Recente persberichten

Serialisatie en Traceability in Farma

Videojet introduceert Pharma Hub Webportal

Dé bron binnen de branche voor nieuws, inzichten en de nieuwste codeer- en markeeroplossingen voor de farmaceutische en medische industrie.

Leerdam – augustus 2016 – Met nieuwe voorschriften op het gebied van serialisatie en traceerbaarheid blijft het voor de wereldwijde gezondheidszorg lastig om te bepalen hoe en wanneer u compliant bent. Helemaal als er verschillende complianceniveaus zijn, met ieder een andere deadline per land of regio. De volgende drie jaar zijn voor veel fabrikanten enorm belangrijk als het om de juiste codeer- en markeeroplossingen gaat. Zij zullen verschillende apparatuur gaan analyseren, voorbereiden en aanschaffen om te voldoen aan de nieuwe, wettelijke richtlijnen. Daarom heeft Videojet Technologies Inc., wereldleider in codeer-, markeer- en printoplossingen, een nieuw farmaceutisch platform ontwikkeld. De Hub biedt fabrikanten van farmaceutische en medische apparaten een betrouwbare en uitgebreide informatiebron om te helpen bij het voldoen aan de veranderende codeer- en etiketteervereisten.

Nagemaakte medicijnen zijn wereldwijd een groot probleem, goed voor een geschatte 10% van de totale markt. Niet alleen consumenten die online kopen worden hierdoor getroffen, ook officiële kanalen zoals apotheken en ziekenhuizen lopen het risico dat ze medicijnen voorschrijven die niet werken of gevaarlijke ingrediënten en onzuiverheden bevatten. Torben Vogt, directeur voor Pharmaceutical en Medical bij Videojet zegt: “Ondanks de complexiteit van de verschillende vereisten die gelden in de branche, is het einddoel voor alle betrokkenen hetzelfde: de gezondheid van de consument waarborgen. De rol van een codeerpartner bij het beschermen van de product- en consumentenveiligheid is cruciaal voor fabrikanten. Daarom hebben we een speciaal team van Pharmaceutical- en Medical-experts samengesteld dat alle aanstaande wetgeving begrijpt en weet hoe u eraan kunt voldoen.”

De deadline voor de EU-richtlijn tegen nagemaakte medicijnen (FMD 2011/62/EU) is onlangs vastgesteld op februari 2019 en de implementatie van de Amerikaanse Drugs Supply Chain Security Act (DSCSA) gebeurt geleidelijk in de komende 8 jaar. De branche voor medische apparatuur moet tussen nu en 2018 ook voldoen aan een aantal deadlines, aangezien er tegen die tijd volledig moet zijn overgestapt op het Unique Device Identification-systeem (UDI). Hoewel sommige grote farmaceutische merken al zijn begonnen met het implementeren van een geschikte codeer- en markeeroplossing, is er nog een lange weg te gaan en zijn veel andere producenten nog niet begonnen. Het farmaceutische platform overweegt alle belangrijke voorschriften en biedt advies over onderwerpen zoals systeemintegratie, serialisatie en nieuwe of andere codeeroplossingen om branche-uitdagingen het hoofd te bieden.

Nicola Rapley, Vertical Marketing Manager voor Pharmaceutical and Medical van Videojet gaat verder: “We begrijpen dat de uitdaging voor fabrikanten, met name in de komende 12 tot 18 maanden, groot kan zijn. En voor sommige kleine en middelgrote bedrijven kan dit nog groter zijn aangezien ze de bronnen en infrastructuur missen van de grote merken. Het farmaceutische platform heeft als doel om alle relevante informatie in een begrijpelijke taal op één locatie samen te brengen en het deze fabrikanten zo eenvoudig mogelijk te maken.”

Het farmaceutische platform biedt tevens ondersteuning voor toepassingen en nuttige documentatie zoals whitepapers, succesverhalen van klanten, toepassingsvideo’s en infographics over regelgeving.

Videojet heeft een lange geschiedenis met de farmaceutische en medische industrie, en kent een sterk assortiment farmaceutische codeer- en markeeroplossingen. De thermo inkjetprinters van Wolke by Videojet worden door velen gezien als de beste verpakkingscodeerprinters in de branche omdat ze eenvoudig integreren in farmaceutische verpakkingslijnen, grote dataverwerkingscapaciteit hebben en hoogwaardig in serial printen. Met de introductie van nieuwe solvent-inkten wordt het bereik van thermo inkjetprinters nog diverser voor het markeren van niet-poreuze verpakkingen zoals glanzend karton en etiketten of folies. Videojet biedt ook een groot assortiment aan lasers, van hoge snelheid CO2 en fiber tot UV, speciaal ontworpen om contrastrijke, permanente codes op HDPE te markeren. Continuous inkjet, thermo transfer overprinters en toonaangevende print- en apply-labellers maken het technologie-aanbod van Videojet compleet, waardoor het team de juiste oplossing kan bieden voor vrijwel elke farmaceutische of medische verpakkingstoepassing.

Voor alles wat u moet weten over serialisatie- en traceerbaarheidswetgeving, gaat u naar het farmaceutische platform op www.videojet.nl/Pharma

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via tel: 0345 636500

– – – – –

Over Videojet Technologies:

Met meer dan 3500 medewerkers over de hele wereld is Videojet Technologies een wereldleider in industriële codeer- en markeeroplossingen. Onze oplossingen bieden flexibele en kwalitatief hoogwaardige productcodes, die voor duidelijke traceerbaarheid, duurzaamheid en flexibiliteit zorgen. Daardoor kunt u uw producten op betrouwbare wijze beschermen tegen vervalsing. Met ons brede scala aan technologieën en toepassingen zijn we de experts voor het realiseren van uw specifieke wensen in 135 landen wereldwijd.

We ontwikkelen innovatieve codeertechnologieën die uw producten voorzien van belangrijke informatie, en daardoor uw klanten/patiënten en uw supply chain beschermen. Ons wereldwijde farmaceutische team ondersteunt de partners in uw organisatie en supply chain met oplossingen, certificaten en snelle service. Met jarenlange ervaring zijn we goed op de hoogte van branchenormen en wereldwijde regelgeving, waardoor we de juiste partner zijn voor uw codeertechnologiebehoeften. We coderen 10 miljard producten per dag over de hele wereld en spelen daarmee een cruciale en verantwoordelijke rol in de wereld. Met meer dan 3500 medewerkers in 135 landen hebben we de lokale resources.