Recente persberichten

Videojet introduceert het veelzijdige 3020-lasercodeersysteem

Videojet introduceert de compacte 3020-lasercodeerder voor snelle markering van producten en verpakkingen

De nieuwe lasercodeerder bezit een veelzijdig en compact all-in-one-ontwerp voor snel opstarten, gebruiksgemak en hoge kwaliteit

4143 HS LEERDAM. (VS) — 25 september 2012 — Videojet Technologies, wereldwijd marktleider in markeer- en codeeroplossingen, vloeistoffen en accessoires voor productidentificatie, introduceert vandaag de nieuwe Videojet 3020 lasercodeerder, een instapmodel met een CO2-laser van 10 Watt voor codeer- en markeerapplicaties op verpakte consumentengoederen en industriële producten. Het Videojet 3020-codeersysteem maakt gebruik van schrijflasertechnologie en grote markeervelden voor kwalitatieve markeringen op papier, karton, plastic en andere materialen. Het compacte single-box-ontwerp is ontworpen voor een snelle installatie, snel opstarten, gebruiksgemak en snelle lijnwissels met een hoge mate van flexibiliteit en uptime.

“De Videojet 3020 lasercodeerder voldoet aan de behoeften van klanten met eenvoudige coderingseisen zoals serienummers, tijd, datum en partijcodes evenals vele andere codes in de voedingsbranche, farmaceutica, persoonlijke verzorging, cosmetica en industriële producten”, zegt Markus Vetter, Product Manager voor CO2-lasersystemen bij Videojet.

Met een gewicht van 7 kg is het lasermarkeersysteem een van de lichtste in zijn soort. Het compacte single-box-ontwerp maakt installatie mogelijk in zeer beperkte ruimte. De 3020 kan geïntegreerd worden als een standalonesysteem met behulp van de eenvoudig aanpasbare mobiele standaard of direct in de productielijn met behulp van montagebeugels. De unieke en flexibele laserbevestiging biedt tal van markeerposities.

De snelstartende Videojet 3020 heeft slechts 30 minuten nodig voor mechanische instelling en 20 minuten voor lijnwijzigingen. Slimme systeemfuncties, waaronder een focus-finder en automatische signaaldetectie van de encoder en de productdetector verkorten de installatietijd aanzienlijk. Een intuïtieve gebruikersinterface op een touchscreen tablet bevat een instellings-wizard om de laser op de productielijn in te stellen. Dankzij de eenvoudige menustructuur en het voorbeeldvenster kunnen in enkele minuten taken en printparameters worden aangemaakt.

Afhankelijk van de gebruikte lens, biedt de Videojet 3020-lasercodeerder veldafmetingen tot 126 x 87 mm (5 “x 3,4”) voor een breed scala aan codes en applicaties. Dankzij de schrijftechnologie zijn de markeringen van de 3020 duidelijk en van hoge kwaliteit op zowel stationaire als bewegende producten. De geboden markeerformaten worden geleverd met alfanumerieke tekst, vereenvoudigde Chinees fonts, Oost- en West-Europese taal lettertypen, variabele data (serienummers, datum, tijd, shiftcode, GS1), ID-matrix en streepjescodes, logo’s, symbolen en grafische elementen.

De standaardconfiguratie bestaat uit de vector scannende lasermarkeerder, lens, mechanische focus-finder, productdetector en de touch-control unit. Een mobiele vloerstandaard, straalschermen, uitlaat units, encoder, montagebeugels en extra lettertypen zijn optioneel verkrijgbaar. De Videojet 3020-lasercodeerder en de user interface zijn instelbaar in 19 talen.

Voor meer informatie over de Videojet 3020-lasercodeerder en Videojet-lasermarkeersystemen kunt u bellen met 800-843-3610 of kijken op http://www.videojet.com/nl/videojet-3020.

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies Inc. is marktleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als deskundigen op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO), array- en lasertechnologie, heeft Videojet wereldwijd meer dan 275 000 units geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.