Recente persberichten

Videojet introduceert het nieuwe, snellere 3640 CO2-lasermarkeersysteem om te voldoen aan snelheidsvereisten van fabrikanten

Videojet introduceert het nieuwe, snellere 3640 CO2-lasermarkeersysteem om te voldoen aan snelheidsvereisten van fabrikanten

De nieuwe 3640 60-Watt CO2-laser werkt zelfs onder de zwaarste productieomgevingen razendsnel, waardoor fabrikanten 24/7 de garantie hebben dat hun codeerprestaties de optimale kwaliteit bieden, en zelfs de verwachtingen overtreffen

Leerdam – maart 2017 – fabrikanten die grote volumes op hoge snelheid produceren, zijn o.a. afhankelijk van de beschikbaarheid van hun codeer- en markeersysteem. Ongeplande stilstand kan leiden tot aanzienlijk productieverlies en snelle productielijnen worden vaak begrensd door de beschikbaarheid van de codeeroplossing. Bovendien wordt het steeds gebruikelijker om meer content te printen op producten, bij gelijke productiesnelheid of zelfs als deze toeneemt. De hoeveelheid informatie en de grootte van de printafdruk kan worden beperkt door de prestaties van een codeersysteem.

Als antwoord op de toenemende vraag van fabrikanten naar hoogwaardige lasermarkeersystemen heeft Videojet Technologies, wereldleider op het gebied van codeer-, markeer- en printoplossingen, een nieuw CO2-lasermarkeersysteem aangekondigd met de introductie van de nieuwe Videojet 3640. Dit CO2-lasersysteem met uitzonderlijk vermogen is ontworpen om complexe codes op de hoogste snelheid te verwerken en beschikt over het breedste markeerveld in de branche.

Videojet begrijpt de behoefte aan een sneller markeersysteem voor hoogwaardige codes op producten bij hoge snelheid, met name in de farmaceutische, tabaks- en drankindustrie. De nieuwe Videojet 3640 CO2-laseroplossing biedt hogere snelheden voor gegevensverwerking en communicatie, zodat er meer en sneller gecodeerd kan worden. De nieuwe Videojet 3640 brengt ook de juiste afwerking voor de betreffende markering aan, waardoor u kunt profiteren van de hoogwaardige codes die u van een Videojet CO2-laser gewend bent.

De 3640 heeft de mogelijkheid om meer dan 1000 variabele codes met dotmatrix en vier regels tekst zonder vertraging per minuut te verwerken. Fabrikanten kunnen meteen beginnen met het coderen van hun producten, zonder dat ze hoeven te wachten tot gegevensopslag is voltooid. Hierdoor besparen fabrikanten opnieuw tijd en geld aan hun productielijn.

Fabrikanten in de farmacie zullen merken dat het nieuwe Videojet 3640-lasermarkeersysteem maar liefst 600 producten per minuut kan hanteren, met een 2D-matrix en vijf regels tekst als uitgangspunt. Voor hoge snelheid drankfabrikanten is het mogelijk om meer dan 80.000 flessen per uur met drie regels tekst markeren. Dankzij deze ultra-snelle markeercapaciteiten kunnen fabrikanten de vereiste tekst op hun producten aanbrengen, ongeacht de doorvoersnelheid. Hierdoor kunnen ze hun productie in de toekomst schalen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over beperkingen van het codeersysteem.

We weten dat de productievereisten van fabrikanten blijven toenemen en dat ze krachtige lasers vereisen om te voldoen aan hun groeiende productiesnelheden“, aldus Sascha Ammesdoerfer, Laser Business Unit Manager bij Videojet Technologies. “De verbeterde snelheidsmogelijkheden van de nieuwe 3640 CO2-laser bieden de mogelijkheid om meer tekst per product te markeren, waardoor klanten een hoogwaardige CO2-lasermarkeeroplossing wordt geboden, die ze van Videojet verwachten.”

De nieuwe 3640-laser beschikt over het breedste markeerveld in de branche in vergelijking met andere toonaangevende 60W-lasers op de huidige markt, wat leidt tot een betere doorvoersnelheid en productiviteit. Door een 600 mm breed markeerveld, is het mogelijk om in sommige gevallen een laser minder te hoeven plaatsen, waardoor ruimte en kapitaal elders kan worden geïnvesteerd.

Videojet biedt een krachtige laser om te voldoen aan de hoogste productiesnelheid in een aantal markten waaronder de farmaceutische, tabaks- en drankindustrie”, aldus Ammesdoerfer. “Het grote assortiment CO2-lasermarkeersystemen biedt de markeerprestaties die klanten nodig hebben om hun productiedoelen te bereiken.”

Voor meer informatie over het nieuwe 3640 60-Watt CO2-lasermarkeersysteem belt u naar
0345-636 513 of gaat u naar www.videojet.nl.

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassing specifieke vloeistoffen en productlevenscyclus-diensten. Ons doel is om met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederenbranches samen te werken, hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends en voorschriften binnen de branche voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 345.000 printers geïnstalleerd. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 4000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.