Recente persberichten

Application Note – De juiste inkt voor de juiste toepassing selecteren

VIDEOJET® onderstreept belangrijke factoren bij het kiezen van de juiste inkt voor de juiste toepassing

Inzicht in de productlevenscyclus helpt bij selectie van de inkt

WOOD DALE, Ill. — 7 mei 2013 — Leveranciers hebben steeds meer behoefte aan leesbare, hoogwaardige codes op hun producten en verpakkingen — codes die bestand zijn tegen vele omstandigheden en omgevingen zodat producten nauwkeurig en efficiënt geïdentificeerd en getraceerd kunnen worden gedurende hun hele levenscyclus. Succesvolle oplossingen leggen de nadruk op de essentiële rol van markeer- en codeertechnologie. Maar bij de aankoop van nieuwe codeeruitrusting ligt de focus vaak op het vinden van de juiste printer. De keuze van de juiste inkt wordt vaak over het hoofd gezien. Dat is nochtans even belangrijk als de keuze van de juiste codeeruitrusting.

Fabrikanten focussen doorgaans op factoren als inktselectie, zoals het type substraat waarop wordt gecodeerd, maar verliezen andere pertinente factoren uit het oog, zoals de droog- en uithardingstijden van de toepassingen. Daarenboven kan de productie-omgeving een rol spelen bij de keuze van inkt. Zaken als vocht, extreme temperaturen en vochtigheid kunnen duurzame codes beïnvloeden. Fabrikanten die het onderste uit de kan willen halen bij hun codeerinvestering, moeten kijken naar de omgeving tijdens de hele levenscyclus.

Door de verschillende omstandigheden waarmee een product in zijn levenscyclus te maken zal krijgen, beter te begrijpen, kan een fabrikant de beste codeeroplossing voor zijn producten bepalen. Interne validatietesten zijn een goede manier om de beste inkt te selecteren. Door deze testen komt u niet voor verrassingen te staan wanneer het product al een tijdje geleden de productiefabriek heeft verlaten. Samen met een codeer- en markeerfabrikant kan een bedrijf bepalen welke inkten geschikt zijn door testprints te maken, en uiteindelijk de inktprestaties valideren om de levenscyclus na te bootsen.

Videojet Technologies, Inc., een wereldleider in de productidentificatiebranche, licht toe welke stappen ondernomen moeten worden om de juiste inkt te kiezen:

  • Vraag raad aan experts: Fabrikanten moeten met hun markeer- en codeerinkt en uitrustingspartner samenwerken. Door inkt- en printerspecialisten te raadplegen, krijgen fabrikanten een groter inzicht in hun specifieke behoeften. Een expert zal door eliminatie uw keuze gemakkelijker maken door slechts één of twee potentiële inkten te kiezen. Hij kan tevens hulp bieden wanneer nieuwe problemen ontstaan na de implementatie.
  • Wees op de hoogte van nieuwe technologie: Net zoals processen voortdurend veranderen en verbeterd worden in de productie-omgeving, voeren inktspecialisten ook constant onderzoek naar nieuwe formules om te voldoen aan de nieuwste uitdagingen van codeertoepassingen.
  • Kies niet voor de goedkoopste oplossing: Het kan voor sommige fabrikanten verleidelijk zijn om geld te besparen door vloeistoffen te kopen van derde leveranciers, maar dat kan riskant zijn omdat de inkten niet ontworpen zijn voor de printer. Bijgevolg kunnen deze inktproducten de prestaties van de printer aantasten, wat gevolgen heeft voor de codering.

De integriteit van een code is cruciaal om een product of component te traceren. Alleen met de juiste inkt kan een product getraceerd worden tijdens zijn hele levenscyclus. Fabrikanten dienen zich te informeren over de behoeften van hun klanten en overleg te plegen met inkt- en printerexperts. Zo krijgen zij inzicht in de duurzaamheid van een code zodat zij de beste codeeruitrusting en inkt kunnen kiezen.

Bel 800-843-3610 of ga naar http://www.videojet.com/nl/inks-consumables voor meer informatie over de inkten en printers van Videojet

# # #

Over Videojet
Videojet Technologies Inc. is wereldleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als experts in continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO) en lasermarkeertechnologieën,heeft Videojet wereldwijd meer dan 325 000 eenheden geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.