Recente persberichten

Innovatie op TTO printlinten

Een innovatie op thermo-transferlinten verhoogt de efficiëntie bij flexibele verpakkingen.

Geavanceerde linten speciaal ontworpen om langer, en met een betere printkwaliteit, te printen op de Videojet Thermo Transfer Overprinters (TTO).

Leerdam – april 2016 – Recente studies geven aan dat de wereldwijde flexibele verpakkingsmarkt blijft groeien. De voorspelde waarde bedraagt 248 miljard dollar in 2020[i] vanwege de stijgende vraag van eindgebruikersindustrieën zoals de gezondheidszorg, persoonlijke verzorging, voedingsmiddelen, dranken en farmaceutica.[ii]

Het voedingsmiddelen- en dranksegment is de grootste toepassing in de algehele markt van flexibele verpakkingen. In dit segment wordt steeds meer overgegaan op het gebruik van flexibele folies bij verpakkingstoepassingen. Dit soort substraten hebben, samen met de consumentenvraag naar meer variatie in verpakkingsformaten, een bepaalde trend gestimuleerd op het gebied van zakverpakkingen.

“Alleen al in de afgelopen drie jaar is de wereldwijde industrie voor zakverpakkingen met meer dan 16% gegroeid, waarbij meerdere markten zijn bereikt vanwege de inherente kosten- en prestatievoordelen van lichtgewicht verpakkingen en zakken”, zegt Heidi Wright, Business Unit Manager Supplies van Videojet. “Om precies te zijn is het Videojet Ultra Grade-lint voor Videojet TTO-producten met name ontwikkeld voor sublieme prestaties op de flexibele folies die vaak worden gebruikt bij zakverpakkingen.”

Vorig jaar werden wereldwijd ongeveer 165 miljard staande zakken gebruikt[iii] en de populariteit zal de komende jaren naar verwachting groeien omdat flexibele zakken een lichte, veelzijdige en duurzame verpakkingsoplossing bieden. Flexibele zakken kunnen ook bijdragen aan het verminderen van de transport- en opslagkosten, waardoor compactere verpakkingsmogelijkheden ontstaan en er meer producten in dezelfde ruimte kunnen worden verpakt. Naast de operationele voordelen genieten zakkenproducenten ook een commercieel voordeel doordat de verpakkingen in de schappen aantrekkelijker worden voor consumenten.

Naast de schappen bieden zakken marketingmogelijkheden dankzij een kleurige, kwalitatief hoogwaardige productafwerking. Brandmarketingteams proberen de productafwerking van verpakkingen te optimaliseren voor reclamedoeleinden. Daarom willen ze onaantrekkelijke of kwalitatief slechte codes, die de aandacht van het design kunnen afleiden, vermijden.

Fabrikanten in de markt voor flexibele verpakkingen kunnen profiteren van uitstekende printkwaliteit en superieure hechting met het Ultra Grade zwarte lint. De Videojet Dataflex 6320 en 6420 TTO-printers zijn de industriebewezen producten die uitermate geschikt zijn voor het markeren van variabele informatie zoals datum, tijd, batchcode, ingrediënten, logo’s en marketinginformatie op flexibele verpakkingen.

Het Ultra Grade zwarte lint is het nieuwste product in de Videojet-lijn van thermo-transferlinten. Dit lint is specifiek ontworpen om de prestaties bij flexibele verpakkingstoepassingen te verbeteren en biedt uitstekende compatibiliteit met flexibele folie, metallic folie en gecoat papier. Het Ultra Grade-lint biedt tot 9.000 meer prints, bij de veelgebruikte datumcode van 2 regels, in vergelijking met een lint van 1.000 m[iv] en zorgt voor een consistente kwaliteit bij elke printnt.

Dankzij de geavanceerde backcoattechnologie zorgen alle linten van Videojet voor uitstekende printkwaliteit en een langere levensduur van de printkop, waardoor ze een perfecte keuze zijn voor het printen van hoge kwaliteit tekst of afbeeldingen die geen afbreuk doen aan het ontwerp van de flexibele verpakkingen.

Het nieuwe Ultra Grade zwarte lint is verkrijgbaar in verschillende lengten en breedten voor langere productietijden met minder lintvervangingen, wat zorgt voor een betere doorvoer van gecodeerde producten per lintrol. Hoge printsnelheden worden ook mogelijk gemaakt door de verbeterde warmtegeleiding van het lint.

“Het Ultra Grade-lint is een voorbeeld van hoe Videojet zich continu richt op het leveren van producten die voldoen aan de printbehoeften van fabrikanten en deze zelfs vaak overtreffen,” besluit mw. Wright.

Voor meer informatie over Videojet Ultra Grade zwart TTO-lint neemt u contact op met Ruud Groen op tel: 06 26314802 of gaat u naar www.videojet.nl.