Recente persberichten

Tips om inkttransfer op gewikkelde kabels en slangen te voorkomen

Videojet deelt tips om inkttransfer op gewikkelde kabels en slangen te voorkomen

Toepassingsspecifieke oplossingen kunnen het afgeven van inkt helpen voorkomen

WOOD DALE, Ill. — 23 april 2013 — Codes die vervaagd, uitgesmeerd of visueel onvolledig zijn, kunnen aanzienlijk veel uitvaltijd en een grote afvalberg doen ontstaan en afbreuk doen aan de waargenomen productkwaliteit. Fabrikanten van kabels en buizen weten dat maar al te goed.

Leesbare codes die rechtstreeks op het oppervlak van kabelisolatie, -bekleding en plastic buizen worden geprint, bieden betrouwbare productidentificatie en traceerbaarheid van producten, batchen en partijen. Gelukkig kan inkttransfer voorkomen worden door de juiste toepassingsspecifieke oplossingen te gebruiken.

Videojet Technologies Inc., wereldleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie, stelt drie methoden voor om het codeerproces te beïnvloeden om de inktadhesie te optimaliseren en transfer van het ene oppervlak naar het andere op gespoelde draad of kabel te voorkomen.

  1. Kies de juiste inkt. Door de grote keuze aan inkten, is het belangrijk om de inkt te kiezen die ontwikkeld is voor uw specifieke toepassing en omgevingsomstandigheden.
  2. Evalueer uw materiaal. Materiaal met een grote hoeveelheid vluchtige weekmakers (chemische additieven) zal een goede hechting van de inktcodering vaak langere tijd in de weg staan. Wanneer men op deze materialen codeert, moet men de werking goed controleren en voorzorgsmaatregelen nemen. Het is zeer belangrijk om een inkt te kiezen die de juiste chemische eigenschappen heeft om optimaal te hechten aan het substraat.
  3. Controleer uw processen. Soms kunt u de inktadhesie op producten verbeteren door processen te wijzigen.

Bijvoorbeeld, het onmiddellijk coderen van het product na extrusie in plaats van wachten tot deze uit het koelbad komt, kan een betere initiële inkthechting bevorderen.

“Bedrijven moeten uitkijken naar installatie-expertise, een brede waaier aan goed geteste inkten en ruime ervaring en kennis m.b.t. geëxtrudeerde producten. De beste leveranciers van codeersystemen/inkten voeren tests uit met echte stalen en repliceren de productieomgeving zo natuurgetrouw mogelijk”, aldus Drew Weightman, vertical marketing manager bij Videojet. “Het goede nieuws is dat er oplossingen beschikbaar zijn voor zowat alle transferproblemen. Het is slechts een kwestie van de juiste keuze te maken.”

Ga naar www.videojet.com/extrusion voor meer informatie of om documentatie te downloaden uit de whitepapers, casestudy’s, application notes en gidsen m.b.t. bedrading, kabels en buizen.

# # #

Over Videojet
Videojet Technologies Inc. is wereldleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als experts in continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ)), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO)) en lasermarkeertechnologieën heeft Videojet wereldwijd meer dan 325 000 eenheden geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.