Recente persberichten

Nieuw 1.200m lang printlint voor Thermo Transfer Overprinters

Videojet® introduceert thermische-overdrachtlinten van 1200 m voor DataFlex® Plus-printers

Nieuwe lintlengte verbetert de uptime, Code Assurance en duurzaamheid

4143 HS LEERDAM. — 23 oktober 2012 — Videojet Technologies Inc., marktleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie, introduceerde vandaag een thermische-overdrachtlint van 1200 m voor de DataFlex Plus thermo transfer overprinter (TTO). De langere lintlengte biedt klanten meer uptime, minder operatorfouten en een lagere invloed op het milieu. Door de lengtetoename van 20 procent in vergelijking met het standaardlint van 1000 m zijn minder vervangingen nodig, wat leidt tot meer prints per rol en aanzienlijke langere looptijden.

“We hebben het nieuwe langere lint ontworpen als reactie op feedback van klanten die het printen van verpakkingen in hoge resolutie willen optimaliseren”, aldus Chirag Dua, Business Unit Manager – TTO, voor Videojet. “Met het langere lint hoeven klanten hun lijnen minder stil te leggen, verbeteren zij hun uptime en verhogen zij hun productiviteit. Daarnaast hoeven zij minder bijbestellingen te plaatsen en hebben zij minder verpakkingsafval.”

Het langere thermische-overdrachtlint zal beschikbaar zijn in een lengte van 1200 m voor nieuwe DataFlex Plus 53 mm printers en 700 m voor nieuwe DataFlex Plus 107 mm printers. De verbeterde software, die al beschikbaar is op nieuwe printermodellen, maakt het gebruik van het langere lint mogelijk en biedt nog tal van andere klantenvoordelen. Videojet stelt upgrades beschikbaar voor DataFlex Plus-printers waarmee zij ook gebruik kunnen maken van het langere lint en de nieuwe functies.

De klantenvoordelen zijn:

  • Meer uptime: Door de langere linten kan een klant die een afbeelding van 10 mm hoog bij 100 ppm print 19 000 meer prints maken en 3,2 uur extra looptijd per rol lint verkrijgen.
  • Verbeterde Code Assurance: Aan de hand van intelligente datumregels in de systeemsoftware kunnen supervisors voorkomen dat specifieke data (bijv. vakantiedagen) worden geprint. Scanners kunnen via USB worden aangesloten om de nauwkeurigheid van codes te verbeteren.
  • Verbeterde ecologische duurzaamheid: Door de dunnere constructie in vergelijking met het standaardlint van Videojet, creëert het langere lint minder afval. Zowel klanten als het milieu zullen baat hebben bij de verlaging van het aantal zendingen, wat resulteert in minder verpakkingsafval en mogelijk minder CO2-uitstoot.

# # #

Over Videojet

Videojet Technologies Inc. is marktleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als deskundigen op het gebied van continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO), array- en lasertechnologie, heeft Videojet wereldwijd meer dan 275 000 units geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.