Recente persberichten

Nieuwe zwarte inkt voor Thermo Inkjetprinters

Videojet introduceert nieuwe inkt voor 8510- en Wolke thermo inkjetprinters

Niet-poreuze zwarte inkt voor snel drogen op tal van substraten

WOOD DALE, Ill. — 24 januari 2013 — Videojet Technologies Inc., wereldleider op het gebied van coderen, printen en lasermarkeerproducten, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie, lanceerde vandaag een nieuwe inkt voor de printerlijnen 8510 en Wolke thermo inkjet (TIJ). De niet-poreuze zwarte inkt (WLK660072) is ontworpen om snel te drogen op verschillende niet-poreuze materialen.

“Onze klanten hebben niet alleen nood aan hoogwaardige printers, maar ook kwalitatieve inkten. Met de niet-poreuze zwarte inkt voor onze thermo inkjetprinters kunnen klanten in tal van branches codes van uitzonderlijke kwaliteit printen”, aldus Casey Robertson, de Noord-Amerikaanse thermo inkjet product manager bij Videojet.

Niet-poreus zwart is een speciaal ontwikkelde inkt op basis van oplosmiddelen die snel droogt op tal van oppervlakken, zoals gecoat of gelakt karton, blisterverpakkingen en sommige soorten plastic. Daarenboven is de inkt uitzonderlijk goed bestand tegen licht en water. Het weerstaat vervaging en uitvloeiing in normale omstandigheden en/of na contact met water. Aangezien we HP-technologie gebruiken om met deze inkt te printen, is het onderhoud niet duur en het gebruikscomfort groot.

De niet-poreuze zwarte inkt droogt snel en hecht aan tal van substraten zonder droger, of zonder het substraat te moeten wijzigen. De Code Assurance-kenmerken van de Videojet 8510 en Wolke m600 touchprinters worden hiermee tevens uitgebreid naar meer toepassingen. Verpakkingen voor voedingsproducten, persoonlijke-verzorgingsproducten of verpakte consumentengoederen maken vaak gebruik van gecoat karton of etiketten. Voor deze toepassingen is de niet-poreuze zwarte inkt van Videojet uitermate geschikt. Aangezien de inkt op basis van oplosmiddelen is gemaakt, komen de snelle droogtijden goed van pas bij blisterverpakkingen in de farmaceutische en nutraceutische branches.

Bel voor meer informatie over de nieuwe inkt en de 8510 en Wolke thermo inkjetprinters 800-843-3610 of ga naar www.videojet.com.


# # #


Over Videojet
Videojet Technologies Inc. is wereldleider in codeer-, print en lasermarkeersystemen, vloeistoffen en accessoires voor de productidentificatie-industrie. Als experts in continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), dooscoderen, thermo transfer overprinten (TTO) en lasermarkeertechnologieën heeft Videojet wereldwijd meer dan 325 000 eenheden geïnstalleerd. Verkoop, service, training, administratieve en applicatie-ondersteuning wordt wereldwijd geleverd in onder andere Oostenrijk, Brazilië, Canada, Chili, China, Frankrijk, Duitsland, India, Ierland, Italië, Japan, Korea, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250 verkoop- en servicemedewerkers in de Verenigde Staten alleen. Videojets distributienetwerk omvat meer dan 175 distributeurs en OEM-ers, voor 135 landen.

©2013 Videojet Technologies B.V. Alle rechten voorbehouden. Videojet en Uptime Peace of Mind zijn geregistreerde handelsmerken van Videojet Technologies Inc.