Recente persberichten

Introductie nieuwe Thermische inkjetprinter

De nieuwe Videojet® 8510-inkjetprinter is ontworpen om aan de eisen van industriële codeerapplicaties te voldoen

Het touchscreen van de compacte printer is eenvoudig in gebruik en levert maximale uptime

4143 HS LEERDAM. (NL)— 7 augustus 2012 — Videojet Technologies Inc., wereldleider op het gebied van coderen, printen en lasermarkeerproducten, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie, lanceerde vandaag de Videojet 8510-inkjetprinter. De 8510-inktjetprinter, die zeer eenvoudig in gebruik en onderhoud is, biedt maximale uptime dankzij de eenvoudig en snel te verwisselen cartridges. De 8510 is ideaal voor diverse primaire en secundaire codeer- en markeerapplicaties en de touchscreen interface stelt operators in staat alle gebruikelijke handelingen in vijf of minder bewegingen op het scherm uit te voeren.

“De 8510 inkjetprinter staat voor meer gebruiksgemak van industriële inkjetoplossingen,” zei Casey Robertson, Videojets productmanager thermo inkjet. “Door een menugestuurde touchscreen interface te combineren met de inherente voordelen van hoge-resolutie HP®-printtechnologie, hebben onze industriële klanten nu een codeerapparaat dat eenvoudig in gebruik en onderhoud is. Hierdoor worden de instructies voor de operators veel eenvoudiger en neemt de productiviteit van de verpakkingslijn toe.’

Eenvoudige bediening, simpel onderhoud

Dankzij de intuïtieve 8,4 inch kleuren-touchscreen interface van de 8510 kunnen operators snel en eenvoudig de status van de printer controleren, de actueel geladen printopdracht verifiëren, het niveau van de inkt in de cartridge controleren en alle andere productielijngegevens direct vanaf het hoofdscherm aflezen. Operators hebben veel profijt van de grafische gebruikersinterface, omdat veel kenmerken waaronder de gebruiksvriendelijke iconen op consumentencomputers gebaseerd zijn. Daarnaast bestaat het onderhoud van de 8510 slechts uit het afvegen van de printkop als die vies is en het vervangen van de lege cartridge als deze leeg is. Het verwisselen van de cartridge duurt minder dan een minuut, zodat er geen kostbare productie-onderbrekingen zijn en de verpakkingslijn in werking en productie blijft.

Voorkomen van codeerfouten

De 8510 bevat belangrijke elementen van Videojet’s CLARiSUITE-software voor Code Assurance, een software-oplossing die supervisors in staat stelt de productiviteit te verhogen en menselijke fouten bij boodschapinvoer te voorkomen. Een groot voordeel is dat het aanmaken van boodschapsjablonen niet meer op de productievloer plaats hoeft te vinden. Supervisors kunnen richtlijnen in specifieke boodschapvelden vastleggen, om operators te helpen de juiste gegevens te kiezen als ze een verpakkingslijn instellen en de te printen code wijzigen.

Zeer geschikt voor integratie binnen de verpakkingslijn

De compacte controller van de 8510 en de meerdere low profile-printkopopties stellen operators in staat hem snel te integreren in verpakkingsproductielijnen – zelfs in de kleinste ruimte. Daarnaast kunnen operators, dankzij de mogelijkheid om een tot vier printkoppen te besturen, eenvoudig hoge of kostenbesparende boodschappen printen of toevoegen.

Robertson voegt hieraan toe: “Videojet onderkent de eisen waarmee de verpakkingsindustrie te maken heeft, waaronder specifieke coderingskwesties als codekwaliteit en -juistheid, en bredere verpakkingslijnproblemen, zoals doorvoer en uptime. De 8510 is ontworpen om aan deze eisen te voldoen door de inherente voordelen van de HP-printtechnologie te maximaliseren en tegelijkertijd de interactie tussen operator en printer te stroomlijnen.’

Bel voor meer informatie over de 8510 thermo inkjetprinter 800-843-3610 of ga naar www.videojet.com.

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies Inc. is wereldleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als deskundigen op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO), array- en lasertechnologie, heeft Videojet wereldwijd meer dan 275 000 units geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.