Recente persberichten

Meer mogelijkheden en snelheid met de nieuwe reeks CO2-Lasers

Videojet verhoogt de productiviteit en efficiency met de nieuwe reeks CO2-lasercodeersystemen

Flexibele, hoogwaardige CO2-laseroplossingen zijn sneller, beschikken over een groter codeerveld en bieden fabrikanten een superieure printkwaliteit

Leerdam – november 2016 – Naarmate de productiedoelstellingen toenemen, hebben fabrikanten behoefte aan efficiëntere markeeroplossingen om hoogwaardige codes op hun producten te printen. Hierdoor wordt er meer capaciteit van de huidige lasercodeerapparatuur vereist. Tot op heden zijn lasercodeersystemen met weinig vermogen niet in staat geweest om op voldoende snelheid producten sneller te coderen. Internetapplicaties worden steeds gebruikelijker en dataverwerking wordt steeds ingewikkelder, aangezien code-inhoud steeds complexer wordt. Dit heeft tot gevolg dat de behoefte aan verhoogde productiviteit vaak wordt geremd door de beperkingen van de dataverwerking en markeeroplossing.

Als antwoord op de toenemende vraag naar codes met hogere kwaliteit heeft Videojet Technologies, wereldleider op het gebied van codeer-, markeer- en printoplossingen, zijn de reeks CO2-lasercodeersystemen uitgebreid met de Videojet 3340 en 3140. Deze geavanceerde CO2-lasers zijn speciaal ontwikkeld voor standaard toepassingen, en voor fabrikanten die behoefte hebben aan snellere dataverwerkingssnelheden. De 3340 en 3140 leveren uitstekende codes bij hoge snelheden van max 900 m/min en bieden grotere markeergebieden.

Videojet weet dat hoogwaardige codes belangrijk zijn voor fabrikanten. Daarom biedt Videojet nu nieuwe laseroplossingen die aanzienlijk sneller zijn op het gebied van dataverwerking en communicatie ten opzichte van eerdere lasersystemen. Deze verbetering biedt voordelen voor tal van toepassingen, van de voedingsmiddelen- en drankindustrie tot geneesmiddelen en tabak.

De snelheidsverbeteringen van het nieuwe Videojet-lasermarkeersysteem 3340 zijn zeer indrukwekkend en fabrikanten kunnen nu vier regels variabele data markeren, inclusief 2D-codes op een snelheid van meer dan 400 producten per minuut. Met markeersnelheden tot maximaal 2000 karakters per seconde biedt de Videojet 3340 dezelfde eigenschappen op het gebied van snelheid en capaciteit als de toonaangevende 60W-lasers uit de markt. Hierdoor kunnen fabrikanten, integrators en andere machinebouwers aanzienlijk profiteren van lagere kosten, minder ruimte en minder stroomverbruik.

“We weten dat markttrends veranderen en dat klanten hun productiviteit moeten verhogen door meer producten sneller te coderen”, aldus Sascha Ammesdoerfer, Laser Business Unit Manager bij Videojet Technologies. “Met de verbeterde mogelijkheden op het gebied van snelheid en dekking van onze geavanceerde CO2-laseroplossingen kunnen deze nu tot 900 m/min markeren, waardoor ze meer tekst en 2D-codes op hogere snelheid kunnen markeren.”

Deze geavanceerde CO2-laseroplossingen bieden het grootste markeerveld in de branche en zijn 20% breder dan vergelijkbare oplossingen die op dit moment verkrijgbaar zijn. De Videojet 3340 kan nu een markeerveld met een breedte tot 600 mm bewerken, waardoor aan bepaalde internetapplicaties kan worden voldaan met één laser, waar eerder nog twee lasers voor nodig waren. Het grote markeervenster helpt de doorvoer en productiviteit te verhogen.

“De beschikbare configuraties geven Videojet de flexibiliteit om te voldoen aan de fysieke integratievereisten van de specifieke verpakkingslijn en de markeervensteropties helpen ervoor te zorgen dat we de markeerprestatie kunnen leveren die klanten nodig hebben”, verklaart Ammesdoerfer. “Met drie beschikbare golflengtes kunnen de nieuwe Videojet CO2-lasers op verschillende materialen markeren, waaronder petflessen, plastic materialen, gelamineerd karton en een grote verscheidenheid aan consumentenverpakkingen.”

Ter aanvulling op de 3340 en 3140 biedt Videojet ook een aantal rookafzuigsystemen en filteropties die voor iedere toepassing op maat kunnen worden gemaakt. Rook en vuildeeltjes worden verwijderd waardoor de laserlens schoon blijft en de uptime omhoog gaat. Door de juiste laseroplossing te bepalen, wordt integratie eenvoudiger, gaat het installatie- en wisselproces sneller en gaat uiteindelijk de uptime omhoog. Verder kan de ontkoppelbare voedingskabel eenvoudig tijdens installatie worden gerouteerd, zonder dat er overige apparaten moeten worden verplaatst.

“De Videojet-lasermarkeersystemen 3340 en 3140 bieden de vereiste flexibiliteit om topprestaties te kunnen leveren in veel verschillende uitdagende productieomgevingen”, aldus Ammesdoerfer. “Het grote aanbod standaardconfiguraties, onze substraatflexibiliteit, en de markeerkoppen met hoge resolutie leveren samen de markeerprestatie die klanten nodig hebben om hun productiedoelstellingen te bereiken.”

De 3340 en 3140 zijn gebaseerd op een aantal innovatieve laserproducten die in 2016 zijn gelanceerd door Videojet.

Voor meer informatie over de geavanceerde reeks CO2-lasers, belt u naar 0345-636 527 of gaat u naar www.videojet.nl.

###

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederenbranches samen te werken, hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends en voorschriften binnen de branche voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 345.000 printers geïnstalleerd. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 4000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.