Recente persberichten

Nieuwe 7810 UV-laser

Videojet biedt levenslange traceerbaarheid en bescherming van codes met de nieuwe 7810 UV-laser

De 7810 Ultraviolet 2 Watt-laser biedt permanente markering bij hoge snelheid en garandeert daarmee levenslange producttraceerbaarheid

Leerdam – 13 januari 2015 – Om aan de toenemende regelgeving op het gebied van serialisatie te voldoen, introduceert Videojet Technologies Inc., wereldleider op het gebied van codeer-, markeer- en printoplossingen de 7810 Ultraviolet (UV) 2W-Laser, ter aanvulling op de bestaande CO2- en Fiberlasers. Lasertechnologie is de enige technologie die permanente markeerprestaties met hoge resolutie biedt op polyethyleen (HDPE) met een hoge dichtheid, polyethyleen met een lage dichtheid (LDPE) en synthetische Fiber-materialen. Bovendien is dit systeem ideaal voor farmaceutische, medische en cosmetische fabrikanten, omdat het oppervlak van het materiaal onbeschadigd blijft. De code is bestand tegen schuurmiddelen, chemicaliën en het sterilisatieproces. De 360° Arc Software van Videojet 7810 UV-lasers is speciaal gemaakt om op gebogen producten te kunnen coderen. De software zorgt dat de gebogen lijn gecompenseerd wordt waardoor de laser maximaal 250 producten/min (PPM) print, ongeacht de hoek van het product.

Producten voor medische toepassingen die synthetische Fiber-materialen gebruiken, zoals DuPontTM Tyvek® voor het afdichten van blisterverpakkingen zijn ideaal voor het markeren met de Videojet 7810 UV-laser. De UV-laser zorgt ervoor dat de versterking van het licht het materiaal niet verbrandt, waardoor er weinig risico op aantasting van de code is tijdens het sterilisatieproces. Op inkt gebaseerde technologieën leveren codes met mindere kwaliteit en kunnen geen permanentie garanderen. Producenten van medische apparatuur kunnen zich dergelijke inconsistentie niet veroorloven, aangezien ze moeten voldoen aan de regelgeving. Volgens de regelgeving moet op alle medische apparaten een barcode staan, zoals een 2D DataMatrix-code, welke een partijnummer en een vervaldatum moet bevatten. Met ingang van 24 september 2014 is UDI-compliance voor apparaten van Klasse III vereist. Regelingen voor andere apparaten gaan stap voor stap in tot op 24 september 2020 alle regels van kracht moeten zijn.

Volgens Sascha Benke, Laser Business Manager, Videojet Technologies Inc., “Videojet is de enige wereldwijde UV-laser leverancier die permanente, goed leesbare codes levert, ongeacht de positie van het product. Hiermee kunnen fabrikanten voortdurend voldoen aan de kwaliteitseisen voor optimale leesbaarheid door visiesystemen, een belangrijke factor in de farmaceutische verpakkingslijn. De farmaceutische, medische en cosmetische sectoren kunnen nu bouwen op hun codeerintegriteit, aangezien de Videojet 7810 UV-laser vervalsing tegengaat en levenslange merkbescherming en traceerbaarheid mogelijk maakt.”

De Videojet 7810 UV-laser bevat software voor compensatie bij golvende productbeweging, bekend als 360° Arc Compensation. De software zorgt voor een tegenbalans van de hoek van de producten op gebogen lijnen door beweging, die veel voorkomen bij roterende systemen, waardoor consistente codering van hoge kwaliteit mogelijk wordt gemaakt. Wanneer de verpakking over de productielijn gaat, zorgen holle spiegeltjes ervoor dat de UV-straal op alle posities van de verpakking kan coderen. Hierdoor kan het product op ieder moment in de supply chain volledig worden getraceerd.

360° Arc Compensation Software van Videojet zorgt ervoor dat 2D- en alfanumerieke codes altijd helder zijn, een hoge resolutie hebben en geen hinder hebben van beweging tijdens het productieproces. In tegenstelling tot andere lasersystemen die andere golflengten gebruiken, hoeven er geen additieven te worden opgenomen in het originele plastic materiaal om een contrastmarkering aan te kunnen brengen. Hierdoor kunnen klanten de UV-laser in hun systeem integreren, zonder dat een bestaand proces moet worden gewijzigd of dat een lang en duur hervalidatieproces moet worden ondernomen om te kunnen profiteren van een betere, effectievere codeeroplossing. Deze vooruitstrevende innovatie in de farmaceutische, medische en cosmetische branche verbetert de productiedoorvoer, omdat de Videojet 7810 iedere fles snel en met een contrastrijke permanente code kan markeren.

Dhr. Benke voet daar aan toe: “Tot nu toe was er nog geen volwaardige oplossing op de markt die voldoet aan de vereisten voor technische integratie van de verpakkingslijnen van de fabrikant. De Videojet 7810 UV-laser bereikt een hoge resolutie, helder contrast en permanente kleurverandering door het oppervlak van de verpakking fotochemisch te veranderen. Hierbij wordt slechts 2 Watt aan hitte gebruikt, waardoor schade of veranderingen aan het oppervlak van de verpakking wordt voorkomen.”

Tyvek® is een gedeponeerd handelsmerk van E. I. du Pont de Nemours and Company 

Over Videojet

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassing specifieke vloeistoffen en productlevenscyclus-diensten. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken, die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze jarenlange ervaring en vooruitstrevende technologie voor Continuous Inkjet (CIJ), Thermo Inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), verpakkingscodering en etiketteren heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-printers dagelijks meer dan tien miljard producten bedrukken. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 3000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.

© 2014 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden.