Recente persberichten

Videojet breidt de reeks thermo transfer overprinters (TTO) uit, inclusief de eerste 107 mm TTO-printkop zonder perslucht voor printen op hoge snelheid

Videojet breidt de reeks thermo transfer overprinters (TTO) uit, inclusief de eerste 107 mm TTO-printkop zonder perslucht voor printen op hoge snelheid

De Videojet DataFlex® 6530 en 6330 TTO-serie biedt twee nieuwe printkopmaten, 107 mm en 32 mm respectievelijk, waardoor het aanbod van Videojet-TTO wordt uitgebreid voor fabrikanten met flexibele verpakkingen

CHICAGO – dinsdag 15 mei 2019 – Fabrikanten met flexibele verpakkingen vereisen een thermo transfer-printoplossing die snel, eenvoudig en vrijwel foutloos is, zodat ze meer tijd kunnen besteden aan de kernactiviteiten van hun bedrijf, zoals het verbeteren van de productielijnefficiëntie en het verlagen van operationele kosten. In antwoord op deze behoefte heeft Videojet de reeks TTO-producten uitgebreid met twee nieuwe printkopmaten in de Videojet DataFlex 6530- en 6330-serie.

De DataFlex 6530 107 mm en 6330 32 mm zijn onderdeel van de Videojet DataFlex TTO-reeks, die is ontworpen voor meer productiviteit. Deze nieuwe Videojet-printers bevatten de nieuwste technologie om de uptime verder te verbeteren en de productiviteit, kwaliteit en efficiëntie te optimaliseren.

De DataFlex 6330 32 mm wordt geleverd met revolutionaire Videojet iAssure™-technologie, een functie die ook standaard is in de 53 mm TTO-modellen. Deze innovatieve technologie is een ingebouwde controle voor codekwaliteit die automatisch controleert op codekwaliteit en -positie en een waarschuwing geeft wanneer veelvoorkomende codegebreken worden gedetecteerd. Gebruikers kunnen vervolgens besluiten de lijn te stoppen om de storing te verhelpen en zo de noodzaak om producten weg te gooien of te herbewerken verminderen. Hierdoor kunnen operators zich concentreren op andere gebieden van de productielijn.

“Videojet iAssure™-technologie helpt onze klanten om productafval en herbewerking te verminderen door automatisch elke code te controleren zonder extra hardware, installatie of training”, aldus Heidi Wright, Business Unit Manager bij Videojet Technologies. “Toen we de klantvereisten voor een eenvoudige, kostenbesparende oplossing voor codecontrole onderzochten en evalueerden, hebben we eerst een vorm van traditionele Vision-systemen overwogen. Toen onze ideeën weer teruggingen naar de markt als onderdeel van onze VOC-validatie, vertelden klanten ons dat ze deze mogelijkheid wilden integreren in de printer, zonder extra aanpassingen of vereisten voor instellen omdat ze al met genoeg rekening moeten houden zonder hun operators op te leiden tot Vision-experts. iAssure-technologie maakt automatische codecontrole zo eenvoudig. Als er een vooraf ingesteld aantal codegebreken wordt gedetecteerd, worden operators gewaarschuwd door de lijn te stoppen of producten af te wijzen vanwege slechte codekwaliteit. De serie biedt ook aanbevelingen op het scherm voor aanpassingen aan de productielijn die de codekwaliteit kunnen verbeteren. Geen enkele andere thermo transfer overprinter op de markt kan dit doen.”

De DataFlex 6530 107 mm en 6330 32 mm-printers zijn eenvoudig te integreren in typische productielijnen. Dankzij een ontwerp dat modulair en compact is, bieden ze fabrikanten en OEM’s de flexibiliteit om te kiezen hoe ze geïntegreerd kunnen worden in de printer. De voeding kan bij de controller worden geplaatst of hij kan worden gescheiden en gemonteerd worden in de behuizing van de verpakkingsmachine. Montagefuncties die standaard zijn in de branche vereenvoudigen installatie en verbeteren toegankelijkheid en interactie voor de operator.

Producenten hebben ons laten weten dat ze willen dat er minder onderdelen worden blootgesteld in een productieomgeving. Deze nieuwe printers hebben dus minder kabels en kunnen ook worden beheerd door de webinterface van de verpakkingsmachine, zodat er niet langer een Videojet-controller vereist is. Hierdoor kunnen producenten een centraal controlepunt hebben voor hun printer en de verpakkingsmachine.

De DataFlex 6530 107 mm en 6330 32 mm zijn ontworpen voor de meest veeleisende productielijnen, en zijn volledig elektronische printers zonder perslucht, waardoor kwalitatief hoogwaardige en dure perslucht overbodig is. Het ontwerp zonder perslucht helpt de bedrijfskosten te verlagen, een nauwkeurigere controle van de printkopbeweging te bieden en de doorvoersnelheid te verhogen tot 25%. Operators hoeven niet langer de luchtdruk aan te passen bij het verbeteren van slechte printkwaliteit, wat de kans op vroegtijdige slijtage van de printkop vermindert.

De DataFlex 6530 107 mm en 6330 32 mm printers zijn ook uitgerust met een toonaangevende, snel te vervangen cassette die is ontworpen voor zowel uitstekende lintefficiëntie als snelle lintwissels, waardoor de productie geoptimaliseerd kan worden. Met lintcapaciteit tot 1.200 m kunnen fabrikanten een hogere doorvoer behalen tussen lintwissels

“Onze klanten hebben oplossingen nodig die snel, eenvoudig en vrijwel foutloos zijn. Deze TTO-serie biedt een breder scala printkopmaten die gebruikmaken van toonaangevende functies, waaronder de nieuwe 6530 107 mm en 6330 32 mm printers”, zegt Wright.

Voor meer informatie over de nieuwe Videojet DataFlex 6530 107 mm of 6330 32 mm thermo transfer overprinters belt u naar 0345-636 522 of ga naar www.videojet.nl/6530-6330

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze experts en onze vooruitstrevende positie op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscoderen en -etikettering en printen op brede verpakkingen, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 345.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-producten dagelijks meer dan tien miljard producten kunnen bedrukken. Direct Operations biedt ondersteuning aan klanten voor verkoop, toepassing, service en training met wereldwijd meer dan 4.000 teamleden in 26 landen. Daarnaast bestaat het distributienetwerk van Videojet uit meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.