Recente persberichten

Nieuwe gekleurde inkten verkrijgbaar

Videojet vermindert verpakkingsafval bij een wereldwijde retailer in de drankindustrie door het gebruik van nieuwe gekleurde inkten.

Milieuvriendelijke inkten in de Videojet 1000-lijn continuous inkjet (CIJ) printers zijn ontworpen voor het leveren van contrastrijke codes en bieden een uitstekende hechting.

Leerdam mei 2016 – Om aan de vraag van klanten te voldoen om de hoeveelheid verpakkingsafval te verminderen en de productiviteit te verhogen, heeft Videojet Technologies Inc., wereldleider in codeer-, markeer- en printoplossingen, twee nieuwe milieuvriendelijke gekleurde inkten ontwikkeld voor de verpakkingsindustrie van voedingsmiddelen en dranken.

Wereldwijde retailers in de drank- en voedingsmiddelenindustrie staan regelmatig onder druk om hun verpakkingsafval naar stortplaatsen te verminderen. Onderzoek stelt dat alleen al verpakkingen meer dan 23% van het materiaal vormen dat stortplaatsen bereikt. Een deel hiervan is gerelateerd aaan verpakkingen van dranken en voedingsmiddelen.[i]

“Eénmalige voedings- en drankverpakkingen zijn een grote bron van afval,” zegt Heidi Wright, Business Unit Manager Supplies, bij Videojet. “Om precies te zijn, zijn de nieuwe blauwe en groene inkten van Videojet speciaal ontworpen om te helpen bij het oplossen van een wereldwijd retailprobleem met verpakkingsafval.”

Recent onderzoek toont aan dat alleen al in de Verenigde Staten jaarlijks 58 miljard papieren bekers worden weggegooid[ii]. Veel papieren bekers zijn gecoat met plastic en kunnen daarom niet worden gerecycled. Dit zet druk op de wereldwijde retailers in de drank- en voedingsmiddelenindustrie om rekening te houden met recycling bij hun verpakkingskeuzes[iii]. Videojet heeft daarom nieuwe blauw en groen gekleurde inkten geïntroduceerd om een wereldwijde retailer in voedingsmiddelen en dranken te helpen bij het verminderen van afval. Met behulp van kleuren kunnen wegwerpbare verpakkingen worden onderscheiden. Dit heeft de fastfoodbranche geholpen om afval te voorkomen en de procesefficiëntie te verhogen door direct de juiste verpakkingsgrootte te identificeren.

Deze nieuwe blauw en groen gekleurde inkten zijn de nieuwste innovatie op inktgebied en zijn toegevoegd aan het uitgebreide assortiment vloeistoffen voor de Videojet 1000-lijn CIJ-printers. De inkten zijn speciaal ontwikkeld voor het printen van contrastrijke codes op licht gekleurde oppervlakken en zijn ook uitstekend geschikt voor niet behandeld polyethyleen en polypropyleen materialen die vaak voorkomen in de voedselverpakkingsindustrie. Daarnaast bieden een uitstekende hechting op plastic, metaal en gecoate kartonsoorten, evenals andere algemene materialen zoals papier, hout, keramiek en glas.

De milieuvriendelijke gekleurde inkten gebruiken een formule op basis van ethanol en aceton, waardoor ze perfect zijn voor snelle verpakkingslijnen die snelle droogtijden vereisen. De sneldrogende eigenschappen en uitzonderlijke inktadhesie voorkomen inktvlekken en maken de code bestand tegen slijtage door onderling productcontact, wat vaak voorkomt bij het stapelen van producten of productielijntransport.

“Luisteren naar klanten is de basis van ons inktinnovatieproces. De samenstelling van de nieuwe blauwe en groene inkten is een voorbeeld van hoe Videojet zich richt op de behoeften van klanten bij het maken van de beste inktoplossingen in de branche,” besluit Wright.

Voor meer informatie over gekleurde inkten van Videojet belt u Ruud Groen of gaat u naar www.videojet.nl.

###

Over Videojet Technologies:

Videojet Technologies is wereldwijd marktleider op het gebied van productidentificatie en levert verschillende technologieën zoals inline printen, coderen en markeren van producten, toepassingsspecifieke vloeistoffen en diensten op het gebied van productlevenscycli. Ons doel is samenwerken met onze klanten in de verpakte consumentengoederen, farmaceutische, en industriële goederenbranches om hun productiviteit te verhogen, hun merken te beschermen en uit te breiden, en trends en voorschriften binnen de branche voor te blijven. Dankzij onze experts op het gebied van klanttoepassingen en onze uitgebreide kennis over continuous inkjet (CIJ), thermo inkjet (TIJ), lasermarkeren, thermo transfer overprinten (TTO), dooscoderen en labelen, en wide array printen heeft Videojet wereldwijd al meer dan 325.000 printers geïnstalleerd. Ondersteuning voor klantverkoop, toepassingen, service en training wordt geboden door direct operations met meer dan 3000 teamleden in 26 landen wereldwijd. Verder omvat het Videojet-distributienetwerk meer dan 400 distributeurs en OEM’s, voor 135 landen.