Recente persberichten

Videojet voegt nieuwe Videojet 7230- en 7330-fiberlasermarkeersystemen toe aan fiberlaserassortiment

Videojet voegt nieuwe Videojet 7230- en 7330-fiberlasermarkeersystemen toe aan fiberlaserassortiment

De vrijheid om te markeren zoals u dat wilt met de nieuwe 7230- en 7330-fiberlasers

CHICAGO – 10 april 2019 — Om te voldoen aan de vraag van fabrikanten naar een lichte, compacte en flexibele fiberlaseroplossing, heeft Videojet Technologies, wereldleider op het gebied van codeer-, markeer- en printoplossingen, de nieuwe Videojet® 7230- en 7330-modellen toegevoegd aan de bestaande reeks fiberlasermarkeersystemen. De krachtige markeeroplossingen zijn tot 44% lichter dan vergelijkbare fiberlasers van andere leveranciers en bieden fabrikanten de vrijheid om te markeren zoals ze dat willen.

Videojet begrijpt de uiteenlopende behoeften van fabrikanten voor het coderen en markeren van onderdelen, verpakte consumptiegoederen (VCG) en farmaceutische producten en is speciaal ontworpen voor de nieuwe 7230- en 7330-fiberlasers om te voldoen aan hun unieke codeervereisten. Deze nieuwe fiberlasers zijn een ideale oplossing voor veeleisende productieschema’s op deze markten, omdat fabrikanten lasermarkeersystemen nodig hebben die gelijke tred kunnen houden en een hoge mate van codecontrast op robuuste materialen kunnen leveren.

De Videojet 7230- en 7330-fiberlasers zijn verkrijgbaar met een vermogen van 10 en 20 Watt en bieden een hogere productiviteit en totale bedieningsvrijheid dankzij verschillende geavanceerde functies. Fabrikanten kunnen bijvoorbeeld een 6 mm markeerkop kiezen voor een snelle productie of een 10 mm markeerkop voor markering van onderdelen met fijne details en kunnen daarmee vertrouwen op de flexibiliteit en volledige functionaliteit voor verschillende productvormen en -afmetingen.

Bovendien bieden de 7230- en 7330-fiberlasers verbeterde productiviteit, zodat fabrikanten meer producten en codes sneller dan voorgaande Videojet-lasers kunnen markeren, dankzij een combinatie van verbeterde dataverwerkingssnelheden en concurrerende markeersnelheden van maximaal 2000 tekens per seconde (op basis van 6 mm markeerkop en afhankelijk van het substraat).

Deze nieuwe fiberlasers bieden ook naadloze werking in de productielijn. Fabrikanten kunnen kiezen uit diverse gebruikersinterfaces om de Videojet 7230- en 7330-fiberlasers te bedienen, waaronder de Videojet Touch Control Software+ (TCS+), die speciaal is ontworpen voor bediening op afstand van de TU430 10,1″ lasercontroller met kleurentouchscreen of met vrijwel elk apparaat met browser, met uitzondering van Safari. De geavanceerde Videojet-lasercontroller met CLARiTY™-software is ook uitgerust met een intuïtieve touchscreen die ook wordt gebruikt in andere Videojet-markeer- en codeeroplossingen. Dit biedt eenvoudige bediening en continue verbetering van bedrijfstijd en productiviteit.

 “Fabrikanten kunnen profiteren van een lichte, compacte en flexibele fiberlaseroplossing die zeer veelzijdig is in krappe ruimtes,” aldus Sascha Ammesdoerfer, Laser Business Unit Manager bij Videojet Technologies. “De keuze uit een markeerkop met 0°- of 90°-richting biedt flexibiliteit voor productielijnen met beperkte ruimte en met de toevoeging van de 6 mm markeerkop, ook de kleinste laserkopafmetingen in de industrie.”

Extra voordelen van deze nieuwe fiberlasers die downtime tot het minimum beperken en de productiviteit verhogen zijn een luchtgekoelde laserbron die onderhoudsintervallen vrijwel overbodig maakt; geen verbruiksartikelen zoals inkt, oplosmiddelen of perslucht; en geen slijtende onderdelen die moeten worden vervangen.

De lancering van de Videojet 7230- en 7330-fiberlasermarkeersystemen zijn een waardevolle toevoeging aan het Videojet-fiberlaserassortiment, waardoor fabrikanten eindelijk totale operationele vrijheid hebben.

Voor meer informatie over het Videojet 7230- en 7330-fiberlasermarkeersysteem kunt u bellen naar 0345-636 522 of u kunt www.videojet.nl/7230-7330 bezoeken.

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze experts en onze vooruitstrevende positie op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscoderen en -etikettering en printen op brede verpakkingen, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 345.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-producten dagelijks meer dan tien miljard producten kunnen bedrukken. Direct Operations biedt ondersteuning aan klanten voor verkoop, toepassing, service en training met wereldwijd meer dan 4000 teamleden in 26 landen. Daarnaast bestaat het distributienetwerk van Videojet uit meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.