Recente persberichten

Meer kracht en snelheid met de nieuwe 7610 Fiberlaser

Videojet introduceert nieuw 100 Watt-fiberlasermarkeersysteem met meer kracht en snelheid

Videojet komt tegemoet aan de behoeften van snelle productielijnen en graveertoepassingen met het nieuwe 7610 fiberlasermarkeersysteem

Leerdam, november 2016 – Om te voldoen aan de hoge snelheidseisen, zoals bij het bedrukken van flessendoppen en blikclipjes, heeft Videojet Technologies, wereldwijd marktleider in codeer-, markeer- en printoplossingen, de 7610 geïntroduceerd; een 100 Watt fiberlaser om de bestaande lasertoepassingen voor producenten uit te breiden.

Het 7610 fiberlasermarkeersysteem is speciaal ontworpen voor drankfabrikanten, de farmacie en extrusieproducten die kracht en snelheid nodig hebben bij het markeren van contrastrijke codes op hard plastic, metalen zoals aluminium blikken of geëxtrudeerde buizen en kabels. De 7610 laser markeert beter leesbare codes tot 122% sneller dan de Videojet 7310 fiberlaser van 20 Watt, waardoor voldaan kan worden aan de eisen van snelle verpakkingsactiviteiten.

Dankzij de mogelijkheid om intelligent variabele codes te printen, zijn fabrikanten in staat promotiecodes te gebruiken om zo rechtstreeks in contact te komen met de consument. Door tijd, materiaal en mankracht te besparen, kan de nieuwe High Speed fiberlaser besparingen opleveren ten opzichte van traditionele, duurdere promoties. Permanente lasermarkering voor gamecodes wordt ook steeds populairder omdat mogelijke inktverwijdering wordt voorkomen.

Naast de hogere lijnsnelheden heeft de nieuwe 100 Watt fiberlaser een groot markeervenster dat zorgt voor meer markeertijd, betere doorvoer van het product en maximale productiviteit. “Onze nieuwe 7610 heeft een hogere snelheid op een verscheidenheid aan materialen, zodat fabrikanten meer producten kunnen markeren met dezelfde goede printkwaliteit,” aldus Sascha Ammesdoerfer, Laser Business Manager bij Videojet Technologies Inc. Met de superieure snelheid van de 100 Watt fiberlaser kunnen fabrikanten snel duidelijk leesbare codes markeren met lijnsnelheden tot 600 m/min.

De fiberlaser van 100 Watt heeft bijna geen onderhoud nodig en heeft een verwachte levensduur van maximaal 100.000 uur (MTBF), wat leidt tot hoge prestaties en langdurige betrouwbaarheid. Omdat er geen slijtageonderdelen zijn, wordt downtime geminimaliseerd en de luchtgekoelde laserbron elimineert vrijwel alle onderhoudsintervallen. Daarnaast kan de combinatie van geoptimaliseerde hard- en software de levensduur van de investering verlengen.

De 7610 fiberlaser heeft een compact ontwerp en een 74% kleinere voetafdruk vergeleken met oudere fiberlasers, zodat hij naadloos in de verpakkingslijn kan worden geïntegreerd. Ideaal als er maar beperkte ruimte beschikbaar is. Daarnaast zijn er een aantal flexibele configuraties, waardoor de ruimte beperkt kan worden, inclusief variaties in de positie van de markeerkop en een ruime keuze in werkafstanden.

De 7610 fiberlaser heeft ook een software-interface voor pc’s om markeertaken aan te maken, die met name gebruikt kan worden voor snelle markeertoepassingen en algemene markeringen. Smart Graph™-software wordt ook gebruikt voor lasersysteemconfiguratie, parameterinstellingen, het aanmaken van sjablonen en het instellen en bewerken van taken.

“De Videojet 7610 fiberlaser van 100 Watt helpt producenten heldere, duidelijke codes te markeren bij een snelheid van maximaal 600 meter per minuut,” aldus Ammesdoerfer. “Met deze nieuwe fiberlaser kan aan vereisten voor verbeterde doorvoer en meer code-inhoud worden voldaan, zodat onze klanten hun productiedoelstellingen kunnen behalen.”

De Videojet 7610 is gebaseerd op een aantal innovatieve laserproducten die in 2016 zijn gelanceerd door Videojet.

Voor meer informatie over het Videojet 7610 fiberlasermarkeersysteem, belt u naar 0345-636 522 of gaat u naar www.videojet.nl.

###

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze experts en onze vooruitstrevende positie op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscoderen en -etikettering en afdrukken op brede verpakkingen, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 345.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-producten dagelijks meer dan tien miljard producten kunnen bedrukken. Direct Operations biedt ondersteuning aan klanten voor verkoop, toepassing, service en training met wereldwijd meer dan 4.000 teamleden in 26 landen. Daarnaast bestaat het distributienetwerk van Videojet uit meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.