Recente persberichten

Ontdek de nieuwe Videojet 1860 kleinkarakter inkjetprinter

Videojet bepaalt de toekomst van continuous inkjet-technologie

De nieuwe Videojet 1860 continuous inkjetprinter voorziet in een zorgeloze manier om te printen. Voorspelbaarheid en productiviteit zorgen voor lagere kosten gedurende de levensduur van de continuous inkjet-technologie.

Leerdam – 11 mei 2017 – De nieuwe Videojet 1860 continuous inkjetprinter (CIJ) kan met toonaangevende voorspellende mogelijkheden, waaronder een grensverleggende inktophopingssensor, tot 8 uur van tevoren bericht geven over de meest voorkomende mogelijke storingen die invloed hebben op de uptime van de lijn. Videojet is al meer dan 40 jaar een wereldleider op het gebied van CIJ-printen. Mede door deze expertise zijn fabrikanten in staat hun productiviteit te verhogen. Videojet is trots op de lancering van de Videojet 1860 inkjetprinter, die gericht is om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van de klant.

Met de 1860 heeft Videojet de continuous inkjet-printtechnologie volledig herzien. De Videojet 1860 integreert toonaangevende ingebouwde intelligentie en communicatiemogelijkheden met revolutionaire technologische elementen om tegemoet te komen aan de steeds evoluerende en toenemende behoeften van fabrikanten. De 1860 levert ongeëvenaarde uptime die de productiviteit verhoogt en kosten verlaagt. De uptime-mogelijkheden zorgen voor prestaties die vooraf voorspeld zijn. Een toonaangevend pakket met deze voorspellende mogelijkheden zorgt voor corrigerende handelingen voor veel van de meest voorkomende oorzaken van downtime. De 1860 maakt gebruik van meer dan 50 real-time sensoren om continu meer dan 150 belangrijke indicatoren van de printerprestaties in de gaten te houden, wat deskundige diagnose, analyse en hulp oplevert.

Het revolutionaire nozzlesysteem, uitgerust met een voorspellende inktophopingssensor, meldt wanneer uw inktophoping bij de printkop te ver oploopt, zodat u deze tijdig kunt schoonmaken. Alarmmeldingen worden weergegeven op de printer en kunnen worden verzonden naar een smartphone of tablet, waardoor preventieve corrigerende acties ondernomen kunnen worden tijdens lijnwissels of tijdens andere geplande productie-onderbreking. Nauwkeurige metingen houden de verhouding inkt en make-up in balans en bieden een betrouwbare indicatie van de resterende vloeistofniveaus. Door middel van een reserve make-uptank kan de productie nog tenminste 8 uur doordraaien en hoeft u tijdens het verwisselen van de cartridge de printer niet stop te zetten.

De printkop, die onder een hoek van 45 graden staat, levert meer veelzijdigheid op dankzij een betere lijnintegratie, met meer montage-opties en een kleinere afstand tot het product. De printkop kan dichter bij het product komen, zelfs bij de zogenoemde ‘gable-top’-verpakkingen of andere verpakkingen met een hoek. Bovendien kan de 1860 aangepast worden aan de connectiviteitsbehoeften van een fabrikant door middel van eenvoudige integratie met bestaande fabriekssystemen, waarbij gebruik gemaakt wordt van standaardprotocollen in de branche, zoals Ethernet/IPTM, Profinet® en een netwerkverbinding met hoge snelheid.

Met zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en flexibiliteit is de 1860 speciaal ontwikkeld om in vrijwel alle productielijnen te integreren. Het intelligente Airflow-systeem van de 1860 brengt schone, koele lucht naar cruciale onderdelen in de printer, waardoor de stabiele bedieningstemperatuur wordt uitgebreid tot 0-500C, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. Bovendien is de 1860 verkrijgbaar met een IP66-classificatie, zodat de printer niet uit de lijn hoeft te worden gehaald tijdens het afspoelen.

