Recente persberichten

Videojet brengt de 1550 en 1650 inkjetprinters op de markt

Videojet Introduceert de volgende generatie 1550 en 1650 Inkjetprinters voor een betere uptime en minder codeerfouten

Nieuwe printers vergroten de apparatuurbeschikbaarheid en verhogen de OEE

WOOD DALE, Ill. 19 november 2012 — Videojet Technologies Inc., wereldleider in codeer-, print- en lasermarkeerproducten, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie, heeft vandaag twee nieuwe-generatie printers toegevoegd aan de betrouwbare 1000-lijn – de 1550 en 1650 inkjetprinters . Voorzien van nieuwe functies ter verhoging van de productiviteit en winstgevendheid, verschaffen de 1550 en 1650 inkjetprinters de meetfuncties om de uptime en de Algemene effectiviteit apparatuur (OEE) te meten en vergroten. Naast een eenvoudige bediening, hebben de 1550 en 1650 Code Assurance -functies om het aantal codeerfouten te verminderen en ervoor te zorgen dat de juiste code op de juiste producten worden geprint.

Dankzij het innovatieve design dat klanten hoge beschikbaarheid voor productielijnen verschaft en de meetfuncties om deze bij te houden, verminderen de Videojet 1550 en 1650 printers ongeplande stilstand met functies als de gepatenteerde CleanFlow™-printkop en het Dynamic Calibration™ inkttoevoersysteem. Ontworpen om stilstand door inktophoping te voorkomen, hebben zowel de 1550 als de 1650 een automatische reinigingsfunctie, waardoor de printkop minder vaak hoeft te worden gereinigd en er een gefilterde-luchtstroom overdruk is voor meer betrouwbare, duidelijke en consistente codes, zelfs aan het einde van een lange productierun. Het unieke printkopontwerp en de lange levensduur van de core vermindert de stilstand door lange periodes – tot wel 14.000 uur – tussen geplande routine onderhoudswerkzaamheden.

De 1550 en 1650 inkjetprinters helpen klanten bovendien uptime te meten met behulp van de OEE-beschikbaarheid meetfuncties. De meetfunctie voor de beschikbaarheid is ook te configureren om nog nauwkeuriger aan te sluiten op hoe klanten met hun productielijnen werken en de beschikbaarheid in de fabriek meten. ‘Elk bedrijf streeft naar 100% uptime van de productielijn. Een recent onderzoek door Videojet van klanten die gezamenlijk meer dan 400 1000-lijnprinters op actieve productielijnen vertegenwoordigen, toonde een gemiddelde 99,9% beschikbaarheid aan in de voorgaande maand.1 ‘Met Videojets 1550 en 1650 inkjetprinters kunnen klanten hun stilstand verminderen en de beschikbaarheid uitbreiden,’ zegt Dennis Howe, onderdirecteur Business Management voor Videojet.

DIAGNOSTIEK VOOR PROCESVERBETERING

Naast het verstrekken van de beschikbaarheidsmeetwaarden, moeten gebruikers de belangrijkste oorzaken van ongeplande stilstand kunnen identificeren en oplossen om deze te verbeteren. De Videojet 1550 en 1650 printers tonen op een logische wijze de downtime-informatie om problemen efficiënt en effectief op te lossen. Met de printer kunnen de beschikbaarheidsgegevens worden achterhaald om technische- en bedieningsoorzaken van de stilstand te ontdekken. Inzicht in de belangrijkste oorzaken is essentieel om lange-termijnverbeteringen in het proces te implementeren en bereiken.

DE JUISTE CODE VOOR EEN BLIJVEND STERK MERK

Codeerfouten komen vaak voor – codes waarvan een cijfer onjuist is, met niet-bestaande data, codes op verkeerde producten, typefouten. Deze fouten kunnen leiden tot verspilling, bewerking, boetes voor regelovertredingen en mogelijke aantasting van de merkreputatie. Bedieningsfouten zijn de belangrijkste oorzaak van codeerfouten. De Videojet 1550 en 1650 hebben code-controlefuncties om fouten te voorkomen, zodat productielijnen in werking kunnen blijven en de merkintegriteit gegarandeerd blijft.

MINDER ZORGEN DANKZIJ HET GEBRUIKSGEMAK

De Videojet 1550 en 1650 zijn ontworpen voor beperkte en eenvoudige interactie, zodat de gebruiker zich kan concentreren op de productie. Operators kunnen alle gebruikelijke bewerkingen met vijf of minder handelingen uitvoeren op een grote, heldere touchscreen. De 1550 en 1650 zorgen voor een betere controle van de parameters van de printtaak en efficiënt, productief lijnbeheer. Daarnaast elimineert het Videojet Smart Cartridge™ vloeistofsysteem verspilling, geknoei en fouten, en wanneer het tijd is voor het geplande onderhoud kan het core-systeem van de 1550 en 1650 eenvoudig worden vervangen, zodat klanten snel en efficiënt de productie kunnen hervatten.

‘We blijven werken aan de verlaging van de frequentie en lengte van zowel geplande als ongeplande stilstand, zodat onze printers maximaal beschikbaar zijn en kunnen werken,’ zegt Dennis Howe. ‘Door onze apparatuur zo te ontwerpen dat ze beter beschikbaar en eenvoudiger is en er minder interactie nodig is, hebben we een codeer- en markeeroplossing gecreëerd voor een momenteel zo maximaal mogelijke uptime.’

Bel voor meer informatie over de Videojet 1550/1650 printers en de Videojet 1000-lijn 0345 636 500 of ga naar http://www.videojet.eu/nl/kleinkarakter-inkjetsystemen.html.

¹ Resultaten van 99,9% beschikbaarheid verkregen uit een onderzoek onder klanten die meer dan 400 printers voor actieve productielijnen vertegenwoordigen. Meer dan de helft van de klanten meldden 100% beschikbaarheid. Individuele resultaten kunnen variëren.

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies Inc. is marktleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als deskundigen op het gebied van continuous inkjet(CIJ),thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO), array- en lasertechnologie, heeft Videojet wereldwijd meer dan 275 000 units geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.