Recente persberichten

Nieuwe UV-fluorescerende inkt voor de 8610 TIJ-printer

Videojet introduceert nieuwe UV-fluorescerende inkt voor de 8610 Thermo Inkjet (TIJ) printer

De experts van Videojet hebben een duidelijke, UV-fluorescerende inkt ontworpen om ‘onzichtbare’ codes te printen die alleen zichtbaar onder UV-licht

Leerdam – november 2016 – Verpakkingen, flessen en bepaalde producten kunnen afzonderlijke codes en merkinformatie vereisen die door de gehele supply chain gevolgd kunnen worden. Fluorescerende UV-inkt is alleen zichtbaar onder UV-licht en kan een onopvallende oplossing zijn voor markten waar producttraceerbaarheid belangrijk is.

Met meer dan 40 jaar ervaring in inktontwikkeling heeft Videojet Technologies Inc., een wereldleider in codeer-, markeer- en printoplossingen, een innovatieve nieuwe UV-fluorescerende inkt ontworpen die duidelijke codes kan printen, met name voor luxe cosmetische, farmaceutische en andere consumentengoederen.

De nieuwe inkt is kleurloos bij normaal licht en fluoreserend blauw onder UV-licht. De inkt biedt met haar MEK-solventbasis een zeer goede hechting op verschillende substraten, zoals gecoat karton of glanzende labels, doppen van buisjes en donkere substraten waarbij een barcode nodig is.

Heidi Wright, Business Unit Manager, TIJ & TTO, legt uit: “Deze inkt werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de farmaceutische markt maar is ook geschikt voor tal van andere toepassingen, waaronder retort-verwerkte voedingsmiddelen- en cosmeticaverpakkingen.”

De duidelijke, UV-fluorescerende inkt is ideaal voor GS1 DataMatrix en andere 2D-codes, en is bestand tegen het autoclaafproces. Deze inkt biedt een droogtijd van 2 tot 3 seconden op niet-poreuze materialen zoals ABS, HDPE, PET, PVC en nylon, en biedt uitstekende hechting op een breed scala aan substraten.

Deze inkt is bedoeld voor gebruik in de Videojet 8610 TIJ-printer die gebruik maakt van een revolutionaire, speciaal gebouwde cartridge voor MEK-vloeistoffen. De 8610 TIJ-printer is ideaal voor toepassingen die duidelijke codes op folies, films, plastics en gecoate voorwerpen vereisen en biedt printresoluties die tot vier keer hoger zijn dan bij continuous inkjet (CIJ).

Bel voor meer informatie over de nieuwe inkt en het assortiment van Videojet TIJ-printers naar 0345-636 513 of ga naar www.videojet.nl.

###

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze experts en onze vooruitstrevende positie op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscoderen en -etikettering en printen op brede verpakkingen, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 345.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-producten dagelijks meer dan tien miljard producten kunnen bedrukken. Direct Operations biedt ondersteuning aan klanten voor verkoop, toepassing, service en training met wereldwijd meer dan 4000 teamleden in 26 landen. Daarnaast bestaat het distributienetwerk van Videojet uit meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.