Recente persberichten

Nieuwe Videojet 9550 Print & Apply Corner Wrap-applicator

Nieuwe Videojet 9550 Print & Apply Corner Wrap-applicator verhoogt de doorvoercapaciteit door twee zijden van de doos te labelen

Nieuwe labelapplicator vervangt twee traditionele applicators, waardoor mechanismen die regelmatig productieproblemen veroorzaken, kunnen worden geelimineerd

Leerdam, juni 2016 — Videojet heeft een nieuwe Corner Wrap-applicator aangekondigd voor het uiterst succesvolle 9550 Print & Apply-labelsysteem. Deze applicatoroptie biedt aanzienlijke verbeteringen in productiecapaciteit voor toepassingen waarbij twee zijden van de verpakking gelabeld dienen te worden, zodat het label vanuit meerdere invalshoeken kan worden gezien. “Het 9550 Corner Wrap-systeem print de informatie op één etiket en brengt deze vervolgens door middel van één proces aan op twee aangrenzende zijden van een doos. Hierdoor is het niet langer nodig om twee traditionele applicators te gebruiken, terwijl de informatie op beide zijden van de verpakking zichtbaar is”, zegt Bob Neagle, Business Unit Manager bij Videojet. “De nieuwe applicator treedt ook in de voetsporen van de vorige applicators uit de 9550-serie doordat de meeste oorzaken van storingen, onbedoelde aanpassingen en onderhoud in de traditionele applicators zijn verwijderd.”

De traditionele benadering van dubbelzijdige labeling maakt gebruik van twee labelers om twee verschillende labels met dezelfde informatie aan te brengen. Deze Labelprinter Applicator-machines (LPA) gebruiken ofwel blow applicators of telescopische tampapplicators om geprinte labels aan te brengen op verpakkingen. Beide methoden vertrouwen op de nauwkeurige en snelle plaatsing van het etiket vanuit de print engine op een applicator-kussen. Wanneer dit mechanische proces mislukt, dan kan dit leiden tot ontbrekende of gekreukelde labels of schade aan de apparatuur. Een slecht getimede slag van de tampapplicator kan bijvoorbeeld leiden tot een botsing met een aankomende verpakking, waardoor deze de applicator kan beschadigen.

Het 9550 Corner Wrap-systeem maakt daarentegen gebruik van gepatenteerde Direct Apply™-labeltechniek van Videojet om de zijde van een etiket te printen. Vervolgens brengt één pneumatische slag van een rol het label op de achterkant van de verpakking aan. Dit eenvoudige ontwerp maakt de draaiarm, die wordt doorgaans gebruikt voor hoekomwikkeletiketten en die vaak storingen veroorzaakt, overbodig. Bovendien vermindert de 9550-methode slijtage, doordat de applicator over de achterzijde van de doos rolt in tegenstelling tot de voorzijde van de doos, waarbij de doos rechtstreeks druk kan uitoefenen op de applicatorarm.

In traditionele LPA-systemen zijn vaak handmatige aanpassingen vereist. Wanneer deze gevoelige aanpassingen niet correct worden toegepast, kan dit leiden tot etiket-, web- en lintopstoppingen en mechanische storing, die weer kunnen resulteren in downtime, waardoor de productielijn wordt stilgezet en de productiedoorvoersnelheid wordt gereduceerd. Het 9550 Corner Wrap-systeem van Videojet biedt hiervoor een uitkomst door middel van gepatenteerde Intelligent Motion™-technologie van Videojet om de correcte spanning in de toevoerrol te behouden, van het eerste tot het laatste etiket. Dit ontwerp voorkomt de noodzaak tot handmatige aanpassingen en talloze bewegende onderdelen die de neiging hebben om storingen te veroorzaken en die onderhoud vereisen, terwijl opstoppingen bovendien voorkomen kunnen worden. Het resultaat is een beperking van de downtime die de productiedoorvoer verhoogt.

De trend dat retailers aan steeds meer eisen en regelgeving moeten voldoen en de toenemende SKU-complexiteit vormen een probleem voor fabrikanten die kostbare labelfouten tijdens hun productieproces willen voorkomen. Om fabrikanten te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en om aan de eisen te voldoen, is het 9550 Corner Wrap-systeem uitgerust met een CLARiTY®-touchscreeninterface met intuïtieve taakselectie, uitgebreide feedback en diagnostiek om invoerfouten tot een minimum te beperken.

De milieuvriendelijke gekleurde inkten gebruiken een formule op basis van ethanol en aceton, waardoor ze perfect zijn voor snelle verpakkingslijnen die snelle droogtijden vereisen. De sneldrogende eigenschappen en uitzonderlijke inktadhesie voorkomen inktvlekken en maken de code bestand tegen slijtage door onderling productcontact, wat vaak voorkomt bij het stapelen van producten of productielijntransport.

Een enkele, geïntegreerde gebruikersinterface omzeilt de problemen met dubbele interfaces, die vaak aanwezig zijn op systemen die op OEM print engines gebaseerd zijn. Er zijn slechts drie handelingen vereist om een taak te selecteren via de ingebouwde takendatabase. Een stapsgewijze invoer zorgt ervoor dat de juiste velden bewerkt worden en dat barcodes automatisch worden aangemaakt door gegevens uit meerdere tekstvelden aan elkaar te koppelen. Bovendien is er een voorbeeld van de taakselectie en het uiteindelijke bericht beschikbaar om extra zekerheid te bieden dat de juiste taak is geprogrammeerd.

Voor meer informatie over de Videojet 9550 Corner Wrap Print & Apply-labeler, belt u naar 0345 636 522 of gaat u naar www.videojet.nl

# # #

Over Videojet:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze jarenlange ervaring en vooruitstrevende technologie voor Continuous Inkjet (CIJ), Thermo Inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), verpakkingscodering en etiketteren heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-printers dagelijks meer dan tien miljard producten kunnen bedrukken. De verkoop aan klanten, toepassingen, service en trainingen worden uitgevoerd door een team van meer dan 3000 personen in 26 verschillende landen. Daarnaast bestaat het distributienetwerk van Videojet uit meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.

©2016 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden. Videojet is een geregistreerd handelsmerk van Videojet Technologies Inc.