Recente persberichten

Videojet microprinters

De nieuwe Videojet continuous inkjetprinters voldoen aan de behoeften van microprinten

De innovatieve 1000-lijn series HR-printers bieden kleinere en contrastrijkere codes ten opzichte van traditionele microprintsystemen

Leerdam – 04 mei 2015 – Producenten in de elektronica-, onderdelen- en kabelsectoren, evenals andere branches die zeer kleine printmogelijkheden vereisen, kunnen nu profiteren van kwalitatief goede microprinters met betere uptime dankzij de nieuwe 1650 hoge resolutie (HR) en 1620 HR continuous inkjet (CIJ) printers van Videojet Technologies. De verbeterde micro-printcapaciteit van de nieuwe printers zorgt voor karakters in hoge resolutie van slechts 0,6 mm en snelheden van maximaal 348 meter per minuut. Met het 40 micron nozzle kunnen de 1650 HR- en 1620 HR-systemen 2D-barcodes en duidelijk leesbare alfanumerieke codes op meerdere regels printen bij hoge snelheden op geïntegreerde circuits, kabels met een kleine diameter en andere producten met beperkte printruimte, waardoor de traceerbaarheid voor fabrikanten wordt verhoogd zonder in te boeten aan lijnproductiviteit.

De nieuwe HR microprinters zijn ontwikkeld aan de hand van het uiterst succesvolle platform van de Videojet 1000-lijn en de ‘Ultra-High-Speed’ nozzle innovaties die Videojet in 2013 heeft uitgebracht. Met tienduizenden succesvolle installaties blijft het platform van de 1000-lijn de norm voor CIJ uptimeprestaties. De nieuwe HR-nozzle maakt gebruik van Precision Ink DropTM technologie waarmee de nozzle kan werken op een snelheid van meer dan 100.000 druppels per seconde door de geavanceerde hogefrequentie-printkoppen, die samen met geavanceerde software-algoritmen de route van inktdruppels aanpassen om de kwaliteit van de code te optimaliseren. Anthony Blencowe, Business Unit Director voor CIJ bij Videojet Technologies, legt uit: “Fabrikanten die microprint gebruiken vinden printkwaliteit zeer belangrijk. De 1650 HR en 1620 HR bevatten deze printkopverbeteringen plus gespecialiseerde rasters voor de printkwaliteituitdagingen die inherent zijn aan verkorte tekenhoogten en hoge lijnsnelheden. Fabrikanten kunnen nu meer gegevens printen met betere leesbaarheid en bij hogere lijnsnelheden, vaak in hetzelfde beperkte printgebied.”

De nieuwe HR-printers zijn uigerust met de gepatenteerde CleanFlow™ technologie van Videojet, waardoor inktophoping aan de uiteinden van de nozzle wordt verminderd, en waardoor de printers langer kunnen werken dan traditionele microprintsystemen tussen reinigingsintervallen en de onderhoudsvereisten aanzienlijk worden verminderd. De printkop biedt geautomatiseerde reiniging, waardoor het systeem sneller opgestart kan worden, zelfs na langedurige uitschakeling van de lijn, en de productie-uptime wordt verhoogd. Een interne pomp elimineert de behoefte voor externe lucht, waardoor het risico op vervuiling in de inktstroom wordt verminderd en de printconsistentie wordt verhoogd.

De HR-printers vullen de geavanceerde technologie van de nozzle aan en gebruiken een reeks gespecialiseerde halogeenvrije inkt, die slijtage-, temperatuur- en chemische weerstand bieden. Alle inkt kan worden gebruikt op RoHS-compatibele producten (EG 2011/65/EU Bijlage II) om te voldoen aan de specifieke behoeften van de elektronica-industrie. Hierdoor kunnen duurzame, slijtvaste codes geprint worden die geschikt zijn voor tal van toepassingen, waaronder printen op koellichamen, condensatoren, connectoren en tape met hoge isolatie.

Net als de andere 1000-lijn Videojet CIJ-printers, zijn de 1650 HR- en 1620 HR-oplossingen voorzien van het Smart Cartridge™ vloeistofsysteem dat helpt om ervoor te zorgen dat alleen de juiste inkt wordt geselecteerd voor elk product, waardoor producenten van elektronica, draden en kabels die meerdere soorten inkt gebruiken worden ondersteund. De printers gebruiken een naald en septum om inkt uit de cartridges te zuigen, waardoor het risico op verspilling wordt verkleind en er minder afval wordt geproduceerd. Dit biedt een voordeel in de schone omgevingen waar microprinttoepassingen vaak worden gebruikt.

Om te voldoen aan de specifieke operationele behoeften van fabrikanten, bieden beide HR-systemen unieke functies om lijnpersoneel te helpen. De 1650 HR is uitgerust met het exclusieve CLARiTY™ touchscreen van Videojet, met ingebouwde productiviteitstools om de OEE en de efficiëntie te verhogen. De 1620 HR wordt geleverd met een robuuste en eenvoudig te gebruiken toetsenbordinterface die eenvoudige en snelle productwissels mogelijk maken.

Blencowe voegt toe: “De 1650 HR en 1620 HR zijn ontwikkeld om te leveren wat producenten die microprintcapaciteit vereisen het belangrijkst vinden: de hoogste printkwaliteit leveren op zelfs de kleinste codes, zelfs bij hoge snelheden. Door grote investeringen in R&D begrijpen we de veeleisende omstandigheden waarin klanten werken in elektronica-, draad- en kabelfabriekenwerken en waar deze printers kunnen helpen.”

Bel voor meer informatie over de Videojet 1620 HR-microprinters 1650 HR-microprinters naar 0345-636 522 of ga naar http://www.videojet.nl.

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is om samen te werken met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederenbranches en hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends en voorschriften binnen de branche voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 3000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.