Videojet bouwt voort op twee jaar ervaring met het bieden van service op afstand en is trots op de lancering van de VideojetConnectTM Remote Service, waarmee operators met slechts door één klik op de knop toegang krijgen tot ‘s werelds grootste servicenetwerk van technische experts. Monteurs van Videojet komen hiermee direct in contact met de productielijn, zodat deze meteen advies kan geven en op afstand problemen op kan lossen. Zo kunnen er realtime maatregelen genomen worden en wordt de afhankelijkheid van interne onderhoudsteams geminimaliseerd.

Anthony Blencowe, Global Business Unit Director bij Videojet: “De voorspellende mogelijkheden van de 1860 bieden samen met het unieke nozzlesysteem een CIJ die is ongeëvenaard op het gebied van uptime met verbeterde printkwaliteit en mogelijkheden voor lijnsnelheid. Het vermogen van VideojetConnectTM Remote Service om downtime te verminderen en te zorgen dat fabrikanten zich kunnen richten op de kernactiviteiten van de productie, kan helpen de productiviteit aanzienlijk te verhogen. Een toonaangevende fabrikant van bouwmaterialen gebruikte VideojetConnectTM Remote Service om onderhoud en reinigingsprocedures te verbeteren, wat geresulteerd heeft in een typische vermindering van niet-geplande downtime van meer dan 80%; terwijl een grote brouwer aangaf dat ze zich weer kunnen richten op het brouwen in plaats van op het onderhouden van printers nu ze gebruikmaken van de voordelen die Videojet ConnectTM Remote Service biedt.”

De 1860 is ontworpen met een ‘minimal touch’-filosofie, zodat operators zich kunnen richten op de productie, gebruikersinteracties geminimaliseerd worden en mogelijke gebruikersfouten voorkomen worden met behulp van de geavanceerde Code Assurance-mogelijkheid die ingebouwd is in de nieuwe Videojet SIMPLICITYTM-interface. Blencowe vervolgt: “We hebben de navigatie zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat deze bruikbaar is voor ieder vaardigheidsniveau. De aanpasbare interface heeft een eenvoudige menustructuur en een duidelijk, eenvoudig te begrijpen scherm dat vergelijkbaar is met een tablet. Daarnaast vermindert een volledig geautomatiseerde intelligente berichtenaanmaak op regelbasis de kans op fouten, welke de productielijn kunnen beïnvloeden. De 1860 is tevens voorzien van ingebouwde wizards en video-instructies die ontworpen zijn om te helpen bij het minimaliseren van operatorfouten.”

Videojet heeft een ‘minimal touch’-filosofie toegepast op routine-onderhoudstaken, zodat deze uitgevoerd kunnen worden in overeenstemming met het productieschema. De nieuwe SmartCellTM-servicemodule vereenvoudigt routineonderhoud met drie gekleurde en eenvoudig te vervangen onderdelen die binnen enkele minuten kunnen worden gewisseld.

De 1860 ondersteunt u als uw printbehoeften veranderen en uw productieprocessen verder ontwikkelen. Na de aankoop kunnen unieke softwareverbeteringen en VideojetConnectTM Remote Service-workflowmodules toegevoegd worden, zodat de printer afgestemd blijft op uw veranderende productiebehoeften.

Ga voor meer informatie over de Videojet 1860 en zorgeloos printen, naar: www.videojet.nl/1860

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om met producenten van verpakte consumentengoederen en farmaceutische en industriële goederen samen te werken die hun productiviteit willen vergroten, hun merken willen beschermen en de trends en regelgeving vanuit de branche voor willen blijven. Dankzij onze experts en onze vooruitstrevende positie op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, Thermo Transfer Overprinten (TTO), dooscoderen en -etikettering en printen op brede verpakkingen, heeft Videojet wereldwijd al meer dan 345.000 printers geïnstalleerd. Onze klanten vertrouwen erop dat Videojet-producten dagelijks meer dan tien miljard producten kunnen bedrukken. Direct Operations biedt ondersteuning aan klanten voor verkoop, toepassing, service en training met wereldwijd meer dan 4000 teamleden in 26 landen. Daarnaast bestaat het distributienetwerk van Videojet uit meer dan 400 distributeurs en OEM’s in 135 landen.