalitatieve printer die betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk is en die nu aangevuld wordt door een andere hoogcontrasterende pigmentinkt“, aldus John Kirschner, Videojet supplies marketing director. “Met de lancering van de gele inkt V491-C breiden we ons gamma van toepassingen voor de populaire 1710-inkjetprinter verder uit.”

Met de gele inkt V491-C kunnen draad- en kabelproducenten productkwalificaties en -specificaties uitzonderlijk goed leesbaar aanbrengen op gekleurde kabels waar de gele inkt voor een optimaal contrast zorgt. De inkt, die over een uitstekende adhesie beschikt, is bestand tegen contact, druk en restwarmte wanneer pas geproduceerde en gecodeerde kabels of draden gespoeld worden voor opslag en verzending. Dat verlaagt het risico van inktcodeoverdracht en vervaging.

Bovendien vormen de Videojet 1710-printer en de gele inkt V491-C samen een inkjetprintoplossing die uitermate geschikt is voor vulkanisatieprocessen van geëxtrudeerde rubberen producten. Hoewel de meeste pigmentinkten vervagen of zelfs helemaal verdwijnen tijdens het uithardingsproces, is de gele inkt V491-C bestand tegen een hogedrukstoomtemperatuur van 117 °C waarbij de kleur en cruciale code-informatie behouden blijven.

De betrouwbaarheid van de V491-C-inkt verstrekt Code Assurance aan fabrikanten die productpartijen nauwgezet willen traceren. Bij een recall kunnen fabrikanten hun product snel opsporen en corrigerende maatregelen treffen om hun klanten te beschermen.

Kirschner voegt daaraan toe: “De productieprocessen van draden, kabels en geëxtrudeerde producten kunnen nauwelijks probleemloos of zonder hoge kosten gestopt en hervat worden. De printeruptime, betrouwbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn dus cruciaal. We hebben vele problemen met gepigmenteerde inkten weten te elimineren door handmatige processen te automatiseren en onderhoud te beperken. Zo kunnen klanten de vruchten plukken van de continu hoge prestaties van hun inkjetprinters.”

Bel 0345-636 522 of bezoek www.videojet.nl voor meer informatie over de gele inkt V491-C en de Videojet-printers van de 1000-lijn.

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies Inc. is marktleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als deskundigen op het gebied van continuous inkjet (CIJ),thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO), array- en lasertechnologie, heeft Videojet wereldwijd meer dan 275 000 units geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.