Recente persberichten

Inkt met verbeterde hechting op niet-poreuze verpakkingen

Videojet lanceert nieuwe solventinkt met verbeterde hechting op niet-poreuze verpakte consumentengoederen

Inktexperts van Videojet hebben nieuwe solventinkt voor Thermo inkjetprinters (TIJ) ontwikkeld om hoge-resolutie tekst, logo’s en barcodes te printen op niet-poreuze materialen

Leerdam, 1 september 2016 – De wereldwijde flexibele verpakkingsmarkt groeit hard en er wordt verwacht dat de waarde 248 miljard dollar (217 miljard euro) zal zijn in 2020[i]. Omdat steeds meer consumenten steeds drukkere levens leiden, neemt de vraag naar gemaksproducten in de gezondheidszorg, persoonlijke verzorging, voeding en drank, en farmaceutische markt steeds verder toe.

De toenemende populariteit van flexibele verpakkingen is toe te schrijven aan een aantal factoren, waaronder de weerstand tegen schade en de diversiteit aan ontwerpen. Flexibele verpakkingen zijn de voordeligste methode voor het verpakken, bewaren en distribueren van consumptiegoederen, omdat ze in alle soorten en maten geproduceerd kunnen worden en daarmee voldoen aan de vereisten van het product en de eindgebruiker.

Om de uitstraling van het product te verbeteren kunnen dankzij de vooruitgang in printtechnologie ook andere afwerkingen worden toegepast. Glanzende materialen en flexibele folies zijn materialen die vaak worden gebruikt voor flexibele verpakkingen. Deze materialen zijn niet-poreus waardoor inkt noodzakelijk is die goed op deze materialen presteert zodat tekst, logo’s of barcodes niet van de verpakking af gewreven of gekrast kunnen worden.

In antwoord hierop heeft Videojet Technologies, marktleider in codeer- en markeeroplossingen, de nieuwe Flex Solvent-inkt gelanceerd voor hun verschillende thermo inkjet-printers (TIJ).

Heidi Wright, Business Unit Manager, Supplies bij Videojet legt uit: “Deze inkt is specifiek samengesteld om de hechting op diverse verpakkingssubstraten te verbeteren, met name de materialen die veel gebruikt worden op glanzende verpakkingen of flexibele folie. De nieuwe Flex Solvent-inkt biedt nieuwe mogelijkheden om duurzamere codes te markeren op materialen die eerder moeilijk te markeren waren, zoals bi-axiaal georiënteerd polypropyleen (BOPP).”

De droogtijd op deze materialen is vaak tussen 1 en 2 seconden en is tevens een goede optie als klanten geen methylethylketon (MEK) willen, zoals in de voedings- en drankindustrie.

Wright besluit, “We hebben uitgebreide tests uitgevoerd op een aantal materialen om de verbeterde hechting en snellere droogtijden te bevestigen. Videojet blijft investeren in inktonderzoek en -ontwikkeling en we zijn blij dat deze nieuwe formule manieren biedt om onze klanten te helpen te printen op meer soorten materialen.

De Flex Solvent-inkt kan worden gebruikt in de huidige TIJ-printers van Wolke van Videojet, waaronder de 8510, m600 touch, m600 advanced en m600 oem printermodellen. De inherente eenvoud, uptime en printresolutie van TIJ, gecombineerd met de gebruiksvriendelijkheid van de controllers van Videojet en Wolke, maken deze printers zeer geschikt voor verschillende verpakkingstoepassingen.

Voor meer informatie over gekleurde inkten van Wolke van Videojet belt u u 0345-636 500 of gaat u naar www.videojet.nl.

###

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is samenwerken met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederenbranches om hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends en voorschriften binnen de branche voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 345.000 printers geïnstalleerd. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 4000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.