Recente persberichten

Videojet lanceert nieuwe Videojet 1880 Continuous inkjetprinter voor pioniers van Industrie 4.0

De nieuwe Videojet 1880 Continuous inkjetprinter (CIJ) – geen plotselinge verrassingen meer.

CHICAGO – February, 2021 — Videojet Technologies, wereldleider in codeer-, markeer-en printoplossingen, presenteert vol trots onze nieuwe Videojet 1880 CIJ-printer. Voortbordurend op meer dan veertig jaar ervaring met continuous inkjet-codering, is de Videojet 1880 ontworpen om lijnstilstand tijdens de productie te voorkomen met behulp van geavanceerde AI-technologie waarmee ongeëvenaarde prestaties geleverd worden.

De Videojet 1880 is ontwikkeld voor producenten op weg naar Industrie 4.0, en beschikt over de geavanceerde techniek ‘MAXIMiZE™ diagnostiek’ dat prestatiepatronen van de printer bijhoudt en vastlegt of er zich een storing voordoet voordat die de lijn stopt. Geavanceerde waarschuwingen voorkomen prijzige downtime, zodat u uw onderhoud en wissels kunt plannen in overeenstemming met uw productieschema.

Als er zich een probleem voordoet, helpt VideojetConnect™ Remote Service operators sneller te reageren en te herstellen dankzij realtime meldingen en directe zichtbaarheid van printergegevens. Rapid Recover™, standaard meegeleverd als onderdeel van VideojetConnect™ Remote Service, maakt gebruik van geavanceerde geautomatiseerde probleemoplossing die een storing snel opspoort en advies geeft over herstel of het inzetten van een reserveprinter zodat de productie binnen twintig minuten of minder wordt hervat. Eenvoudige ‘how-to-video’s’ zijn geïntegreerd en bevatten gebruiksinstructies voor basistaken. Videojet-medewerkers zijn op verzoek beschikbaar voor directe hulp op afstand. Met door de klant verleende externe toegang kan een monteur van Videojet de configuratie-instellingen op afstand bijstellen, zodat u niet hoeft te wachten op een servicebezoek.

“Voor veel van onze klanten is een uur productieverlies een uur te veel. Met de Videojet 1880 Continuous inkjetprinter willen we niet alleen de beste betrouwbaarheid en uptime bieden, maar ook ingebouwde en voor de cloud geschikte diagnostiek, Remote Service en herstelfuncties leveren. We verwachten dat deze functies zowel voor onze klanten als voor Videojet inzicht en kennis bieden, en zo het ondernemen van actie mogelijk maken. Dit vanaf iedere locatie en op ieder tijdstip,” aldus Mithun Ramachandran, CIJ Business Unit Director bij Videojet.

Operatorfouten zijn vaak een belangrijke oorzaak van downtime, afval of herbewerking. De Videojet 1880 zorgt ervoor dat de correcte, hoogwaardige code keer op keer aangebracht wordt, met mogelijkheden voor codebeheer, lijnintegratie en andere unieke functies, om menselijke fouten te voorkomen. De innovatieve printkop van de 1880 beschikt over een unieke sensor waarmee ophopingen in de printkop gedetecteerd worden en die vervolgens de gebruiker waarschuwt voor mogelijke problemen met de codekwaliteit. Met één druk op de knop kan iedereen dan de nieuwe functie voor automatisch spoelen activeren om inktophoping binnen 90 seconden te verwijderen. De 1880 maakt het reinigen van de printkop gemakkelijker, sneller en consistenter zodat de door inktophoping veroorzaakte code clipping vrijwel volledig wordt geëlimineerd. Met de 1880 breiden we ons portfolio van SIMPLICiTY™ CIJ-printers uit, voorzien van onze op tablet-gebaseerde touchscreeninterface met ingebouwde foutcontroleregels. Hierdoor kunnen klanten gebruikstraining en nascholing voor de meeste printerfuncties minimaliseren.

Een printer aan de gang houden, zou geen constante zorg moeten zijn. De 1880 is ontworpen om de onderbrekingen van de operator te minimaliseren, en heeft daarom langere intervallen tussen vloeistofwissels, minder printkopreinigingen en minimaal preventief onderhoud, zodat uw operators zich kunnen blijven focussen op de productie. Het laagste make-upverbruik vermindert de gebruikskosten, terwijl een grotere 1L-cartridge de wisselinterval van de cartridge tot twee keer kan verhogen. Werk langer tussen printkopreinigingen met een intelligent start-stopsysteem en een geavanceerd ontwerp van de CleanFlow™-printkop. Per jaar is er slechts 5 minuten preventief onderhoud nodig om uw printer jarenlang in topconditie te laten werken.

De 1880 is bijzonder geschikt voor zware productieomgevingen en moeilijke toepassingen. De printkop is gehoekt, zodat deze dichter bij het product geplaatst kan worden, terwijl het roterend vermogen (van 350 graden) meer montagemogelijkheden in krappe of beperkte ruimtes biedt. Een optionele IP66-classificatie en superieur rvs 316 bieden bescherming in zeer vochtige omgevingen. En met de keuze uit meer dan dertig soorten lang houdbare inkt, inclusief groene inkten om te voldoen aan uw MVO-initiatieven en wettelijke beperkingen, kan Videojet de ideale inkt selecteren voor uw toepassing.

Ga voor meer informatie over de Videojet 1880 CIJ-printer naar: www.videojet.nl/1880

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze expertise op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis van continuous inkjet (CIJ), Thermal Inkjet (TIJ), Lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscodering en -labeling en wide array printen, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 400.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-producten dagelijks meer dan tien miljard producten kunnen bedrukken. Direct Operations biedt ondersteuning aan klanten voor verkoop, toepassing, service en training met wereldwijd meer dan 4000 teamleden in 26 landen. Daarnaast bestaat het distributienetwerk van Videojet uit meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.

Direct contact

Informatie en Verkoop Codeersystemen
0345 – 636 513

Service helpdesk
0345 – 636 500

×

Direct contact