Recente persberichten

Introductie van extreem snelle UHS inkjet printers

Videojet 1620 Ultra High Speed en 1650 Ultra High Speed Continuous Inkjetprinters

VIDEOJET® VIDEOJET® introduceert de nieuwste generatie ultrasnelle continue inkjetprinters die meer kunnen printen met een betere kwaliteit en bij hogere snelheden

4143 HS LEERDAM. — 7 juni 2013 — Videojet Technologies Inc., een wereldwijd toonaangevende fabrikant van codeer-, print- en markeerproducten, -vloeistoffen en -toebehoren introduceert vandaag de nieuwste inkjetprinters van de 1000-serie. De ultrasnelle Videojet 1620 en 1650 zijn de ultieme (s)printkampioenen en bevatten het Videojet Precision Ink Drop™ -systeem en de gepatenteerde CleanFlow™-technologie van Videojet. De 1620 UHS en 1650 UHS-printers leveren meer code-content voor verpakkingsprocessen met hoge snelheden. De Code Assurance van Videojet en ingebouwde productiviteitsmiddelen van de 1650 UHS beperken dure codeerfouten en elimineren nagenoeg alle oorzaken van ongeplande uitvaltijd.

GEEN COMPROMIS MEER NODIG TUSSEN SNELHEID EN CONTENT
Dankzij de lancering van de 1620 UHS en 1650 UHS beschikken klanten nu over de oplossing voor de combinatie van uitgebreide content en hoogwaardige prints bij steeds snellere productielijnen. De huidige inkjettechnologie is altijd al de beperkende factor geweest waardoor geen grotere codes op hogesnelheidslijnen konden worden geprint. De 1620 UHS en 1650 UHS overstijgen de huidige technologie door gebruik te maken van het innovatieve Precision Ink Drop™-systeem van Videojet. Dit combineert toonaangevende printkoptechnologie, krachtige software en speciale inktsamenstellingen. Hiermee kunnen producenten bestaande codes sneller of meer regels bij dezelfde snelheid printen, zonder in te leveren op de leesbaarheid. De nieuwe UHS-printers van Videojet overtreffen zelfs de strengste eisen in hogesnelheidstoepassingen zoals bij blikjes en drankverpakkingen en omgevingen met lange codes, zoals zuivelproducten. De Videojet 1620 UHS en 1650 UHS-printers zijn tot 40% sneller dan zijn voorganger de Videojet Excel UHS, die als benchmark in de industrie aangemerkt was.

OPTIMAAL GEBRUIK VAN RUIMTE
De codekwaliteit is niet alleen belangrijk voor de leesbaarheid maar ook voor het printen van verplichte codes op een zo klein mogelijk vlak. Bedrijven investeren miljoenen aan het ontwerp van verpakkingen. Het is dus belangrijk om deze beperkte en zeer kostbare ruimte optimaal te benutten om uw product en merk te promoten. Om u hierin te helpen, biedt Videojet DYNAMIC CALIBRATION™ , de meest geavanceerde meet- en bedieningselementen in de branche waarmee de uitstootinstellingen automatisch worden aangepast en een hoge kwaliteit wordt verzekerd. Wanneer de omgevingsomstandigheden veranderen, optimaliseren de 1620 UHS en 1650 UHS het printproces om keer op keer een perfecte printkwaliteit af te kunnen leveren. In combinatie met het innovatieve Precision Ink Drop™-systeem verzekert deze hoogwaardige codering een hogere printdichtheid. Zo kunnen printvensters klein blijven en het ontwerp van de verpakking niet storen, terwijl ze toch duidelijk leesbaar zijn.

ELKE MINUUT TELT – INGEBOUWDE UPTIME
Veeleisende omgevingen met een hoge doorvoersnelheid vereisen dat u de limieten van uw capaciteit moet opzoeken om uw productiedoelstellingen te halen. Videojet is er zich van bewust dat wanneer u uw lijn ongepland moet stilleggen dit direct invloed heeft op uw productiviteit en uw winst. De Videojet 1620 UHS en 1650 UHS beperken ongeplande uitvaltijd door geavanceerde functies als de gepatenteerde CleanFlow™-printkop. De CleanFlow™-technologie zorgt voor een stroom van gefilterde lucht om stilstand door inktophoping te voorkomen. Hiermee worden meer betrouwbare, duidelijke en consistente codes geleverd, zelfs aan het einde van een lange productierun. Het unieke printkopontwerp en de lange levensduur van de core vermindert de stilstand door lange periodes – tot wel 14.000 uur – tussen geplande routine onderhoudswerkzaamheden.

PRODUCTIVITEITSMIDDELEN VOOR PROCESVERBETERING
De Videojet 1650 UHS brengt uw productiviteit naar een hoger niveau. Naast het verstrekken van Overall Equipment Effectiveness (OEE) meetsystemen, moeten gebruikers de belangrijkste oorzaken van ongeplande stilstand kunnen identificeren en oplossen. De Videojet 1650 UHS toont op een logische wijze de storingsinformatie om problemen efficiënt en effectief op te lossen. Inzicht in de belangrijkste oorzaken is essentieel om verbeteringen op lange termijn in het proces te implementeren en hiermee betere resultaten te bereiken. Met deze printer kan de Availability Data worden achterhaald om de oorzaak (technisch of operator) van de stilstand te ontdekken.

CODE ASSURANCE VOOR EEN BLIJVEND STERK MERK
Codeerfouten komen vaak voor – codes waarvan een cijfer onjuist is, met niet-bestaande data, codes op verkeerde producten, typefouten. Deze fouten kunnen leiden tot verspilling, bewerking, boetes voor regelovertredingen, mogelijke schade voor klanten en hebben meestal ook gevolg voor de merkreputatie en winst. Bedieningsfouten zijn de belangrijkste oorzaak van codeerfouten. De Videojet 1650 UHS heeft ingebouwde Code Assurance-functies om fouten te voorkomen, zodat productielijnen in werking kunnen blijven en de merkintegriteit gegarandeerd blijft.

MINDER ZORGEN DANKZIJ HET GEBRUIKSGEMAK
De Videojet 1620 en 1650 UHS-printers zijn ontworpen voor beperkte en eenvoudige interactie, zodat de gebruiker zich kan concentreren op de productie. Het standaard Smart CartridgeTM-vloeistofafleveringssysteem elimineert verspilling en controleert of de juiste vloeistof wordt gebruikt. Operators kunnen alle gebruikelijke bewerkingen met vijf of minder handelingen uitvoeren op een gemakkelijk bedienbaar touchscreen. De UHS-printers zorgen voor een betere controle van de parameters van de printtaak en efficiënt, productief lijnbeheer.

“We blijven werken aan de verlaging van de frequentie en lengte van zowel geplande als ongeplande stilstand, zodat onze printers maximaal ingezet kunnen worden. Dat is met name cruciaal voor hogesnelheidstoepassingen omdat de gevolgen van uitvaltijd veel groter zijn”, aldus Jose Gomez, Business Unit Manager bij Videojet. “Door onze apparatuur zo te ontwerpen dat deze betrouwbaarder en eenvoudiger is en er minder interactie nodig is, hebben we een codeer- en markeeroplossing gecreëerd voor de maximaal mogelijke uptime van dit moment.”

Voor meer informatie over de Videojet UHS continuous inkjetprinters kunt u een bezoekje brengen aan http://uhs.videojet.com

# # #

Over Videojet
Videojet Technologies Inc. is wereldleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als experts in continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO) en lasermarkeertechnologieën heeft Videojet wereldwijd meer dan 325 000 eenheden geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.